PLANGERE PENALA! Primarul Nicolae Robu a fost reclamat la Parchet, dupa ce a “netezit” accesul consilierului sau personal la functia de city manager al Timisoarei

robu-dna1

Medicul Lucian Mugur Serdean, a carui candidatura la postul de city manager al Timisoarei a fost respinsa, in urma cu cateva zile, pe motiv de dosar incomplet, a decis sa sesizeze Parchetul Curtii de Apel Timisoara asupra unor nereguli din culisele acestui concurs.


Astfel, in cursul zilei de 1 octombrie, a inregistrat o plangere penala impotriva primarului Nicolae Robu, pe care-l acuza de abuz in serviciu contra interesului persoanelor, contra interesului public si prin ingradirea unor drepturi, dar si impotriva membrilor comisiei de inscriere la concursul de administrator public al orasului.

serdean-tm

“Azi am depus o noua plangere penala impotriva d-lui Nicolae Robu in calitate de presedinte al comisiei de concurs pentru ocuparea postului de administrator public, cat si impotriva intregii comisii de concurs si de analiza a contestatiilor din primaria Timisoara. Sper ca aceasta situatie sa nu se rasfranga asupra organizatiei PNL, care are in componenta o majoritate formata din oameni integri. In baza legilor cerute in bibliografia de concurs am sa deschid plangeri penale impotriva tuturor directiilor si serviciilor din primarie care au incalcat si incalca legea, prejudiciind bugetul timisorenilor. Sper ca acest exercitiu sa demonstreze comisiei de concurs asupra abilitatilor mele cu privire la aplicarea legilor aflate in bibliografia pentru concurs si chiar daca mi s-au parut exagerat de multe, acuma pot doar sa le multumesc si sa le promit ca voi fi tot mai bun cu fiecare zi care trece”, a mentionat Serdean intr-o postare pe contul de Facebook.

Prin eliminarea lui Mugur Serdean din cursa pentru demnitatea de city manager al orasului, postul este ca si adjudecat de Robert Kristof, 26 de ani, consilier local si consilier personal al primarului Nicolae Robu. Proba scrisa a avut loc in data de 27 octombrie, iar interviul care precede instalarea in functie este programat pentru data de 3 noiembrie.

Reamintim ca Lucian Mugur Serdean, 49 de ani, este de profesie medic  stomatolog, insa a abandonat aceasta meserie dupa ce si-a descoperit vocatia de pictor. In ultimii ani, Serdean a pictat portretele a peste 100 de celebritati din Romania, pe care a reusit sa le vanda chiar acestora. Printre cei care au cumparat lucrarile medicului stomatolog se numara Gigi Becali, Irinel si Monica Columbeanu, precum si Silviu Prigoana. (V.E.)

 

Leave a Reply