TUN IMOBILIAR PE MALUL DUNARII! Soacra eurodeputatului Crisitan Busoi, condamnata la trei ani de inchisoare pentru spalare de bani! Inalta Curte de Casatie si Justitie se va pronunta, joi, asupra contestatiei notaritei Marta Ilinca

busoi

Inalta Curte de Casatie si Justitie va relua, la termenul din 26 noiembrie, dezbaterile in dosarul 558/54/2014, in care soacra eurodeputatului Crisitan Busoi, posibil candidat din partea PNL la Primaria Capitalei, este judecata pentru spalare de bani.


In prima instanta, in iunie 2015, Curtea de Apel Craiova a condamnat-o pe Marta Ilinca, notar public in Drobeta Turnu Severin, la trei ani de inchisoare cu suspendare, pedeapsa care a fost contestata la instanta suprema.

Alaturi de soacra europarlamentarului, au mai fost condamnate la inchisoare alte sapte persoane, printre care si viceprimarul municipiului Drobeta Turnu Severin, acuzate de implicare intr-o schema imobiliara penala pe teritoriul judetului Mehedinti, prin intermediul careia statul a fost prejudiciat cu aproape 240.000 de euro.

Conform rechizitoriului intocmit de procurorii DNA, toata povestea infractionala a pornit de la intentia inculpatei Delia Tudoroniu de a construi o pensiune turistica pe malul Dunarii, in vecinatatea unor terenuri aflate in administrarea SC Hidroelectrica SA – Sucursala Portile de Fier.

„In cursul lunii noiembrie 2010, inculpata Tudoroniu Delia, cu rea credinta, a solicitat Oficiului de Cadastru si Publicitate Imobiliara Mehedinti, majorarea suprafetei de teren, detinuta cu titlu legal, de 300 m.p. pana la 34.121 m.p., determinandu-l totodata pe inculpatul Iancu Nicolae sa emita in mod nelegal, incheierea de Carte funciara nr. 24513 din 22.11.2010. Prin aceste actiuni, s-a urmarit obtinerea pentru sine, dar si pentru inculpatii Grosu Mircea Sevastian, viceprimar al municipiului Drobeta Turnu Severin si Spataru Nelu Eugen, director al Oficiului de Cadastru si Publicitate Imobiliara Mehedinti, a suprafetei de teren respective.

In vederea obtinerii aceleiasi finalitati, inculpatul Grosu Mircea Sevastian l-a determinat pe Pavelescu Teodor sa ateste, prin stampila SC Hidroelectrica SA – Sucursala Portile de Fier, ca vecinatatile indicate in cuprinsul procesului-verbal, folosit la Oficiul de Cadastru si Publicitate Imobiliara Mehedinti pentru emiterea incheierii nr. 24513/22.11.2010, sunt reale si ca este de acord cu acestea. Actul respectiv a fost intocmit, cu incalcarea atributiilor de serviciu, de catre inculpatul Laciu Raducu George, sef Serviciu patrimoniu in cadrul SC Hidroelectrica SA – Sucursala Portile de Fier, care a urmarit crearea unei false reprezentari a realitatii, deoarece terenul respectiv era de fapt, proprietatea publica al statului, aflat in administrarea SC Hidroelectrica SA.

mircea-grosu

Documentatia cadastrala ce a stat la baza emiterii incheierii de carte funciara nr. 24513 din 22.11.2010, a fost intocmita, in perioada iulie-noiembrie 2010, de catre inculpatul Stoichescu Ion Marian, identificand si materializand limitele imobilului, in disonanta cu actele doveditoare a dreptului de proprietate prezentate de inculpata Tudoroniu Delia.

In cursul anului 2011, inculpata Ilinca Marta, in calitate de notar public, la solicitarea inculpatei Tudoroniu Delia, a acceptat sa dezmembreze terenul in suprafata de 34.121 m.p., in patru loturi cu suprafete inegale. Ulterior, a transferat loturile rezultate din dezmembrare catre alte persoane, prin acte autentice de vanzare-cumparare, introducandu-le astfel in circuitul civil cu aparenta de legalitate, in scopul ascunderii originii ilicite a terenului respectiv”.

