BREAKING NEWS! PSD a convocat, astazi, Comitetul Executiv, unde se va stabili daca Liviu Dragnea mai poate ramane in fruntea partidului dupa condamnarea la 3 ani si jumtatate de inchisoare cu executare    Cucsa, Gavrilita, Pau, Simonis si Suciu sunt parlamentarii de Timis care au votat modificarile la Codul Penal care transforma Romania intr-un rai al borfasilor     Cornel Samartinean, liderul PMP Timis exclude posibilitatea ca mandatul de consilier judetean pierdut de Roxana Iliescu sa fie preluat de vreun popular racordat la interesele altui partid    Procurorii Parchetului de pe langa Judecatoria Timisoara au decis ca familia santajata si amenintata de interlopul Bogdan Tirca sa fie protejata de Politie    Mai multi angajati ai Filarmonicii Timisoara au avut castig de cauza, la Judecatoria Timisoara, in dosare care au avut ca obiect litigii de munca     Autoritatile din Columbia au confiscat 14 replici ale tricourilor selectionatei nationale de fotbal, participanta la Cupa Mondială 2018, care erau impregnate cu 5 kilograme de cocaina si urmau sa fie trimise in Olanda

Crima de la SRI Timis! Avocatul Pavel Abraham incearca sa convinga judecatorii militari ca ordinul de bataie a oamenilor strazii n-a venit de la lt.col.(r) Camelia Toman

sri tm

La aproape un an de la pronuntarea sentintei in dosarul “Crima de la SRI Timis”, Curtea Militara de Apel Bucuresti a judecat, astazi, apelul declarat de cei patru fosti angajati ai UM 0667 Timisoara, trimisi in judecata sub acuzatia de agresare fatala a unui om al strazii, cat si de procurorii militari, nemultumiti de cuantumul pedepselor de la instanta de fond.

Crima a avut loc in toamna anului 2011, in curtea unui imobil detinut de SRI pe strada Pomiculturii din Timisoara, unde militarii angajati pe baza de contract au prins trei oameni ai strazii, care cautau fier vechi. Conform rechizitoriului, caporalii Dejan Giurgev, Lucian Gurlui si Ion Ghita Bogdan, la ordinul locotenent-colonelului Maria Camelia Toman, care a fost chemata de-acasa, au aplicat hotilor o serie de lovituri atat de brutale, incat, la scurt timp dupa ce-a scapat din mainile agresorilor, unul dintre acestia a decedat.

 

toman 22

“Nu eu am dat ordine ca acea persoana sa fie batuta, suspectul a fost prins in curtea institutiei si initial am crezut ca este un terorist care incearca sa planteze bombe pentru a arunca in aer unitatea noastra”, s-a aparat fosta angajata a SRI in fata judecatorilor de la Tribunalul Militar Teritorial Bucuresti, inainte de a solicita chemarea la bara, in calitate de martor, al lt. col. Mircea Samfirescu, adjunctul sefului SRI Timis, care in ziua incidentului era la comanda institutiei.

In ciuda faptului ca, in cursul audierii, Samfirescu a recunoscut ca, in momentul in care i s-a raportat ca niste hoti de fier vechi au patruns in curtea obiectivului militar de pe strada Pomiculturii, a transmis subalternilor sa le aplice o corectie si sa-i scoata afara din curtea imobilului, judecatorii militari au decis ca intreaga responsabilitate privind ordinul de agresare a oamenilor strazii ii apartine Cameliei Toman.

sri, batausi

 

In aceste conditii, in ianuarie 2014, Tribunalul Militar Teritorial Bucuresti i-a condamnat pe caporalii in rezerva la cate trei ani de inchisoare, pentru lovituri cauzatoare de moarte, in timp ce Camelia Toman a primit nu mai putin de sase ani de inchisoare pentru vina de a fi instigat brutele la lovituri cauzatoare de moarte. De asemenea, instanta militara i-a obligat pe inculpati, in solidar cu UM 0667 Timisoara, la plata sumei de 1.000 de lei reprezentand daune morale si a 2.000 de lei fiecare cu titlul de cheltuieli judiciare catre stat.

Intre timp, lt. col. in rezerva Camelia Toman a renuntat la avocatul Florin Kovacs si a apelat la serviciile avocatului Pavel Abraham, sperand intr-o reducere a pedepsei, mai cu seama ca o contraexpertiza medicala efectuata de INML Mina Minovici Bucuresti a relevat faptul ca antecedentele patologice ale ficatului victimei, rezistenta diminuata, au influentat leziunea fatala produsa de lovituri. (V.E.)

 

Leave a Reply

%d bloggers like this: