EXPLOZIV! Politistul arestat in dosarul sex cu minore a fost transportat la spital, din Arestul Politiei Timis, dupa ce s-a umplut de raie! “Este degradant ca o boala specifica Evului Mediu sa bantuie prin spatiul de detentie al unei politii moderne! Ne vom adresa instantelor de judecata!”

arest-gratii

Incarcerat inca din data de 19 iunie, cand a fost arestat preventiv in dosarul Sex cu minore intrumentat de catre procurorii DIICOT Timisoara, agentul de politie Ovidiu Gitan a devenit victima conditiilor mizere de detentie din Arestul Politiei Timis.


Tolerate de detinuti pentru ca, in cazul unor reclamatii, sa nu riste tratamente degradante din partea gardianului mistocar – care le-a facut viata amara si fostilor sefi ai IPJ Timis, comisarii sefi Sorin Muntean si Florin Bolbos, in perioada cand au fost “cazati” in arest -, conditiile de igiena precara l-au afectat atat de serios pe Ovidiu Gitan, incat, zilele trecute, a facut o reactie alergica puternica si fost transportat de urgenta la Spitalul Judetean Timis pentru a i se pune un diagnostic si a primi ingrijirile medicale necesare.

Verdictul medicilor a fost unul socant pentru conducerea Politiei Timis: politistul a contactat o forma violenta de scabie. Cu alte cuvinte, Ovidiu Gitan s-a inbolnavit de raie. In ciuda discretiei cu care a fost tratat acest incident scandalos din curtea Politiei Timis, responsabilii Arestului incercand sa faca orice pentru ca informatia sa nu devina publica, rudele politistului au reclamat conditiile critice de igiena din celulele arestatilor preventiv, in timp ce avocatul lui Ovidiu Gitan a avertizat ca va anunta chiar si forurile internationale asupra acestui incident incredibil.

“A fost dus la spital, unde a fost internat timp de doua zile. Initial, i-au aparut niste puncte rosii pe corp, iritante, care s-au transformat in bube. Se scarpina toata ziua. Si in cap i-au aparut. S-a tot scarpinat si si-a facut rani pe corp, moment in care cei de la arest s-au decis sa-l duca la spital. Nu stie de la cine a luat aceasta boala contagioasa, nu poate spune ca de la colegul de celula… Am reclamat aceasta situatie si, din cate am inteles, inspectorul sef Ion Mirescu a dispus, deja, primele masuri de igienizare, respectiv varuirea celulelor”, ne-a dezvaluit o ruda de-a lui Ovidiu Gitan.

spaniol_arest

Chiar daca nu se pot face presupuneri asupra sursei de infectie, cunoscandu-se faptul ca scabia se transmite prin contact apropiat sau atingerea unei persoane infectate, trebuie sa spunem ca Ovidiu Gitan este coleg de celula cu un criminal deosebit de periculos, spaniolul Sergio Morate, prins la Lugoj in urma cu doua saptamani, suspectat ca si-a executat iubita si pe prietena acesteia, dupa care le-a ars corpurile. Ulterior a disparut si s-a refugiat la un prieten din Romania.

“Este incredibil ca, in anul de gratie 2015, o boala contagioasa specifica Evului Mediu bantuie prin Arestul Politiei Timis. Cum sa ne mai asteptam la conditii de detentie la standarde europene, asa cum ne impune Uniunea Europeana, cand noi nu suntem in stare sa igienizam cum se cuvine un spatiu in care sunt incarcerate cateva zeci de persoane si le expunem la un tratament degradant? Dreptul la sanatate al persoanelor private de libertate este un drept fundamental al omului, de aceea consideram ca s-a incalcat Conventia Europeana a Drepturilor Omului si, in consecinta, ne rezervam dreptul de a ne adresa instantelor de judecata”, ne-a declarat aparatorul politistului in discutie, Florin Kovacs.

Din nefericire, nu am reusit sa aflam si opinia inspectorului sef Ion Mirescu vizavi de acest incident… (Gh. Ilas)

 

6 thoughts on “EXPLOZIV! Politistul arestat in dosarul sex cu minore a fost transportat la spital, din Arestul Politiei Timis, dupa ce s-a umplut de raie! “Este degradant ca o boala specifica Evului Mediu sa bantuie prin spatiul de detentie al unei politii moderne! Ne vom adresa instantelor de judecata!”

 1. Felicitări pt articol domnu Ilas! Spuneti lucrurilor pe nume iar domnu’ Mirescu e f supărat ca nu a reusit sa ascundă sub pres mizeriile din curtea institutiei pe care o conduce temporar! Rusine domnu’ Mirescu pentru ca tineti detinutii in mizerie la fel si cadrele de politie care deservesc Arestul! Nu ati facut nimic de cand ati devenit sef pentru a imbunatatii conditiile de cazare a detinutilor, desi aveti obligatii pe aceasta linie!

 2. E mai rau ca la Guantanamo! Ce e asa greu sa igenizeze? Sa vezi cand o sa plateasca daune politia ce arest curat o sa fie! Trebuie dati in judecată si pusi la plată.

 3. Bre daca n aveti conditii lasatii sa plece frate acasa unde omu are conditii si desfintati arestul timis

 4. Pentru corecta informare a cititorilor
  1-in anul 2000 intr-o celula locuiau 13-14-15 persoane in 9 paturi metalice pe 3 etaje, azi maxim 3 in paturi din lemn cu saltea Relaxa.
  2-in 2001-plimbarea dura 5 minute ,azi 1 ora,o scrisoare pe luna azi nelimitat
  3-fiecare camera are wc propriu si apa calda non stop
  4-fiecare celula are tv LCD si cablu digi
  5-acum se monteaza clima in fiecare celula (deja sau montat 3-4)
  6-In fiecare zi persoanele incarcerate sunt vazute la cerere de un ofiter doctor
  7-pe fiecare hol exista telefon public exclusiv pt.detinuti
  8-mincarea le este servita in regim room service (din ce primesc de acasa si pastrata in frigidere)
  9-Gitan nu a fost internat nici un minut si nici nu sta cu un criminal in camera,i s-au respectat toate drepturile si afost dus la cabinetul dentistului sau favorit.Posibil sa fi luat scabia cu ocazia transferurilor la Bucuresti.
  10-in ultimii 10 ani nici un retinut nu a formulat plingere scrisa impotriva personalului
  11-Dl.Mirescu se implica in bunul mers al arestului si de curind a numit un sef inimos ,autodidact cu trei facultati si doua masterate.
  12-Dl.Malcoci a petrecut zeci de ore prin arest si poate confirma ca:
  – cu ocazia tuturor controalelor pe care le-a facut in calitate de ofiter de serviciu nu a constatat nereguli,abuzuri,mizerie,tratamente inumane,etc.si ca a avut o colaborare excelenta cu personalul.(conform registrului de control)
  Sunt spitale si azile de batrini care nu au asemenea conditii si cred ca mai mult de jumatate din cetateni au buda in curte ,nu au apa calda non stop,clima,TV LCD,cablu si doctor zilnic.
  Spuneti mai bine ca aveti o misiune care consta in linsarea mediatica a citorva nealiniati si ca doriti supunerea d-lui Mirescu .Predecesorii lui au capitulat neconditionat din prima zi cu Mirescu asta e mai greu .

Leave a Reply