Concret, starea de fapt detaliata in rechizitoriu este urmatoarea:

La data de 25 iulie 2008, inculpata Tudoroniu Delia a cumparat de la o persoana fizica suprafata de 300 m.p. teren neproductiv, situata in intravilanul comunei Hinova, invecinata la nord si la vest cu 2 terenuri inundabile, expropriate, aflate in administrarea SC Hidroelectrica SA.

Pe acest teren, aflat pe malul Dunarii, inculpata Tudoroniu Delia dorea sa construiasca o pensiune turistica. Cum suprafata de 300 m.p. era insuficienta realizarii unui astfel de obiectiv si nici nu avea iesire la fluviu, inculpata Tudoroniu Delia s-ar fi preocupat sa gaseasca o solutie pentru a intra in proprietatea unei suprafete de teren mult mai mari.

In acest sens, ar fi apelat la sprijinul rudei sale prin alianta, inculpatul Grosu Mircea Sevastian, care l-a randul sau ar fi apelat la sprijinul directorului OCPI Mehedinti, Spataru Nelu Eugen.

Profitand de imprejurarea ca terenul proprietatea publica a statului nu era inscris in Cartea Funciara, inculpatul Spataru Nelu Eugen ar fi identificat solutia formularii, de catre inculpata Tudoroniu Delia, a unei cereri de modificare a suprafetei.

Tot de la inculpat ar fi venit si sugestia, ca documentatia cadastrala ce urma sa fie atasata cererii, sa fie intocmita de persoana fizica autorizata Stoichescu Ion Marian din orasul Strehaia, acesta fiind perceput ca persoana care s-ar abate usor de la dispozitiile legii in efectuarea lucrarilor cadastrale.

Documentatia respectiva ar fi fost intocmita, fara ca inculpatul sa fi identificat si materializat limitele imobilului a carui suprafata de 34.121 m.p., se cerea a fi inscrisa in Cartea Funciara.

Ulterior, aceste documente ar fi ajuns, prin intermediul inculpatului Grosu Mircea Sevastian la inculpatul Pavelescu Teodor. Acesta, in prezenta viceprimarului, l-ar fi convocat in biroul sau pe seful Serviciului Patrimoniu, Laciu Raducu George, caruia i-ar fi prezentat documentatia si i-ar fi cerut sa faca cele necesare pentru semnarea procesului-verbal de vecinatate, desi coordonatele terenului respectiv se suprapuneau cu cele ale suprafetei, proprietatea statului, administrata de SC Hidroelectrica SA, Sucursala Portile de Fier.

Dupa ce a reintrat in posesia documentatiei, inculpatul Grosu Mircea Sevastian s-ar fi preocupat ca procesul verbal sa fie semnat si de ceilalti ‘vecini’.

La data de 19.11.2010, documentatia cadastrala intocmita de inculpatul Stoichescu Ion Marian ar fi fost depusa la OCPI Mehedinti impreuna cu cererea de receptie si inscriere, prin care inculpata Tudoroniu Delia ar fi solicitat receptia modificarii suprafetei imobilului de la 300 m.p. la 34.121 m.p. si intabularea dreptului de proprietate asupra acesteia.

Aici, la rugamintea inculpatului Spataru Nelu Eugen, registratorul sef Iancu Nicolae ar fi ignorat faptul ca, persoana desemnata cu solutionarea lucrarii avea dubii asupra admisibilitatii cererii, fiind astfel incerta solutia ce urma a fi adoptata. La data de 22.11.2010, inculpatul Iancu Nicolae ar fi semnat in locul registratorul respectiv incheierea de carte funciara nr. 24513.

In scopul ascunderii originii ilicite a terenului, in primavara anului 2011, inculpatii Grosu Mircea Sevastian, Spataru Nelu Eugen si Tudoroniu Delia ar fi hotarat sa dezmembreze terenul in suprafata de 34.121 mp. si sa transfere loturile rezultate din dezmembrare, catre alte persoane, introducandu-le astfel in circuitul civil cu aparenta de legalitate.

Pentru aceasta, au apelat la notarul public Ilinca Marta, vecina cu parintii inculpatului Spataru Nelu Eugen, care ar fi acceptat sa autentifice inscrisurile in lipsa unui titlu valabil de proprietate.

Valoarea terenului in suprafata de 34.121 m.p., de care statul a fost deposedat prin faptele inculpatilor este de 1.074.620 lei, echivalentul a 238.847 euro, suma cu care Ministerul Economiei s-a constituit parte civila in cauza.

