BREAKING NEWS! Procurorii Parchetului de pe langa Judecatoria Timisoara au votat pentru continuarea protestului impotriva OUG 7, urmand ca in 18 martie, ora 16, sa iasa, din nou, pe treptele Palatului Dicasterial     In aceasta seara, de la ora 19, la emisiunea Bursa afacerilor, de la TV Europa Nova (telenova.ro), vor fi prezenti organizatorii si partenerii Telemaratorului Sperantei, eveniment caritabil care va avea loc in 12 si 13 aprilie, la Casa Tineretului din Timisoara    Grupuri de voluntari de la mai multe institutii si societati comerciale din Timisoara au plantat, sambata, pe dealul de la Cralovat, in Timis, 17.000 de puieti forestieri     Propunere legislativa inedita a senatorului Alexandru Baisanu: soferii contravenienti pot alege cand sa predea carnetul, oricand in urmatoarele 12 luni de la savarsirea contraventiei    Laura Codruta Kovesi a refuzat sa comenteze speculatiile privind motivele care l-ar fi determinat pe fostul sef al DNA Timisoara sa se sinucida     Sindicalistii solicita Nestle Timisoara compensatii pentru inchiderea fabricii, respectiv 50 de salarii compensatorii, iar pentru angajatii cu varsta de peste 55 de ani - o pensie viagera reprezentant 80% din salariul brut

PERICOLE LA DIICOT! Candidatul la sefia DIICOT reclama lipsa de protectia fizica a procurorilor si interesul unor persoane din lumea interlopa locala de a recruta politisti si magistrati! CSM a dat aviz pozitiv numirii in functie!

horodniceanu_impact

Consiliul Superior al Magistraturii, Sectia pentru procurori, a dat aviz pozitiv pentru noul sef al DIICOT, Daniel Constantin Horodniceanu (foto), urmand ca decizia finala si eventuala numire in functie sa apartina presedintelui Klaus Iohannis.

In cadrul interviului sustinut azi in fata procurorilor din CSM, Horodniceanu – care a condus DIICOT Iasi – si-a prezentat proiectul de management si a raspuns intrebarilor ce-au vizat anumite riscuri potentiale din activitatea institutiei cu atributii in combaterea infractiunilor de crima organizata si terorism.

Astfel, pornind de la blocajul psihologic si institutional provocat de arestarea fostei sefe a DIICOT, Alina Bica, candidatul final la preluarea functiei vacante si-a propus crearea unui moment “zero” prin readucerea spiritului de echipa si responsabilizarea fiecarui procuror.

De asemenea, Horodniceanu a identificat mai multe riscuri la adresa DIICOT, respectiv scurgerile de informatii din dosare, influentarea deciziilor procurorilor de catre persoane cu putere economica si financiara, interesul unor persoane din lumea interlopa locala de a recruta politisti si magistrati, cresterea gradului de specializare a infractorilor in domeniul criminalitatii organizate, lipsa de protectie fizica a procurorilor, campanii de presa care au indus o presiune psihologica asupra procurorilor, mai ales in cadrul unor dosare in care sunt implicati politicieni si oameni de afaceri.

Intrebat cum va reactiona daca afla ca un procuror din cadrul unui serviciu teritorial a discutat la o masa, cu un politician de rang inalt, despre dosarele avute in lucru, Horodniceanu a precizat ca ar face o serie de verificari pentru a descoperi de cand dateaza relatia dintre cei doi si daca discutia s-a axat pe activitatea procurorului, dupa care ar solicita procurorului general sa ia masurile necesare.

Alte curiozitati ale procurorilor din CSM au vizat modalitatile de recuperare a prejudiciilor provocate de infractiuni, combaterea gruparilor de criminalitate organizata, aplanarea conflictelor ce pot sa apara intre DIICOT si alte unitati de parchet, dar si “repararea” problemelor de imagine cu care se confrunta institutia. La capitolul calitati care-l recomanda pentru preluarea functiei de sef al DIICOT, Daniel Horodniceanu a scos in evidenta faptul ca are o viata sociala foarte saraca si experienta manageriala, in timp ce la defecte a indicat faptul ca nu face mult sport.

Decizia finala privind numirea lui Daniel Horodniceanu la conducerea DIICOT, pe o perioada de trei ani, cu posibilitatea de reinvestire, revine presedintelui Klaus Iohannis, care va semna un decret in acest sens. Reamintim ca unul dintre candidatii initiali la preluarea acestei functii a fost si seful DIICOT Timisoara, Mircea Andres, insa acesta s-a retras inainte de selectia finala… (V.E.)

 

Leave a Reply

%d bloggers like this: