EXCLUSIV! Politistii spagari de la Sectia 1 Timisoara, condamnati la inchisoare, dar si la munca in folosul comunitatii! Unul dintre inculpati, achitat

politisti arestati

Dosarul politistilor spagari de la Sectia 1 Politie din cadrul Politiei Municipiului Timisoara a fost solutionat de judecatorii Tribunalului Timis, care au pronuntat sentinte de condamnare la inchisoare, dar, paradoxal, au considerat ca se impune sa fie si intelegatori cu unul dintre agentii trimisi in judecata pentru luare de mita, care a primit o solutie de achitare.


Agentul Stan Sever Florentin a scapat basma curata, desi a fost trimis in judecata pentru doua acte materiale de luare de mita, in conditiile in care judecatorul cauzei a aplicat principiul in dubio pro reo, considerand ca anchetatorii nu au adus probe concludente in sprijinul acuzatiilor de coruptie.

Cel mai afectat de sentinta Tribunalului Timis este Catana Alexandru Mihaita, trimis in judecata pentru 11 acte materiale de luare de mita, condamnat la 5 ani de inchisoare. Si in cazul sau, judecatorul a considerat ca sase din cele 11 spagi nu au fost suficient dovedite si, in baza prezumtiei de nevinovatie, a decis sa le inlature din continutul infractiunii de luare de mita.

Ceilalti trei agenti de politie acuzati in acest dosar, Soare Nicolae Gabriel, Dragut Cristian Gabriel si Rogojinarul Aurel, au fost condamnati la cate 3 ani de inchisoare, insa executarea pedepsei a fost suspendata sub supraveghere pe un termen de 4 ani. Ca pedeapsa accesorie, cei trei au fost obligati sa execute o munca neremunerata in folosul comunitatii in cadrul Primariei Timisoara sau SC Horticultura SA , pe o perioada de 80 de zile lucratoare, iar ca o garantie a indreptarii, agentii de politie au fost trimisi sa urmeze un curs de pregatire cu tema „ Etica, integritate si deontologie profesionala a functionarilor publici”.

Hotararea instantei de fond poate fi atacata cu apel in 10 zile de la comunicare.

Reamintim ca, in decembrie 2016, cei cinci agenti de la Sectia 1 Politie Timisoara au fost trimisi in judecata pentru luare de mita in forma continuata. Din probele administrate de anchetatori a reiesit ca, in perioada noiembrie – decembrie 2015, inculpatii, in calitate de lucratori de politie cu atributii in constatarea si sanctionarea contraventiilor, au pretins sau primit bani sau alte foloase, ori au acceptat promisiuni de bani sau alte foloase, de la persoanele cu privire la care au constatat ca au savarsit contraventii, in special la regimul circulatiei pe drumurile publice, pentru a nu le aplica sanctiunile prevazute de lege si pentru a nu lua masurile legale.

In documentarea activitatii infractionale, procurorii au beneficiat de sprijinul lucratorilor de politie din cadrul D.G.A. Timis, precum si de sprijinul tehnic al Departamentului de Informatii si Protectie Interna. (G.I.)

 

 

4 thoughts on “EXCLUSIV! Politistii spagari de la Sectia 1 Timisoara, condamnati la inchisoare, dar si la munca in folosul comunitatii! Unul dintre inculpati, achitat

  1. Mi se pare mie sau sunteti putin suparat pe tru ca poitistul respectiv a fost achitat? Sa fie cumva din cauza faptului ca acesta era presedintele Sindicatului Agentilor? Sa fie oare din cauza ca acest sindicat il face sa tremure pe dl. Malcoci, presedintele celuilalt asazis sindicat din politie iar dvs trebuie sa va faceti meseria la comanda? Poate doar mi se pare mie…

  2. Pfuai, ce exprimare… Cum poti, referindu-te la un act de justitie, sa folosesti exprimari gen ,,intelegator” sau ,,basma curata”? In justitie e vorba de niste acuzatii care trebuiesc probate ,,dincolo de orice dubiu” si nu incape aici de a se da dovada de intelegere. Cat despre ,,basma curata” sigur ne amintim din basmele spuse de bunica, la gura sobei, cand se referea la scufita rosie. Sa multumim divinitatii dle G.I. ca nu ati ajuns judecator pentru ca v-ar fi fost greu sa treceti de stadiul de basme.

  3. Astia sunt politaii ridicati anu trecut de mascati? Aia cu mizilicuri, ce ziceau ca au primit mancare si haine si din astea? Pai frate, pe cine au omorat de le-a dat pesepsele astea? Las-o in colo, 5 ani pentru prostiile alea? Pai aia care au devastat tara, Cocos si gasca au parca vreo 2 ani cu suspendare. E inuman sa dai asa pedepse. Nu ma pricep eu la justitie prea mult, dar totusi in ce tara traim? Nu cunosc pe niciunul dintre ei dar cred ca au si ei copii, familie

Leave a Reply