BREAKING NEWS! Organizatorii unui party organizat sub birourile procurorilor din Palatul Dicasterial, care au avut aprobarea primarului Nicolae Robu sa inchida o strada pietonala, au fost invitati la Protectia Consumatorilor Timis     Nicolae Robu a explicat de ce a retras de pe Facebook un sondaj defavorabil PNL: "Mintile incetosate au inceput sa posteze in stilul consacrat, incompatibil cu prezenta pe o pagina de inalta tinuta"    Directorul pietelor din Timisoara, Ionut Nasleu, a reusit sa recupereze de la comercianti, in doar 10 zile, datorii istorice de peste 230.000 de lei; nu se stie daca a folosit metode interlope sau doar persuasiune manageriala    Casele de pariuri au schimbat cotele partidelor la alegerile europarlamentare, PSD (1,50%) luand locul PNL (2,40%)    Bilantul furtunii violente care s-a abatut asupra Timisoarei, duminica seara: peste 3000 de consumatori fara electricitate, 5 masini distruse de copaci, acoperisuri luate de vand, 14 misiuni de interventie a ISU Timis    Fostul primar al Constantei, Radu Mazare, a fost extradat de Madagascar si va fi adus in tara cu o aeronava, luni seara, la ora 21

DOSARUL INCUBOXX! Primarul Timisoarei a dat cu subsemnatul la Politie in dosarul privind afacerea Incuboxx! Scandalul a pornit de la “teapa” trasa unui subcontractor de catre o firma apartinand fostului ministru Ovidiu Branzan si fratilor Emil si Marius Cristescu

Incuboxx

Primarul municipiului Timisoara, Nicolae Robu, a fost audiat, marti, la sediul Politiei Judetene Timis, de catre politistii de la Serviciul de Investigare a Criminalitatii Economice, alaturi de mai multti angajati din cadrul Primariei, in legatura cu construirea Incuboxx, o cladire de birouri din zona Pasajului Jiul.

Printre persoanele audiate se numara si Aurelia Junie – sefa Directiei de Dezvoltare, Culita Chis – seful Directiei Tehnice, Martin Staia – fostul sef al Directiei de Patrimoniu, Adrian Bere – seful Directiei de Mediu, Sorin Ciurariu – fost arhitect sef al orasului, Ciprian Cadariu – actualul arhitect sef, si Mihai Costa – seful Directiei Institutii Scolare Medicale Sportive si Culturale, au fost audiati la Politia Judeteana Timis, ei fiind cei care au semnat receptia lucrarilor de constructie a Incuboxx.

Dupa audierile care au durat aproape o ora si jumatate, Nicolae Robu, care este si presedintele PNL Timis, a declarat ca nu au fost formulate niciun fel de acuzatii, ci ca politia a declansat ancheta in urma a doua plangeri penale, una fiind formulata de municipalitate.

“In privinta Incuboxx sunt doua plangeri penale: una a noastra impotriva unei firme subcontractante, care se pare ca a luat niste componente, iar a doua a respectivei firme. Se cerceteaza faptele si se va face lumina. In momentul de fata, am fost chemati toti membrii Comisiei de receptie, eu am fost presedintele acesteia, pentru a da lamuriri in legatura cu ce s-a intamplat. Am spus Politiei tot ce stiu, nu stiu alte lucruri. Daca cumva s-a intamplat ceva cu culpa a cuiva din primarie, evident acele persoane trebuie sa dea socoteala pentru faptele lor.  Iar daca firmele nu-si fac treaba, le dam in judecata, daca nu indeplinesc ce este in contract. Tot ce nu e in regula trebuie sa se remedieze, asa e legea, noi vrem sa se rezolve problema, nu ne incalzeste, ca beneficiar, ca se acuza proiectantul cu executantul”, a precizat Robu intr-o conferinta de presa.

Deocamdata, Politia nu a formulat niciun fel de acuzatii. “Nu s-a adus nicio acuza, dupa stirea mea, nimanui pana in momentul de fata. E neplacut, evident, avem atatea lucruri de facut, iar astfel de situatii nebuloase trebuie clarificate. Daca cineva m-a dezinformat, a intocmit pe fals documente, nu are decat sa dea socoteala, eu le atrag atentia tuturor, de zeci si zeci de ori in acesti ultimi trei ani, le atrag atentia, nu exista scuza pentru faptele ilegale, e bine sa facem lucrurile clare. Nu stiu daca vom mai fi chemati la audieri, nu ni s-a spus acest lucru”, a mai afirmat Robu.

Potrivit unor surse, verificarile in acest caz ar fi inceput dupa ce Flexic Automation, subcontractatul firmei Saiftim care a executat lucrarea, ar fi depus o plangere ca nu si-a primit banii de la firma constructoare, aflata in prezent in insolventa, si care apartine fostului ministru PSD Ovidiu Branzan si societatii Bega Turism, firma condusa de fratii Emil si Marius Cristescu.

Cladirea Incuboxx – incubatorul de afaceri – a fost construita cu policarbonat adus din Elvetia, are o sala de fitness, inclusiv un panou de catarare, cantina si zeci de spatii pentru firme, fiind inaugurata in luna aprilie 2014.

Lucrarea a fost executata cu suma de 17,7 milioane de lei, din care 7,2 milioane sunt bani europeni. Lucrarile de constructie a cladirii au inceput in anul 2012, inaintea alegerilor locale. (Gh. Ilas)

 

One Response to DOSARUL INCUBOXX! Primarul Timisoarei a dat cu subsemnatul la Politie in dosarul privind afacerea Incuboxx! Scandalul a pornit de la “teapa” trasa unui subcontractor de catre o firma apartinand fostului ministru Ovidiu Branzan si fratilor Emil si Marius Cristescu

  1. Ion says:

    Cititi HOTARIREA Nr. 273 din 14 iunie 1994 privind aprobarea Regulamentului de receptie a lucrarilor de constructii si instalatii aferente acestora, ca sa stiti ce intrebari sa le puneti celor care au semnat procesul-verbal de receptie ca altfel va spuns ce vor ei si ce e in favoarea lor.

Leave a Reply

%d bloggers like this: