DEZVALUIRI din dosarul fostului sef al IPJ Timis! Avocata Carmen Obirsanu acuza faptul ca Gheorghe Popescu a fost “vanat si executat” de un fost subaltern corupt, la instigarea procurorilor DNA!

carmen-obarsanu

Tribunalul Timis judeca astazi plangerea fostului inspector sef adjunct al Politiei Timis, Gheorghe Popescu, impotriva masurii controlului judiciar dispusa de procurorii DNA in dosarul de coruptie in care este acuzat de primirea necuvenita a unui televizor color.


Actiunea in fata judecatorului de drepturi si libertati va fi sustinuta de avocata Carmen Obirsanu, care este convinsa ca fostul inspector sef adjunct a fost „vanat si executat” de catre procurorii DNA, in conditiile in care au declansat ancheta in urma unui denunt facut de un inculpat aflat in stare de arest preventiv, intr-un dosar de luare de mita.

„Este ciudat faptul ca procurorii au declansat ancheta in urma denuntului facut de un inculpat prins in flagrant cand lua mita! Oamenii acestia au tot interesul sa-si salveze pielea si spun procurorilor orice vor sa auda. Armando Turai a fost scos din penitenciar cu misiunea clara de a colabora cu procurorii in scenariul pus la punct pentru distrugerea lui Gheorghe Popescu”, ne-a declarat Carmen Obirsanu.

Aparatoarea fostului inspector sef adjunct al Politiei Timis, care intre timp a facutz cerere de pensionare, acuza faptul ca ofiterul a fost interogat in lipsa unui aparator si ca, deocamdata, desi a semnat un contract de asistenta juridica la o zi dupa ce s-a dispus cercetarea sub control judiciar, inca nu a avut acces la dosarul cauzei.

„Miercuri am fost plecata la Bucuresti si am comunicat procurorilor, care intre timp il luasera cu duba pe Gheorghe Popescu, ca ajung dupa ora 17. Nu au asteptat nici macar 15 minunte, cu prevedere procedura, ci au decis audierea clientului meu, chiar daca acesta nu beneficia de un aparator. La dosar se afla, intr-adevar, o delegatie avocatiala cu numele meu, insa este in alb, nedatata, necompletata, nesemnata. A fost depusa de sotul meu, care nu are nicio legatura cu acest dosar. A doua zi, dupa inceperea urmaririi penale in dosar, am fost invitata sa semnez delegatia, insa am refuzat intrucat nu am asistat la audierea clientului meu. Nu puteam sa fac un fals!”, mai spune avocata Obirsanu.

Confruntarea din instanta dintre aparatorul ales si reprezentantul DNA se anunta destul de dura, in conditiile in care Gheorghe Popescu va incerca sa dovedeasca faptul ca televizorul color, pe care anchetatorii sustin ca l-a primit cu titlu de folos necuvenit, a fost achizitionat cu bani proprii.

„Cum va explicati ca toate actele pe acel televizor sunt facute pe numele lui Gheorghe Popescu? Va spun eu! Domnul Turai i-a spus sefului sau ca, la Mall, exista o promotie la televizoare, iar Popescu i-a dat o suma de bani, in euro, sa-i cumpere si lui unu’! O sa facem dovada ca asa au stat lucrurile”, sustine Obirsanu.

Conform ordonantei de dispunere a controlului judiciar, la inceputul anului 2012, inculpatul Popescu Gheorghe, in calitate de inspector sef al IPJ Timis, dupa ce a aprobat raportul de mutare al unui subordonat de la o sectie de politie in cadrul unei alte structuri aflata in subordinea sa, a pretins de la acesta un televizor cu plasma, in considerarea aprobarii anterioare a transferului. Astfel, la data de 09 martie 2012, politistul a achiziționat un televizor, la pretul de 999,90 lei, pe care in aceeasi zi l-a schimbat cu un altul ce avea o diagonala mai mare, in valoare de 1 699,90 lei, urmare a faptului ca inculpatul Popescu Gheorghe era nemultumit de dimensiunile și caracteristicile tehnice ale aparatului electronic respectiv. La data de 28 ianuarie 2015, bunul pretins de inculpat si remis acestuia, a fost ridicat de la domiciliul sau, ca urmare a efectuarii unei percheziții domiciliare. (G.I.)

11 thoughts on “DEZVALUIRI din dosarul fostului sef al IPJ Timis! Avocata Carmen Obirsanu acuza faptul ca Gheorghe Popescu a fost “vanat si executat” de un fost subaltern corupt, la instigarea procurorilor DNA!

  1. Doamna Obirsanu,inca inainte de arestarea lui Armando se stia de televizor si de faptul ca Popescu a fost nemultumit de diagonala. Cine credeti ca a rasuflat atunci daca nu tot Armando.La arestarea lui Armando a fost un comentariu la articol prin care i se spunea lui Popescu sa-i dea televizorul inapoi lui Armando sa vada exitpolurile din diaspora.Asta tot provocare este ?Eu zic sa nu mai incercati sa-l albiti ca poate o sa obtineti contrariul.

  2. O fi Popescu spagar, dar hotu neprins e negustor cinstit, nu? Asta cu televizorul oricum macane, ca nimeni nu ia o spaga cu acte pe numele lui! Daca televizorul a fost cumparat pe numele lui Popescu, inseamna ca Armando i-a facut doar un comision

  3. Dna Obarsanu…dvs in dorinta de a va salva clientul pe care-l mulgeti de bani incercati sa-i faceti prosti pe toti politistii din IPJTm care cunosc cum facea gica “transferurile”…cum “organiza” concursurile…ca era poate singurul din IPJTm care nu avea rate la banci fiind “baiat destept”!…deci Madam…las-o jos ca macane!

  4. Prietene VideoTextil…numai un prost ia spaga avand bunul primit pe numele mituitorului! gica era oricum dar nu prost….concluzia ta este de 2 bani valoare! inteleg din ea ca inspectorul sef avea argati care-i faceau cumparaturile…banuiesc ca tu ii cumparai cartofi si PRAZ din piata!

  5. N-a picat el Gica pentru alergarea fetelor tare frumoase prin inspectorat, unele neveste de politisti la DGA, si pica pentru un banal televizor de 400 de euro? Rusine Gica, rusine DNA, rusine Turai 🙂

  6. Macar Gica e politai autentic,meserie pe cind ailalti doar clovni!Lui Gica nu i-a dat nimeni suturi si palme peste bot ca lui Bolbos la restaurantul Trafic in uniforma!Gica de ce naibi nu te-ai pensionat in glorie?Stima pt.d-na Obirsanu!

  7. Bolbos, palme peste bot? cand toata lumea interlopa ii mananca din palma si vin la el sa ia lumina? vreau sa vad si eu cand pica si interlopii protejati de ceilalti, se stiu ei care

  8. Miki si eu stiu povestea s-a intimplat cu multi ani in urma pe cind Bolbos era plutonier el a scapat cel mai ieftin pentru ca a fugit dar colegul lui de patrula a stat prin spitale cu gura rupta rau!

  9. bine ca n-a ramas, ca la Trafic ca patea si el ca si gardianul ala de la penitenciar, care a fost omorat acolo in 2007

Leave a Reply