EXCLUSIV! Comisarul sef Gheorghe Jurca a fost mutat disciplinar la Sectia 3 Politie, dupa ce a intrat in conflict deschis cu seful Politiei Timis, Ioan Mirescu! Ofiterul a contestat organizarea unei razii politienesti pe o canicula de aproape 40 de grade

DCF 1.0

Conducerea Inspectoratului de Politie al Judetului Timis a decis sanctionarea unui ofiter superior cu zeci de ani de experienta si functii la activ, dupa ce acesta a intrat in conflict deschis cu seful sau ierarhic superior, dar si cu inspectorul sef Ion Mirescu.


Comisarul sef Gheorghe Jurca, fost sef al Serviciului de Investigare a Fraudelor si, mai recent, o perioada, seful biroului regional cu atributii in domeniul verificarii activitatii cazinourilor si a salilor cu jocuri de noroc, a intrat in conflict cu seful sau, comisarul sef Pavel Dumitru, starnit pe fondul unei convocari subite la serviciu, pentru participarea la o actiune de control.

“Chemarea la serviciu a avut loc intr-o duminica, cred, in jurul pranzului, pe o canicula de aproape 40 de grade. Seful Serviciului de Investigare a Criminalitatii Economice facuse planul unei actiuni de control inopinant si l-a convocat si pe comisarul sef Gheorghe Jurca. Acesta, initial, a refuzat sa se prezinte la inspectorat, reclamand faptul ca se afla in timpul sau liber, apoi a venit si a avut o discutie extrem de aprinsa cu Dumitru Pavel”, ne-a relatat, confidential, un ofiter de politie.

Scandalul a ajuns la urechile inspectorului sef Ioan Mirescu, care, la randul sau, l-a convocat la “vorbitor” pe Gheorghe Jurca, insa acesta, dupa cum spun martorii la intalnire, a avut o atitudine sfidatoare, intrebandu-l pe noul sef de la Politia Timis <tu, cine mai esti!?>. In aceste conditii, Gheorghe Jurca a fost mutat disciplinar la Sectia 3 Politie, unde se afla la dispozitie, dupa ce conducerea inspectoratului i-a respins cererea de suspendare din activitate pe o perioada de doi ani.

Motivul refuzului de a-i permite comisarului sef Gheorghe Jurca sa se suspende din calitatea de politist a fost legat de faptul ca, in 2007, acesta a mai beneficiat de concediu de paternitate, tot o perioada de doi ani. La vremea respectiva, din cauza verificarilor declansate de catre inspectorul sef Ioan Dascalu, au fost schimbati din functii sau pensionati la cerere mai multi polititti, printre care seful Politiei Sannicolau Mare, comisar sef Lucian Popescu, seful Politiei Buzias, comisarul sef Ioan Vanatu, seful Sectiei 1 Politie Timisoara, comisarul sef Ioan Hada, seful Serviciului Politiei Rutiere Timis, comisarul sef Filip Stancu si seful Biroul de Politie Rutiera Lugoj, comisarul sef Ioan Dumitriu.

Revenind la actualul scandal de la Politie, sursele noastre sustin ca Jurca a contestat decizia de sanctionare disciplinara, plangerea sa urmand sa fie solutionata de catre instanta de judecata. “Ghita Jurca avea posibilitatea sa iasa la pensie, la fel ca fostii sai colegi Petre Cazimir sau Dumitru Nistor, dar a preferat sa mai ramana in Politie, vizand, probabil, o functie de conducere”, ne-a lamurit un politist, amintindu-ne ca, de-a lungul timpului, Gheorghe Jurca a mai avut tentative de a accede la varful Politiei Timis. (Vlad Enciu)

UPDATE: Fostul sef al Serviciului Politiei Rutiere Timis, comisarul sef Filip Stancu, actualmente director la Directia Regionala de Metrologie Legala Timisoara, precizeaza: “Pentru a nu se crea falsa impresie ca, la vremea respectiva, in timpul mandatului lui Ioan Dascalu la sefia Politiei Timis, toti ofiterii mentionati de dvs., inclusiv Filip Stancu, au plecat din motive imputabile lor, vreau sa va spun ca adevarul este altul. Toti am plecat din cauza presiunilor politice, pentru ca sefii numiti de PDL voiau sa-si faca propriile echipe. Daca mai ramaneam, riscam sa ni se insceneze ceva! Va rog sa va aduceti aminte ca PDL politizase pana si posturile de portar de la institutiile publice, atat de jos au dus selectia personalului pe criterii politice! Am facut aceasta precizare ca, nu cumva, cei care citesc informatiile prezentate de dumneavoastra sa ne puna in aceeasi categorie cu politistul la care se refera articolul. Va multumesc!”

 

 

7 thoughts on “EXCLUSIV! Comisarul sef Gheorghe Jurca a fost mutat disciplinar la Sectia 3 Politie, dupa ce a intrat in conflict deschis cu seful Politiei Timis, Ioan Mirescu! Ofiterul a contestat organizarea unei razii politienesti pe o canicula de aproape 40 de grade

  1. nu stiu de ce amintiti de dascalu ioan, un nume de trista amintire in politia timis…e cel care a facut din “institutia cercetarii prealabile” a politistilor principala metoda a managementului conducerii…un semidoct venit pe filiera falca!

  2. pt politistul din articol care vorbeste de pensie….prietene, Mirescu e mai batran cu 8 ani ca si Ghita Jurca…el de ce nu iese la pensie? in plus s-a trezit inspector sef la Timis fara a lucra inainte nicio zi la inspectorat! E bine domnu’ chestor?

  3. Filip esti un ipocrit ! Facultatea ai facut-o greu de tot ! Din tablagiu ai ajuns ofiter tot politic ca mintea nu te-a ajutat . Cand ai ajuns maior faceai caprarie cu fostii colegi ! La Metrologie cum ai ajuns – tot politic ! Asa ca taci ca te stie lumea ce-ti poate capul . La Metrologie tot caprarie faci . esti un semidoct cu ifose de znob dottore ! Taca nu te bagai in vorba nu-mi amintea-m de tine !

  4. Chix total in exclusivitate. Minciuna cap-coada. Nimic nu e adevarat. Omul e bine, nu e mutat, nu e sanctionat. Rugaminte: malcoci sa nu mai bea, ca vorbeste prostii.

Leave a Reply