BREAKING NEWS! Muzicienii Filarmonicii Banatul din Timisoara au decis sa reia purtarea banderolelor albe pe brat, ca forma de protest impotriva "jugului administrativ corupt”    Spitalul Judetean din Timisoara a scos la concurs un post de medic ginecolog, care, intamplator, a fost ocupat prin concurs de deputatul Bianca Gavrilita    Gazetarii GSP au descoperit ca Sorin Udrea, condamnat la 6 ani si jumatate de inchisoare in dosarul interlopilor Timisoarei, este in anturajul echipei nationale U21 la Campionatul European de Fotbal din Italia    USR Timis a refuzat inscrierea in partid a Mirelei Toc, singurul functionar public care lupta impotriva abuzurilor si coruptiei din Primaria Timisoara    Perchezitii la o firma de curierat din Alba, care, timp de un an, nu a distribuit corespondenta instantelor catre justitiabili    Titu Bojin, directorul Administratiei Bazinale de Apa Banat, a solicitat CJT sa gaseasca un alt administrator al pistei de biciclete de pe malul Canalului Bega, in conditiile in care ABAB se mai ocupa de acest obiectiv doar pana la finalul 2019

FIS ART 2016! Festivalul International de Street Art aduce pe strazile Timisoarei artisti vizuali din toate colturile lumii! “Vor fi prezenti in oras, inarmati cu sprayuri, masti si casti, mult talent si imaginatie in exces”, spun organizatorii (P)

art_atmosphere

Unii dintre cei mai bine cotati artisti vizuali din lume vor fi prezenti, in aceasta vara, la Timisoara, pentru a participa la FIS Art 2016, un festival de arta stradala care a castigat tot mai mult teren in ultimii ani. Pare o arta ciudata, insa numai la prima vedere! Seamana cu graffiti, dar nu e… Insa, in mod cert, atrage toate privirile, pentru ca e speciala.

Festivalului International de Street Art Timisoara – FIS Art 2016 debuteaza oficial, sambata, 2 iulie.

”Nu indraznim sa ne comparam cu evenimentele mondiale majore, nici nu vrem sa picam in extrema cealalta, deoarece nici prea multa modestie nu face bine, astfel ca va asiguram doar atat: editia de anul acesta a Festivalului International de Street Art Timisoara – FIS Art 2016 va fi de senzatie. Va invitam, cu tot dragul, sa-i cunoasteti pe artistii internationali, sositi din multe colturi ale tarii si lumii, incepand chiar din acest week-end. Maestri in street art, prietenii nostri vor fi prezenti in diverse puncte din oras, inarmati cu sprayuri, masti si casti, mult talent si imaginatie in exces”, declara Sergio Morariu, presedintele Fundatiei EnduRoMania, organizatoarea evenimentului.

Pentru al VI-lea an consecutiv, Fis Art este organizat in colaborare cu Departamentul de Design al Facultatii de Arte din cadrul Universitatii de Vest din Timisoara, iar de vara aceasta unul din parteneri a devenit si restaurantul Enoteca Amphora. E lucru dovedit, street art face bine oraselor, estetic si artistic, ca atare, in lumea larga i se dedica festivaluri de mare impact la care e greu sa prinzi un loc.

Prin urmare, e un privilegiu sa avem alaturi de noi, vara aceasta, nume ca: Joan Tarrago Pampalona (Spania), Amaia Arrazola Otaduy (Spania), Iker Muro Uranga (Spania), Daniela Carvalho (Peru), Maria Lopez Rodriguez (Spania), Javier de Riba de Urrutia (Spania), Cristian Blanxer (Spania), Sergio Villalba (Spania), Ignacio Basualto Cereceda (Spania), Lauro Samblas Diaz (Spania), Paola Delfin Gaytan (Mexic). Trebuie spus ca Fis Art 2016 nu este unul tipic, nu are o perioada fixa de desfasurare, pentru ca artistii sosesc in Timisoara periodic, pana spre finalul anului, in functie de contractele pe care le au in diferite colturi ale lumii si de timpul lor disponibil.

Lansarea festivalului va avea loc, sambata, de la ora 18.30, la restaurantul Enoteca Amphora, unde vor putea fi urmariti “la lucru” artisti din Spania, Peru si Mexic. Au indragit Timisoara si vor sa-si lase amprenta inedita si aici, spun organizatorii, care prin acest eveniment vor sa scoate orasul de pe Bega din tiparele sezonului estival. (M.I.)

 

 

Leave a Reply

%d bloggers like this: