BREAKING NEWS! Raliul masinilor de epoca, care ar fi trebuit sa aiba loc, azi, la Timisoara, a fost mutat la Arad, in ultimul moment, din cauza refuzului Politiei Rutiere de a inchide circulatia in zona centrala     Politistii din cadrul IPJ Timis sunt obligati sa-si faca sedintele de tragere obligatorii la sali private din oras, in conditiile in care exista un poligon in curtea IPJ timis     Duminica, intre orele 13-15, in centrul Timisoarei se va desfasura o actiune de responsabilizare a participantilor la traficul rutier, organizata de Diana Mihai, realizatoarea emisiunii TV "Cronica rutiera"    Samuel Dominic Fritz este candidatul USR care promite ca-l va invinge pe Nicolae Robu la alegerile pentru Primaria Timisoara de anul viitor     Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane, Preafericitul Daniel, ar fi fost filat de structuri din MAI, la cererea fostului ministru, Carmen Dan, operatiune devoala dupa ce intr-o celebra biserica din centrul Bucurestiului a fost descoperita tehnica de interceptare    Grupul Telekom Romania, format din fostele companii Cosmote si Romtelecom, a anuntat ca va concedia aproape 700 de angajati

PERICOLE LA DIICOT! Candidatul la sefia DIICOT reclama lipsa de protectia fizica a procurorilor si interesul unor persoane din lumea interlopa locala de a recruta politisti si magistrati! CSM a dat aviz pozitiv numirii in functie!

horodniceanu_impact

Consiliul Superior al Magistraturii, Sectia pentru procurori, a dat aviz pozitiv pentru noul sef al DIICOT, Daniel Constantin Horodniceanu (foto), urmand ca decizia finala si eventuala numire in functie sa apartina presedintelui Klaus Iohannis.

In cadrul interviului sustinut azi in fata procurorilor din CSM, Horodniceanu – care a condus DIICOT Iasi – si-a prezentat proiectul de management si a raspuns intrebarilor ce-au vizat anumite riscuri potentiale din activitatea institutiei cu atributii in combaterea infractiunilor de crima organizata si terorism.

Astfel, pornind de la blocajul psihologic si institutional provocat de arestarea fostei sefe a DIICOT, Alina Bica, candidatul final la preluarea functiei vacante si-a propus crearea unui moment “zero” prin readucerea spiritului de echipa si responsabilizarea fiecarui procuror.

De asemenea, Horodniceanu a identificat mai multe riscuri la adresa DIICOT, respectiv scurgerile de informatii din dosare, influentarea deciziilor procurorilor de catre persoane cu putere economica si financiara, interesul unor persoane din lumea interlopa locala de a recruta politisti si magistrati, cresterea gradului de specializare a infractorilor in domeniul criminalitatii organizate, lipsa de protectie fizica a procurorilor, campanii de presa care au indus o presiune psihologica asupra procurorilor, mai ales in cadrul unor dosare in care sunt implicati politicieni si oameni de afaceri.

Intrebat cum va reactiona daca afla ca un procuror din cadrul unui serviciu teritorial a discutat la o masa, cu un politician de rang inalt, despre dosarele avute in lucru, Horodniceanu a precizat ca ar face o serie de verificari pentru a descoperi de cand dateaza relatia dintre cei doi si daca discutia s-a axat pe activitatea procurorului, dupa care ar solicita procurorului general sa ia masurile necesare.

Alte curiozitati ale procurorilor din CSM au vizat modalitatile de recuperare a prejudiciilor provocate de infractiuni, combaterea gruparilor de criminalitate organizata, aplanarea conflictelor ce pot sa apara intre DIICOT si alte unitati de parchet, dar si “repararea” problemelor de imagine cu care se confrunta institutia. La capitolul calitati care-l recomanda pentru preluarea functiei de sef al DIICOT, Daniel Horodniceanu a scos in evidenta faptul ca are o viata sociala foarte saraca si experienta manageriala, in timp ce la defecte a indicat faptul ca nu face mult sport.

Decizia finala privind numirea lui Daniel Horodniceanu la conducerea DIICOT, pe o perioada de trei ani, cu posibilitatea de reinvestire, revine presedintelui Klaus Iohannis, care va semna un decret in acest sens. Reamintim ca unul dintre candidatii initiali la preluarea acestei functii a fost si seful DIICOT Timisoara, Mircea Andres, insa acesta s-a retras inainte de selectia finala… (V.E.)

 

Leave a Reply

%d bloggers like this: