EXCLUSIV! Politistul de la Crima Organizata care a amenintat un jurnalist cu pistolul, mutat pe functia de sef la Sectia 3 Politie Timisoara

mascat

Cercetat disciplinar in urma cu un an, dupa ce a amenintat un jurnalist cu pistolul in timpul unei descinderi a procurorilor DIICOT la domiciliile unor traficanti de droguri din Timisoara, comisarul Florin Diacenco nu numai ca nu a fost sanctionat in vreun fel, ci a “capatat” o binemeritata avansare in sistem.


Asadar, din postura de ofiter la Biroul de Combatere a Crimei Organizate Timisoara, Florin Diacenco a fost promovat, surprinzator, in functia de sef Sectia 3 Politie din cadrul Politiei Municipiului Timisoara (PMT).

Mutarea sa pe o functie de comanda a fost influentata de seful PMT, comisarul sef Alin Petecel, dupa ce, la sfarsitul lunii octombrie 2016, fostul sef al Sectiei 3, comisarul Petru Daniel Draguta, a fost avansat in pozitia de adjunct al sefului politistilor din Timisoara.

Desi fostul ofiiter de la BCCO asigura interimatul functiei de sef la Sectia 3 Politie pana la organizarea unui concurs, acesta a reusit, deja, sa intre in conflict cu subalternii sai, pe care nu a ezitat sa-i ameninte cu sanctiuni disciplinare sau mutarea la posturi de politie din mediul rural.

Reamintim ca, in dimineata zilei de 10 februarie 2016, in timpul unei descinderi la domiciliile unor traficanti de droguri din Timisoara, cameramanul de la Kanal D, Silviu Craciun, s-a trezit cu o arma indreptata impotriva sa, dupa care i s-a ordonat sa se culce la pamant. Incindentul a fost aplanat de colega jurnalistului, reporterul Ana Turda.

Autorul amenintarii, comisarul Florin Diacenco, s-a enervat dupa ce a cerut operatorului TV sa stinga stinga lampa de la camera video, pentru a nu atrage atentia traficantilor vizitati acasa la primele ore ale dimineatii, iar acesta a mai filmat cateva secunde.

Incidentul nu a trecut neobservat de catre conducerea Ministerului Afacerilor Interne, ministrul de atunci, chestorul Petru Toba, dispunand o ancheta interna. (G.I.)

Leave a Reply