BREAKING NEWS! Primarul municipiului Resita, Ioan Popa, a anuntat ca intentioneaza sa faca demersurile cuvenite pentru ca orasul pe care il conduce sa intre in Alianta Vestului     O masina de filaj a Politiei de Frontiera Timisoara a fost distrasa cu rangile de doi indivizi, langa Giarmata, in timpul unei operatiuni de supraveghere a unor contrabandisti de tigari     Depatatul Luminita Jivan, unul dintre sustinatorii ferventi ai liderului PSD Liviu Dragnea, va prelua conducerea interimara a filialei social-democrate din Caras-Severin, dupa demsiia lui Ioan Mocioalca     Carmen Iohannis, sotia presedintelui Klaus Iohannis, a anuntat Parchetul General ca nu se poate prezenta la audierile programate luni, din cauza unor probleme de sanatate    Persoane necunoscute au spart, in weekend, cinci autoturisme parcate in zona Sectiei 3 Politie Timisoara, respectiv strazile Luceafarul, Intrarea Clopotului si Aleea Vegetatiei    Surse din PSD au dezvaluit ca alti trei parlamentari urmeaza sa paraseasca partidul si sa se inscrie in formatiunea lui Victor Ponta

DOSARUL SEX CU MINORE! Toti cei 16 inculpati cer Inaltei Curti de Casatie si Justitie stramutarea dosarului de la Timisoara pe rolul altei instante din tara! Se invoca presiunea procurorilor DIICOT si a mass-media

tomus_CaP

Dosarul Sex cu minore, in care procurorii DIICOT au trimis in judecata nu mai putin de 16 persoane, continua sa tina capul de afis la Curtea de Apel Timisoara, mai cu seama ca printre inculpati se afla politisti, avocati, medici, muzicieni, fosti judecatori, dar si importanti oameni de afaceri, care trebuie sa raspunda acuzatiilor de constituire/aderare la un grup infractional organizat, trafic de minori, proxenetism, pornografie infantila si folosirea serviciilor unei persoane exploatate.

La ultimul termen de judecata, in 24 noiembrie, judecatorul Gheorghe Bugarschi a prelungit cu inca 60 de zile mandatele de arestare ale inculpatilor Paul Manzu, Gheorghe Bala, Ovidiu Torj si Ovidiu Gitan, dar si masura controlului judiciar in cazul fostului judecator Nicolae Tomus, a lui Alin Amarildo Iacusi, Mugurel Stan si Petru Bot. Paradoxal, desi agentul de politie Ovidiu Gitan, sfatuit de avocatul sau Cosmin Bolosin, a recunoscut toate acuzatiilor procurorilor, instanta nu a admis cererea de inlocuire a masurii arestului preventiv cu controlul judiciar, chiar daca aceasta schimbare a masurii preventive a fost sustinuta chiar si de catre procurorul de sedinta, Sandu Antonio. In aceste conditii, pentru a scapa de influenta procuroarei DIICOT Carmen Martinov asupra instantei de judecata, toti inculpatii au cerut stramutarea dosarului pe rolul altei instante din tara, egala in grad cu cea de la Timisoara, cerere care va fi judecata de Inalta Curte de Casatie si Justitie in data de 10 decembrie.

gitan_impact

 

“S-a invocat tratamentul preferential de care se bucura unii inculpati din partea DIICOT, cum este si cazul fostului judecator Nicolae Tomus, in timp ce altii stau in arest de cateva luni. De asemenea, se merge si pe presiunea mediatica creata in jurul acestui dosar, care poate influenta instanta de judecata sa ia anumite decizii neconforme cu probele din dosar”, ne-a declarat unul dintre avocatii angajati in cauza.

Reamintim ca, dupa cum au stabilit anchetatorii, incepand cu anul 2014, pe raza municipiului Timisoara si Arad, s-a constituit un grup infractional organizat  cu preocupari pe linia exploatarii sexuale a persoanelor minore si majore in folosul lor financiar.

S-a retinut ca membrii  grupului infractional au racolat  si recrutat eleve de liceu  prin metoda ,,loverboy,, pe care ulterior  le determinau sa practice prostitutia in folosul lor financiar contra unor sume cuprinse intre 200-600 lei.

gino_manzotti

Din cercetarile efectuate in cauza a rezultat ca suspectii Minzu Paul Vasile, Gitan Ovidiu, Torj Ovidiu si Bala Gheorghe au racolat  minore, pana in prezent fiind identificate peste 25 victime, cu varste cuprinse intre 15-17 ani, prin intermediul retelei de socializare facebook, pe care le ademeneau prin diverse metode, profitand de starea de vulnerabilitate in care se aflau.

Persoanele vatamate erau de regula plasate unor persoane importante cu atributii in domeniul juridic (judecatori, avocati), medical, si in rindul celor care asigurau ordinea (agenti de politie) iar in cazul in care minorele doreau sa intrerupa legatura cu membrii gruparii, suspectii recurgeau la santaj amenintand victimele ca vor prezenta membrilor de familie unele filme compromitatoare cu acestea.

Dosarul nr. 1443/59/2015 a fost inregistrat pe rolul Curtii de Apel Timisoara, iar primul termen de judecata pe fond a avut loc in data de 9 septembrie, iar la termenul din 8 octombrie instanta a constatat ca inculpatii Paul Manzu, Ovidiu Gitan, Gheorghe Bala, Nicolae Tomus, Horatiu Petrescu, Cosmin Codrin, Amarildo Iacusi, Petru Bot, Attila Muczi, Dan Calin Ardelean, Giuseppe Handke, Dorin Epurem si Mugurel Stan nu au invocat exceptii in camera preliminara privind nulitatea actului de sesizare si nelegalitatea unor probe administrate de procurori. La acelasi termen, s-au respins exceptiile formulate de Ovidiu Torj, Firu Tiron si Adrian Popescu.

In cazul in care Inalta Curte de Casatie si Justitie nu va admite cererea de stramutare, urmatorul termen de judecata la Timisoara va fi in data de 18 decembrie. (Gh. Ilas)

 

4 Responses to DOSARUL SEX CU MINORE! Toti cei 16 inculpati cer Inaltei Curti de Casatie si Justitie stramutarea dosarului de la Timisoara pe rolul altei instante din tara! Se invoca presiunea procurorilor DIICOT si a mass-media

  1. Nostradamus says:

    Ilas, esti tare prost…informat…

  2. primarul says:

    intr-adevar, nu-s doar 16 inculpati, ci si altii care au scapat! deocamdata

  3. gaozarul says:

    Tomus nu iti mai place cum te judeca Bugarski? Nu tine traficul de influenta aici nu i asa? ehee, lasa ca orice ai rezolva in prima instanta tot cu executare vei lua puiule, nu te ingrijora, completul negru de la ICCJ da numai cu executare.

Leave a Reply

No announcement available or all announcement expired.
%d bloggers like this: