EURO FALSI! Procurorii DIICOT Timisoara au destructurat reteaua care plasa in zona de vest bancnote de 50 de euro falsificate la Oradea! Imprimeria clandestina apartinea Mafiei italiene si, in decurs de doi ani, acolo s-au tiparit peste 13 milioane de euro falsi

Camorra

La aproape sase luni dupa “demolarea” fabricii de bani falsi de la Oradea, unde un cetatean italian a tiparit peste 13 milioane de euro falsi, in bancnote de 50 si 100, procurorii DIICOT din Timisoara au reusit sa destructureze si reteaua care plasa bancnote contrafacute in judetele Timis, Arad si Caras-Severin.


Astfel, in urma perchezitiilor la domiciliile unor plasatori din Timisoara, Giroc, Utvin, Dudestii Vechi, Ofsenita, Lovrin, dar si la doua adrese din localitatea aradeana Vinga, la sediul DIICOT Timisoara au fost conduse peste 60 de persoane, care vor fi audiate si, in cazul in care procurorii vor descoperi indicii ca sunt implicate in plasarea pe piata de bani falsi, acestea vor fi puse sub acuzare pentru punerea in circulatie de valori falsificate. In operatiunea coordonata de procurorii DIICOT Timisoara au fost folositi ofiteri sub acoperire, care s-au infiltrat in cercul persoanelor de incredere si au cumparat bani falsi de la membrii gruparii.

Membrii gruparii, sustin anchetatorii, au cumparat cu banii contrafacuti masini, telefoane mobile, au platit diferite servicii sau pur si simplu au schimbat in lei bancnotele la diferite persoane fizice, la un curs convenabil, in unele cazuri, pentru 50 de euro contrafacuti fiind dati la schimb doar 25 de lei. Cu alte cuvinte, o rata de schimb de 1 la 10. Potrivit unor surse judiciare, fabrica de bani falsi de la Oradea, apartinand Mafiei italiene, “demolata” in toamna anului trecut, a livrat catre plasatorii din toate zonele tarii sute de mii de euro falsi.

Astfel, in februarie 2014, la Constanta, un fost jurnalist a fost prins in timp ce incerca sa paraseasca tara, avand asupra sa 70.000 de euro falsi. Mai recent, in aprilie 2014, la Turnu Severin, o familie a achitat chiria si decoratiunile la un botez cu euro falsi. Restaurantul apartinea presedintelui Consiliului Judetean Turnu Severin, Adrian Duicu. Si mai recent, in martie 2015, la Oravita, in Caras-Severin, un tanar de 27 de ani a incercat sa-si achite consumatia la un local folosind bancnote de euro falsificate. In urma verificarilor, s-a stabilit ca acesta mai folosise 17 bancnote de 50 de euro falsificate, bani care ar fi fost adusi din Italia de o alta persoana. Sa mai spunem ca, in 22 septembrie 2014, in cadrul cooperarii cu autoritatile judiciare italiene, a fost interceptat in Italia un transport de euro falsificati din cupiura de 50 euro, fiind confiscata suma de 18.900.000 de euro. Banii contrafacuti fusesera expediati de o firma din Romania ce aparţine italianului R.V., acesta fiind arestat apoi, in apropiere de Milano. (G.I.)

 

Leave a Reply