BILANTUL Curtii de Apel Timisoara! Presedintele Consiliului Superior al Magistraturii a recunoscut ca nu-l mai preocupa Traian Basescu! “Cand am spus ca sase ani a subminat activitatea Justitiei, stiu eu la ce m-am referit!”

curte apel timisoara

Prezenta noului presedinte al Consiliului Superior al Magistraturii, judecatorul Marius Tudose, la sedinta de bilant a Curtii de Apel Timisoara a transformat evenimentul festiv intr-o veritabila conferinta de presa sustinuta de actualul sef al magistratilor din Romania.


Foarte determinat sa apere independenta judecatorilor si procurorilor in fata presiunilor din sfera politicii sau marilor afaceri, Marius Tudose a declarat inca de la bun inceput ca Justita trebuie lasata sa-si faca treaba si ca CSM-ul, in mandatul sau de un an, va fi un garantul independentei actului de justite.

“Votati cum va dicteaza constiinta, fara a fi influentati de diferite asociatii profesionale pe care le respect, sau de vreun album de fotografii cu personalitati politice sau chiar cu presedintele Romaniei, care submineaza de sase ani autoritatea Justitiei”, a precizat Marius Tudose in mesajul sau catre alegatori, la alegerile pentru presedintia CSM.

Intrebat de reprezentantul ImpactPress ce acuzatii concrete i-a adus fostului presedinte Traian Basescu, noul presedinte al CSM a refuzat un raspuns transant.

“Nu mai am nicio disputa cu fostul presedinte Traian Basescu! La vremea respectiva, stiu foarte bine la ce m-am referit!”, a punctat Tudose. Nici intrebarea referitoare la descoperirea unui ofiter SRI activ in staff-ul ministrului Justitiei nu i-a starnit interesul presedintelui CSM. “Noi nu avem nicio atributie in sensul de a lua atitudine vizavi de ce se intampla la minister. Exista o lege a raspunderii ministeriale, iar in privinta alegerii colaboratorilor, doar ministrul dispune si raspunde pentru asta!”, a conturat Tudose concluzia – nu e treaba noastra ca SRI-ul si-a infiltrat un om la Ministerul Justitiei.

Foarte volubil, in schimb, a devenit Marius Tudose cand a trebuit sa o felicite pe judecatoarea Lidia Barac pentru activitatea meritorie din timpul mandatelor la conducerea Curtii de Apel Timisoara, totodata neuitand sa o incurajeze pe noua presedinta, judecatoarea Erica Nistor, sa duca mai departe statutul de instanta de exceptie a Curtii de Apel Timisoara.

“CSM va incuraja, in 2015, realizarea unor rezultate cat mai bune!”, a conchis inaltul oaspete de la Bucuresti.

In final, sa explicam si de ce Curtea de Apel Timisoara este considerata una dintre cele mai bune instanta din Romania: conform bilantului pe anul 2014, anul trecut, cei 53 de judecatori au solutionat 24.260 de dosare, procentul de operativitate fiind de aproape 92 la suta. Incarcatura pe fiecare judecator a fost de 458 de dosare, din care – solutionate, 348. Iar daca mai spunem ca procentul de casare a solutiilor in recus este cuprins intre 2,5 si 4 la suta, atunci avem imaginea unei instanta unde dreptatea nu trebuie cautata mult pentru a fi gasita. Sa nu uitam sa mentionam si placheta pe care colectivul Curtii de Apel i-a oferit-o fostei presedinte Lidia Barac, in semn de apreciere si recunostinta pentru munca depusa in fruntea instantelor banatene timp de doua mandate… (G.I)

One thought on “BILANTUL Curtii de Apel Timisoara! Presedintele Consiliului Superior al Magistraturii a recunoscut ca nu-l mai preocupa Traian Basescu! “Cand am spus ca sase ani a subminat activitatea Justitiei, stiu eu la ce m-am referit!”

  1. cred ca tot Lidia Barac va conduce curtea de apel, pentru ca Erica Nistor e un foarte bun colaborator al fostului presedinte

Leave a Reply