BREAKING NEWS! Secretarul general al PNL Timis, Alin Popoviciu, considera ca organizatia PNL Timisoara este ineficienta si, in consecinta, “trebuie restructurata radical, in carne vie”    Senatul a adoptat tacit initiativa Partidului Miscarea Populara privind reducerea numarului de parlamentari la 300, asa cum au decis romanii la referendumul din 2009     Contrabanda cu tigari, in care sunt implicati si multi politisti de frontiera, pagubeste statul roman cu peste 3 miliarde de lei pe an    Deputatul PSD Octavian Goga a fost condamnat definitiv la 2 ani si patru luni de inchisoare cu suspendare pentru refuz sau sustragere de la prelevarea de mostre biologice si conducere fara permis     Ioan Zapodeanu, milionarul din Iasi care s-a imbogatit in urma unor tranzactii speculative cu terenuri, este acuzat de procurorii DIICOT ca a organizat orgii sexuale cu prostituate     Noua Lege a asociatiilor de proprietari, care intra in vigoare in data de 28 septembrie, aduce o serie de obligatii importante pentru locatarii de la bloc

URS LA CEAUN SAU PASTRAMA DE CERB? Presedintele AJVPS Timis, Traian Oprea, a pus la dispozitia gurmanzilor peste 300 de retete pentru meniul de Revelion

oprea-3

Presedintele Asociatia Vanatorilor si Pescarilor Sportivi Timis, Traian Oprea, a pus la dispozitia gurmanzilor, in prag de sarbatori, o carte de bucate care poate fi un ajutor pretios pentru cei care, in noaptea de Revelion, prefera mancarurile vanatoresti in locul celor clasice.

”Retete alese de la vanatori culese”, a fost lansata pe piata gastronomiei locale nu cu mult timp in urma si a devenit, deja, cartea de capatai a bucatarilor din restaurantele cu specific vanatoresc.

oprea-retete

“A fost editata de noi, cu ajutorul fostei conduceri a Consiliului Judetean Timis – care tot timpul ne-a fost alaturi, cum speram sa fie si noua conducere – si face parte din sirul de manifestari menite sa promoveze asociatia. Vrem sa aratam ca stim sa mai facem si altceva, in afara de a trage cu pusca. Am scris cum am reusit sa storc aceste retete de la secretosii vanatori. Am hotarat ca este imperios necesar sa facem cunoscuta pasiunea noastra, mai ales pe cea culinara, pentru ca si cei neavizati sa se bucure de buchetul deosebit al bucatelor gatite de cei mai avizati cunoscatori ai acestor minunate si secrete retete”, a declarat Traian Oprea la emisiunea Bursa afacerilor, de la Tv Europa Nova.

Tiparita in conditii grafice deosebite, cartea pune la dispozitia gurmanzilor peste 300 de retete vanatoresti culese de la Vasile Corbus, Dumitru Mosoiu, Dan Hodoneantu, Tica Ciorogariu, Gabriel Gutui, Gavrila Stoin, Cedomir Mandici si Dumitru Vacaru, bucatarii avand ocazia sa invete cum se prepara, pe langa exoticii mititei de urs sau pastravi in smantana, mancaruri din caprioara, cerb, urs, mistret, fazan, iepure, prepelita, rata salbatica, pastrav, salau, somn si altele. Pentru fanaticii mancarurilor vanatoresti, nici nu ar trebui sa mai conteze ca o autorizatie de vanatoare la urs poate costa pana la 5.000 de euro… (M.I.)

Leave a Reply

%d bloggers like this: