BREAKING NEWS! Perchezitii la contrabandistii de tigari din Timis si Arad, dar si la "dealerii" din judetul Suceava, declansate de politistii din cadrul IPJ Timis    Primarul Timisoarei se plange ca, desi nu a facut nimic ilegal si isi da "viata pentru public", este improscat cu noroi de catre o parte a mass-media    Pompierii de la ISU Banat au aplicat, de la inceputul lunii, amenzi in valoare de 84.100 lei patronilor de bazare situate pe bulevardul Constantin Brancoveanu, din Timisoara    Firma Super Construct va incepe lucrari in valoare de 3,5 milioane de euro la Drumul Boilor, care leaga Timisoara de Mosnita, urmand sa semneze contractul de executie cu Primaria Timisoara     Nu mai putin de 22 de elevi din Timis, cei mai multi de la "Moisil", Generala 24, Loga si Colegiul Banatean, au obtinut media 10 la Evaluarea Nationala    Liderul PNL, Ludovic Orban se opune numirii Renatei Weber in functia de Avocat al Poporului: "Este un om care a exportat traseismul politic la nivel european"

URS LA CEAUN SAU PASTRAMA DE CERB? Presedintele AJVPS Timis, Traian Oprea, a pus la dispozitia gurmanzilor peste 300 de retete pentru meniul de Revelion

oprea-3

Presedintele Asociatia Vanatorilor si Pescarilor Sportivi Timis, Traian Oprea, a pus la dispozitia gurmanzilor, in prag de sarbatori, o carte de bucate care poate fi un ajutor pretios pentru cei care, in noaptea de Revelion, prefera mancarurile vanatoresti in locul celor clasice.

”Retete alese de la vanatori culese”, a fost lansata pe piata gastronomiei locale nu cu mult timp in urma si a devenit, deja, cartea de capatai a bucatarilor din restaurantele cu specific vanatoresc.

oprea-retete

“A fost editata de noi, cu ajutorul fostei conduceri a Consiliului Judetean Timis – care tot timpul ne-a fost alaturi, cum speram sa fie si noua conducere – si face parte din sirul de manifestari menite sa promoveze asociatia. Vrem sa aratam ca stim sa mai facem si altceva, in afara de a trage cu pusca. Am scris cum am reusit sa storc aceste retete de la secretosii vanatori. Am hotarat ca este imperios necesar sa facem cunoscuta pasiunea noastra, mai ales pe cea culinara, pentru ca si cei neavizati sa se bucure de buchetul deosebit al bucatelor gatite de cei mai avizati cunoscatori ai acestor minunate si secrete retete”, a declarat Traian Oprea la emisiunea Bursa afacerilor, de la Tv Europa Nova.

Tiparita in conditii grafice deosebite, cartea pune la dispozitia gurmanzilor peste 300 de retete vanatoresti culese de la Vasile Corbus, Dumitru Mosoiu, Dan Hodoneantu, Tica Ciorogariu, Gabriel Gutui, Gavrila Stoin, Cedomir Mandici si Dumitru Vacaru, bucatarii avand ocazia sa invete cum se prepara, pe langa exoticii mititei de urs sau pastravi in smantana, mancaruri din caprioara, cerb, urs, mistret, fazan, iepure, prepelita, rata salbatica, pastrav, salau, somn si altele. Pentru fanaticii mancarurilor vanatoresti, nici nu ar trebui sa mai conteze ca o autorizatie de vanatoare la urs poate costa pana la 5.000 de euro… (M.I.)

Leave a Reply

%d bloggers like this: