DECLASIFICARE! Politia Timis, obligata sa scoata din arhiva rapoartele unor discutii neprotocolare dintre doi ofiteri de la Economic! Acestea vor fi aduse ca proba a veridicitatii intr-un proces de presa

mirescu

Judecatoria Timisoara a decis sa solicite Inspectoratului de Politie Judetean Timis, la termenul de astazi, sa puna la dispozitia instantei rapoartele discutiilor in contradictoriu dintre doi ofiteri de la Serviciul de Investigare a Criminalitatii Economice (SICE), pentru a stabili veridicitatea articolelor de presa care au relevat situatia tensionata din cadrul SICE.


Este vorba despre ireverenta care a marcat, intr-o anumita perioada, raportul de serviciu dintre comisarul sef Gheorghe Jurca si seful sau direct, comisarul sef Dumitru Pavel, care a dus la degenerarea grava a unor discutii, care au ajuns pana la nivelul invectivelor.

Avocatul Marec Kasai s-a opus „desecretizarii” acestor rapoarte, dar si audierii, in calitate de martor, a fostului sef al SICE, Dumitru Pavel, aflat in arest la domiciliu in dosarul Retelei Vifor.

Totodata, instanta a admis o alta cerere a avocatului Kovacs Florin, care a solicitat citarea la bara, in calitate de martor, a inspectorului sef Ioan Mirescu pentru a dezvalui motivul mutarii temporare a comisarului sef Gheorghe Jurca de la SICE la Politia Rutiera.

„Vom dovedi ca aceasta mutare a avut legatura cu disputa dintre Gheorghe Jurca si Dumitru Pavel, in conditiile in care, dupa cum au relevat anumite articole de presa, Jurca a refuzat in mod constant sa recunoasca autoritatea sefului sau direct, Dumitru Pavel”, spune avocatul Kovacs.

Reamintim ca acest dosar aflat pe rolul Judecatoriei Timisoara are la baza o actiune civila a comisarului sef Gheorghe Jurca, care s-a plans ca articolele de presa care au dezvaluit tensiunile din cadrul SICE si delegarile sale temporare pe alte functii i-au adus anumite prejudicii de imagine, pe care si le-a evaluat la nu mai putin de 100.000 de euro. (V.E.)

Leave a Reply