LIBER! Patronul firmei Ingerii Galbeni ramane in libertate! Judecatorii Tribunalului Timis au respins contestatia procurorilor in dosarul in care Razvan Nedelcu este acuzat de comiterea a 16 infractiuni de santaj

nedelcu_ingeri

In ciuda presiunii mediatice din jurul dosarului in care patronul firmei Ingerii Galbeni, Razvan Nedelcu, este urmarit penal pentru comiterea a 16 infractiuni de santaj, judecatorii Tribunalului Timis au decis ca inculpatul sa fie cercetat, in continuare, sub control judiciar, respingand propunerea procurorilor de arestare preventiva.


Mai mult, in sedinta de miercuri, instanta a admis contestatia formulata de sotia afaceristului, Delia Nedelcu, impotriva incheierii Judecatoriei Timisoara prin care a fost pusa sub control judiciar, si a dispus revocarea masurii preventive.

Ancheta procurorilor a stabilit ca, in perioada iunie 2015 – noiembrie 2015, inculpatii Nedelcu Razvan Sorin si Nedelcu Delia Florica ar fi pus la dispozitia angajatilor aflati in parcarea de pe str.Miresei nr.1 din Timisoara dispozitivele de blocare a rotilor, autoutilitarele pentru ridicarea autoturismelor parcate pe locurile inchiriate de societatile pe care le reprezinta si casa de marcat si ar fi ocupat partial, fara temei legal/contractual, locurile de parcare apartinand altor persoane juridice, pentru ca cele 16 persoane vatamate sa fie obligate sa parcheze pe locurile de parcare inchiriate de SC I.G.A. SRL și SC B.T. SRL.

Ulterior, pe autoturismele victimelor ar fi fost montate dispozitivele de blocare a rotilor de catre angajatii societatilor ascunsi in diferite autovehicule. Inculpatii Nedelcu Razvan Sorin si Nedelcu Delia Florica ar fi instruit angajatii cu privire la modul de operare, sens in care le-ar fi pus la dispozitie autoturisme nefunctionale in care sa astepte, fara a putea fi observati de persoanele vatamate.

Susnumitii ar fi desfasurat aceste activitati in scopul de a dobandi, in mod injust, un folos patrimonial constand in taxa de deblocare/de ridicare/de depozitare a autovehiculelor. Persoanele vatamate ar fi achitat taxa de deblocare a rotii, de cele mai multe ori, in incinta parcarii, taxa osciland intre 488 lei si 888 lei, intrucat ar fi primit din partea angajatilor amenintarea faptului ca risca sa piarda folosinta autovehiculului care, la scurt timp dupa blocarea rotii, urma sa fie ridicat din parcare si depozitat la sediul societatii, iar pe toata perioada depozitarii vor fi taxati cu 25 lei/minut. (Vlad Enciu)

 

Leave a Reply