SENTINTA! Patronul Antenelor, Dan Voiculescu, si fiica sa, condamnati la inchisoare in dosarul santajarii administratorului RCS&RDS! Postul de televiziune Antena 3, amendat cu aproape 100.000 de dolari!

voiculescu

Dan Voiculescu a fost condamnat, joi, de Curtea de Apel Bucuresti la 2 ani de inchisoare cu executare in dosarul privind santajarea administratorului RCS&RDS, Ioan Bendei.


De asemenea, fiica sa, Camelia Voiculescu, a fost condamnata la 2 ani de inchisoare cu suspendare pentru complicitate la santaj.

Instanta a dispus ca aceasta pedeapsa de 2 ani inchisoare, in cazul patronului Antenelor, sa fie contopita cu cea de 10 ani primita anterior in dosarul ICA, ramanand pedeapsa de 10 ani. In acelasi dosar, Sorin Alexandrescu, director general Antena TV Group, a primit 3 ani si 6 luni cu executare pentru santaj, Serban Pop, fost sef ANAF, 2 ani de inchisoare pentru permiterea accesului unei persoane neautorizate la informatii ce nu sunt destinate publicitatii, George Matiescu, director general Intact Publishing, achitat pentru complicitate la santaj, Intact Publishing, achitata pentru santaj, in timp ce Antena 3 a fost achitata pentru complicitate la santaj, insa amendata cu 350.000 de lei.

Directorul general Antena TV Group, Sorin Alexandrescu, si Dan Voiculescu au fost trimisi in judecata pe 1 octombrie 2013, fiind acuzati de santajarea administratorului firmei RCS&RDS Ioan Bendei. In acelasi dosar au mai fost deferiti justitiei fostul presedinte al ANAF Serban Pop, Camelia Voiculescu, asociat si administrator al societatilor Antena TV Group, Antena 3 si Intact Production, care este si singurul asociat al SC Intact Publishing, George Daniel Matiescu, imputernicit al Intact Publishing, precum si firmele Antena TV Group, Antena 3 si Intact Publishing. Toti au fost acuzati in legatura cu folosirea acelor institutii media (televiziuni, publicatii online si scrise) pentru santaj, cu scopul obtinerii de foloase materiale ilicite insemnate.

“Semnarea unui contract de publicitate, in conditiile impuse de inculpat, respectiv la o valoare de 6.480.000 euro/an, pe o durata de 5 ani, ar fi garantat stingerea litigiilor existente pe rolul instantelor, oprirea campaniei media impotriva societatii RDS&RCS, pe care o reprezenta partea vatamata si a persoanelor din conducerea acelei societati”, au sustinut procurorii in rechizitoriu.(V.E.)

 

Leave a Reply