EU SUNT LEGEA! Seful de post din localitatea Banloc, acuzat ca-si terorizeaza concetatenii cu amenzi si dosare penale! “Am calcat pe cap oameni grei!”, este avertismentul clasic al politistului

politie-banloc

Seful postului de politie din Banloc, agentul sef principal Florin Ciontea, risca o cercetare disciplinara din partea conducerii IPJ Timis, dupa mai multe sesizari venite din partea cetatenilor, in care se reclama o serie de abuzuri, complicitati si protectii in care este implicat angajatul Internelor.


Ultima reclamatie a ajuns si pe rolul Judecatoriei Timisoara, instanta urmand sa stabileasca daca un permis de conducere a fost retras in mod abuziv sau cat se poate de legal. Autorul plangerii contraventionale, Daniel Ionita, acuza faptul ca seful de post i-a retras abuziv permisul de conducere, in baza unei aplicari eronate a art. 79 din Codul Rutier.

“In data de 23 noiembrie, pe drumul ce leaga Banlocul de Deta, mi-a iesit o caprioara in fata. Am franat brusc, insa caprioara a cazut pe partea din fata a masinii, avariindu-mi spoilerul. In rest nu s-a intamplat nimic, animalul nu a fost accidentat. A doua zi m-am prezentat la politie pentru intocmirea documentelor de constatare. Seful de post m-a anuntat ca-mi suspenda carnetul pe 3 luni si ma amendeaza, pentru ca nu am respectat legea. I-am spus ca puteam sa nu vin la post, ca legea nu ma obliga, insa am facut-o din spirit civic. In baza articolului 79 din Codul Rutier, m-a sanctionat contraventional, desi legea spune clar ca, daca detii o asigurare facultativa de avarii auto, iar accidentul de circulatie a avut ca rezultat numai avarierea propriului autovehicul, nu esti obligat sa te prezinti la politie”, ne-a declarat Daniel Ionita.

De altfel, stiilul abuziv de lucru al sefului de post a fost reclamat chiar si de o parte dintre consilierii din Primaria Banloc, care au povestit ca au fost amenintati chiar la primarie.

“A venit nervos la primarie si ne-a amenintat ca ne amendeaza oriunde ne prinde, ca a calcat pe cap oameni grei din judetul asta, ca nu are nimeni ce sa-i faca. Supararea lui tinea de faptul ca a fost avertizat sa nu-si mai lase oile pe culturile oamenilor, pentru ca vin sa reclame la primarie”, ne-a dezvaluit unul dintre consilieri.

Un alt cetatean din Banloc ne-a relatat, sub protectia anonimatului, ca a primit o amenda de 1.000 de lei pentru ca a traversat strada pe langa trecerea de pietoni. “Toate amenzile sunt orientate spre maxim! Este o adevarata teroare in comuna din cauza acestor sanctiuni, care ajung la primarie si sunt incluse in calculul impozitului. Practic, acest om a devenit spaima comunei“.

Desi aplica amenzi pe interpretari personale ale legii, agentul sef principal Adrian Ciontea este acuzat ca tolereaza, de ani de zile, o infractiune care se produce zilnic. Liviu Mester, un fost condamnat penal, isi conduce, de ani buni, masina personala cu numere de Bulgaria, fara a avea permis. Toata lumea stie acest secret, in afara de seful de post.

Mai mult, in comuna Banloc functioneaza un spatiu de cazare ilegal, neautorizat, fara grupuri sanitare, intr-o cladire a fostului IAS, unde locuiesc zilierii veniti de prin alte parti. Administratorul imobilului, un anume Florin Covaci, cazeaza persoane “la negru” contra sumei de 200 de lei pe luna. Acelasi personaj detine si un bar de noapte pe Strada Garii, fara autorizatie de la ISU. Nici acest “secret” nu l-a aflat seful de post, desi afacerile lui Covaci sunt de notorietate in Banloc, mai cu seama ca afacersitul si-a ridicat si o ditamai vila.

In reclamatiile ajunse si la redactia ziarului sunt punctate si alte afaceri ale sefului de post cu omul de afaceri italian Luigi Borno, care detine aproape 3.000 de hectare de teren agricol in comuna, si care este foarte generos, spun localnicii, cand vine vorba despre seful de post si turma sa de mioare. Deocamdata, nu am reusit sa aflam si opinia agentului sef principal Florin Ciontea despre aceste acuzatii grave, era plecat la Ofsenita, probabil, cand am sunat noi la post, insa vom reveni.

Sa mai spunem ca, in 2002, in timp ce era sef de post la Liebling, Florin Ciontea a devenit vedeta nationala dupa ce, fiind in stare de ebrietate, a fost implicat intr-un accident rutier. Si-a pierdut pana si pistolul din dotare, care a fost gasit de cetateni si adus la sediul IPJ Timis… (Vlad Enciu)

8 thoughts on “EU SUNT LEGEA! Seful de post din localitatea Banloc, acuzat ca-si terorizeaza concetatenii cu amenzi si dosare penale! “Am calcat pe cap oameni grei!”, este avertismentul clasic al politistului

  1. Stimabile, don Costel! A fost o idee la care am renunțat, deci nu mai este de actualitate.
    Oricum, multumesc pentru interesul acordat “anonimului”!

  2. Pentru anonimul Snap:-
    Localitatea mea este în județul Tulcea!
    Banlocul este DOAR o parte din viața mea, adică TOT ce poate fi mai frumos în viața unui om, COPILĂRIA!

  3. va terorizeaza……saraci de voi nu puteti face voi manevrele cum vreti ia fiti cinstiti si onesti si nu va are treaba nimeni mai bn s-ar inchide postul de politie sa va fure si sa va violeze fetele ,sa isi faca legea traficanti si atunci o sa plangeti ca nu va asigura nimeni protectie cand era silviu sef de post v-ati plans ca nu se aplica legea v-ati plans de grigore si de bibu ………nimeni nu e bun pentru voi iar despre seful de post eu zic ca e cat de cat un om corect .cei care au avut probleme cu legea ,,,,normal ca e un ghimpe in coasta lor

Leave a Reply