JUDECATOR SANCTIONAT! Inca un magistrat de la Tribunalul Caras-Severin a fost sanctionat de CSM! Daniela Detesan este acuzata de exercitarea functiei cu grava neglijenta

daniela_detesan

Consiliul Superior al Magistraturii a dispus, miercuri, sanctionarea disciplinara a judecatoarei Daniela Detesan, de la Tribunalul Caras-Severin, cu diminuarea indemnizatiei de incadrare lunare brute cu 20%, pe o perioada de trei luni.


Decizia Sectiei pentru judecatori in materie disciplinara priveste posibila comitere de catre judecatoarea Detesan a doua abateri disciplinare. Este vorba despre nerespectarea in mod nejustificat a dispozitiilor ori a altor obligatii cu caracter administrativ prevazute de lege sau regulamente si exercitarea functiei cu grava neglijenta.

Conform Inspectiei Judiciare, judecatoarea Daniela Detesan ar fi permis grefierului de sedinta completarea solutiei in sistem informatizat, in conditiile in care minuta nu era intocmita si nu era semnata de ceilalti membri ai completului de judecata si totodata ar fi semnat condica sedintelor de judecata in aceleasi conditii.

De asemenea, judecatoarea Detesan, sustine CSM, ar fi intocmit minutele in dosarele solutionate la o data ulterioara sau la data redactarii hotararii, in unele cazuri dupa o lunga perioada de timp de la momentul pronuntarii, si nu la data pronuntarii hotararii. Decizia CSM poate fi atacata cu recurs in termen de 15 zile de la comunicare, la Completul de 5 judecatori al Inaltei Curti de Casatie si Justitie”. (Vlad Enciu)

Leave a Reply