In cauza s-a dispus instituirea sechestrului asupra mai multor bunuri imobile ce apartin inculpatei Tudoroniu Delia, pana la concurenta sumei de 1.074.620 lei.

La inceputul lunii iunie 2015, Curtea de Apel Craiova i-a condamnat pe toti inculpatii la inchisoare. Astfel, Iancu Nicolae, 3 ani de inchisoare pentru abuz in serviciu si obligatia de a presta o munca neremunerata in folosul comunitaţii in cadrul Fundatiei pentru Promovarea Sanctiunilor Comunitare sau Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului, Sector 3, pe o perioada de 60 de zile lucratoare, Delia Todoroniu, 3 ani de inchisoare pentru instigare la abuz in serviciu, Mircea Sevastian Grosu, 3 ani de inchisoare pentru abuz in serviciu in forma calificata, Nelu Eugen Spataru, 4 ani de inchisoare pentru instigare la infractiunea de abuz in serviciu, Raducu George Laciu, 2 ani de inchisoare pentru abuz in serviciu, Ion Marian Stoichescu, 3 ani inchisoare pentru abuz in serviciu, Teodor Pavelescu, 3 ani der inchisoare pentru abuz in serviciu, Marta Ilinca, 3 ani de inchisoare pentru spalare de bani. Toti inculpatii au atacat cu apel sentinta Curtii de Apel Craiova. De asemenea, nemultumiti de cuantumul pedepselor, si procurorii DNA Craiova au declarat apel la instanta suprema…

(Vlad Enciu)

13 thoughts on “TUN IMOBILIAR PE MALUL DUNARII! Soacra eurodeputatului Crisitan Busoi, condamnata la trei ani de inchisoare pentru spalare de bani! Inalta Curte de Casatie si Justitie se va pronunta, joi, asupra contestatiei notaritei Marta Ilinca

  1. LA PUSCARIE CU MUNCA SILNICA SI CONFISCAREA TOTALA A AVERILOR ,, NUMAI ASA SCAPAM DE HOTI SI CORUPTI !!

  2. ioi ce dobitoci : atata lume si atata hartzogaraie pusa in miscare ca sa puna gheara pe ce ? pe trei hectare inundabile…. chiar asa , n-au avut 3000-5000-15.000 de euro sa le cumpere PE BUNE ? ………. disperatii dracului nu mai stiu ce sa mai inventeze numa-numa sa nu munceasca ……… bai Busoi bai, vezi banii se pot face si legal si mai multi , exista cai si metode, pe bune, e chiar adevarat, mai bine si-ar fi canalizat astia inventivitatea in sens creativ ….. la puscarie cu hotii, ca sunt in stare sa-ti fure si sarea din ciorba gata facuta :)))))

  3. deci, asta e una dintre sursele de alimentare a conturilor domnului Busoi? smenurile soacrei? bine ca am aflat-o si pe asta

  4. DNA ar trebui sa faca CERCETARI pe tot MALUL DUNARII (clisura Dunarii) pe la primari, si ar avea MULTEEEEEEEEEE SURPRIZE.

  5. OARE SE MAI GASESTE VREUN POLITIKIAN INCEPAND DE LA PRESEDINTE, CARE SA NUUUUUUUUU FIE PATAT DIRECT SAU FAMILIAL ????? ASTAI MOTIVUL PENTRU CARE TARA GAFAIE, ABIA RESPIRA, CA TOATE JEGURILE VOR INALTE FUNCTII SA FURE SI MAI MULT, IAR TINERETUL ZGOMTOS, FRUMOS SI MANIPULOS, SI-A FACUT TREABA,CU GUVERNUL MEU, IAR ACUM A INTRAT IN GAOACE , IN LOC SA SE ORGANIZEZE, MOBILIZEZE FARA SCURSURI DE ONG-URI, CU OAMENI CURATI DACA NU CA LACRIMA SA NU FIE MURADRITI , AR MAI FI O SANSA, ALTFEL NUMAI URLETELE STRADALE NU MODIFICA CU NIMICA TARA. TRABUIE IMPLICARE CELOR CURATI, CU EXPERTIZA, NU INFILTRATILOR CIOLANARI.

  6. DNA cate procese nefinalizate mai aduce in fata ? In care secol vedem confiscari de averi si platile la buget pt mormane de furturi si viloace si castele prin America si Monte Carlo ??

Leave a Reply