INSTALART! Designerul de produs Marcel Klamer, “muza” unei expozitii de instalatii reprezentative pentru curentul “Gandit in Romania”! Artistul german celebrat si la Timisoara a creat peste 600 de produse pentru companii mari din Europa si din lume (P)

Marcel Klamer

InstalArt ajunge luna aceasta la Timisoara, iar invitatii vor putea interactiona cu instalatiile realizate de arhitectii si designerii Instalart, vor vedea parcursul de creatie si vor degusta din bauturile oferite de sponsori.


Evenimentul va avea loc vineri, 11 decembrie, incepand cu ora 20, la clubul Fratelli Timisoara.

“Inima” proiectului Instalart/ Obiect/ 003. Inspired by BASF este renumitul designer Marcel Klamer, nascut in Romania si adoptat de Germania, unde a creat peste 600 de produse pentru companii mari din Europa si din lume.

Marcel Klamer este nu numai unul dintre cei mai cunoscuti designeri de produs din Germania, ci un artist celebru in toata lumea. El este premiat cu Product des Jahres, cel mai important concurs de design de produs din Germania, tara unde activeaza ca membru al Uniunii Designerilor Industriali.

instalArt

Daca nu poate fi realizat prea usor “Fabricat in Romania”, se poate “Gandit in Romania”. Asadar, Instalart a invitat sase arhitecti si designeri care sa-l prezinte pe Klamer. Fiecare a conceput cate o instalatie pornind de la un obiect ales din portofoliul celebrului designer, sustinuta de partenerii Instalart, astfel:  Dorin Stefan | Gradient De Design powered by Uanderful

Mario Kuibus | Cheie powered by BASF

Robert Marin | Investigatie powered by Brikston

Corvin Cristian | Pop Icon/ Design Icon powered by Campari

Mihai Popescu | In vino veritas powered by M1 Crama Atelier

Stefan Barutcieff | Nino Nino powered by DuPont/Corian

Pentru a intregi evenimentul, InstalArt aduce in completarea instalatiilor de arta o muzica aparte.

Exit Oz este un proiect timisorean nascut in 2011 din sesiunile de improvizatie facute de Alexandru Iovan (saxofon tenor, voce) si Ovidiu Zimcea (sintetizator, sample-uri). In 2013 celor doi li s-au adaugat mai multi muzicieni ca si colaboratori si au inceput si primele aparitii live, in formula de trio, impreuna cu chitaristul Lucian Naste. Un an mai tarziu Exit Oz a lansat primul album, un LP cu 8 piese, “Impamantenit”, despre care critica spunea ca este un album tematic si antitetic in relatia cu locul de bastina, despre intoarcere, stagnare si libertate, cu influente pornind de la folclorul romanesc la muzica ambientala si pana la free jazz.

Reamintim ca, anul acesta, in luna mai, s-a desfasurat in Bucuresti Instalart/ Obiect/ 003. Inspired by BASF, proiect aflat sub marca Romanian Design Week. Instalart a prezentat sapte mari designeri si arhitecti romani, atat prin expozitia centrala ce a avut loc la Uanderful, cat si prin conferinte si workshopuri ce au avut loc la sediul ANAV (Asociatia Nationala pentru Arte Vizuale Contemporane).

Evolutia proiectului Instalart/ Obiect/ 003. Inspired by BASF poate fi urmarita pe: www.instalart.ro

 

Leave a Reply