DELAPIDARE! Presedintele unei asociatii de proprietari din Lugoj, in varsta de 79 de ani, ridicat de politisti pentru ca a furat din banii locatarilor

pensionar-arestat

Un pensionar in varsta de 79 de ani, presedintele unei asociatii de proprietari din municipiul Lugoj, precum si casierul organizatiei, au fost ridicati de politisti, marti dimineata, in urma unor descinderi si perchezitii domiciliare, dupa ce s-a stabilit ca acestia ar fi delapidat peste 50.000 de euro din banii locatarilor.


In luna iulie, oamenii legii au fost sesizati de catre un furnizor de utilitati publice din municipiu despre faptul ca reprezentantii unei asociatii de proprietari si-ar fi insusit in mod ilegal sume de bani din gestiune.

In urma demararii unei anchete, politia a inceput urmaririi penale fata de presedintele si casierul asociatiei, de 79 de ani, respectiv 62 de ani.

Expertiza financiara efectuata a stabilit ca evidenta contabila a asociatiei nu ar fi fost intocmita corespunzator, cei doi fiind banuiti ca ar conduce o evidenta contabila dubla, fapt ce ar favoriza sustragerea de bani din gestiune, in paguba membrilor si a furnizorilor de utilitati.

Politistii continua cercetarile in vederea documentarii intregii activitati infractionale a persoanele in cauza.

„In urma expertizei financiar – contabile efectuate, s-a stabilit ca evidenta contabila a asociatiei nu ar fi fost intocmita corespunzator, cei doi fiind banuiti ca ar conduce o evidenta contabila dubla, fapt ce ar favoriza sustragerea de bani din gestiune, in paguba membrilor si a furnizorilor de utilitati. Prejudiciul cauzat este estimat la 265.000 de lei. Prin efectuarea perchezitiilor politistii urmaresc ridicarea unor documente si inscrisuri, din perioada 2009-2015, pentru completarea probatoriului. Politistii continua cercetarile in vederea documentarii intregii activitati infractionale a persoanele in cauza”, a transmis Biroul de presa al Inspectoratului Judetean de Politie Timis. (M.I.)

Leave a Reply