BREAKING NEWS! Un taximetrist din Lugoj a fost ucis cu mai multe lovituri de cutit de doi adolescenti din Darova    Un transportator important din Timisoara, la un pas sa-si inchida firma din cauza abuzurilor la care este supus de un agent de la Politia Rutiera    ACS Dumbravita a promovat in divizia C la fotbal, dupa ce la baraj a trecut lejer de Viitorul Simian, din Mehedinti, cu scorul total de 11-0    Sindicatul EUROPOL protesteaza fata de decizia judecatorilor de a-l condamna pe fostul deputat Cristian Boureanu doar la 2 ani si doua luni de inchisoare cu suspendare pentru ultraj si plata a 7.000 de euro     Agentia Terra Tourism, din Bucuresti, si-a anuntat partenerii si clientii ca nu-si mai poate onora obligatiile contractuale, ca va declansa procedura insolventei, si le-a recomandat sa se adreseze asiguratorului City Insurance    Fiul unui roman casatorit cu o indianca, Dinu Alex, din orasul Arumanoor, s-a sinucis dupa infrangerea Argentinei cu Croatia

JUSTITIE cu parola! Dosarele Curtii de Apel Timisoara pot fi consultate online, in baza unei parole transmise partilor sau avocatilor prin intermediul citatiei!

cristian-pup

Curtea de Apel Timisoara a implementat cu succes o aplicatie informatica de ultima generatie ce permite justitiabililor si avocatilor sa studieze actele din dosar din fata calculatorului, fara a mai fi necesar sa faca deplasarea la arhiva instantei. Aplicatia se afla pe pagina de internet a Curtii de Apel si, momentan, este in plin proces de imbunatatire.

Accesul la dosare se face in baza unei parole, care va ajunge in posesia justitiabilului prin intermediul citatiei.

“In momentul de fata, pe pagina de web a Curţii de Apel Timisoara exista un link intitulat <Info dosare>, iar accesarea acestuia ofera vizitatorului posibilitatea de a folosi doua programe. Info-dosar, care permite vizualizarea tuturor documentelor din dosar, fiind necesara insa parola inserata in citatia transmisa partii pentru primul termen de judecata. In aceasta privinta, exista posibilitatea ca, din dispoziţia presedintelui, fiecare magistrat al curtii sa primeasca cate o parola de acces unica, cu ajutorul careia sa poata accesa orice dosar din raza Curtii de Apel Timiaoara prin internet, utilizand aceasta aplicatie. Al doilea program, Fisa-dosar, permite vizualizarea principalelor informatii despre un anumit dosar, respectiv data si numarul dosarului, obiectul cauzei, termenele de judecata si solutiile pronuntate de instanta, hotărarea finala. Aplicatia functioneaza fara parola de acces deoarece informatiile furnizate sunt similare celor care pot fi obtinute prin accesarea aparatelor tip info-chiosc amplasate la fiecare instanta”, ne-a comunicat purtatrul de cuvant al Curtii de Apel Timisoara, judecatorul Cristian Pup.

Sa mai  mentionam ca prin aplicatia Info-dosar pot fi vizualizate documentele din orice dosar al Curtii de Apel Timisoara ale carui documente au fost scanate, precum si orice dosar de la  instantele arondate curtii, cu conditia ca documentele din dosar sa fi fost scanate de catre personalul auxiliar. Totusi, in viziunea avocatilor, aplicatia implementata pe pagina de internet a Curtii de Apel are anumite incoveniente care tin de transmiterea parolei.

“Dupa cum se stie, transmiterea citatiilor nu se face printr-o procedura securizata, ci se foloseste circuitul postal al scrisorilor obisnuite. Uneori, citatiile sunt lasate pe cutia postala, la vecini, la colegi, sunt afisate la avizierul instantei. In aceste conditii, exista riscul ca parola de acces la dosar sa ajunga la persoane straine, astfel punandu-se in pericol confidentialitatea unor acte aflate la dosar. Pentru transmiterea parolei in siguranta, cred ca ar fi mai nimerit ca partile din dosar sa intre in posesia parolei, personal, la primul termen de judecata”, sustine avocatul Florin Kovacs. (G.I.)

 

Leave a Reply

%d bloggers like this: