LOBBY! Candidati surpriza pentru functia de inspector sef al Politiei Timis, printre care si o femeie! Portretul viitorului comandant, “creionat” in laboratoarele politicii locale

In ciuda faptului ca functia de inspector sef al Politiei Timis este purtatoare de risc penal, daca luam in considerare ca fosti sefi din conducerea inspectoratului sunt in atentia DNA sau au, deja, condamnari la inchisoare cu suspendare, lupta pentru fotoliul lasat liber de chestorul Ion Mirescu este tot mai aprinsa.


Prezent la emisiunea Bursa afacerilor de la TV Europa Nova, avocatul Florin Kovacs, aparatorul fostului inspector sef Sorin Muntean, care este cercetat intr-un dosar de coruptie, a dezvaluit ca, in pole-position, in competitia pentru cea mai importanta functie din Politia Timis, au ajuns doi candidati surpriza.

Este vorba despre comisarul sef Mihaela Scornea, sefa DGA Timis, care ar avea o oarecare trecere la actualul ministru de Interne, Carmen Dan, provenind din aceeasi zona geografica, dar si comisarul sef Nicolae Boia, seful Serviciului Arme, Explozivi, Substante toxice, care ar avea un “bilet de favoare” la premierul Sorin Grindeanu, inca de cand tanarul politician din Caransebes, abia intrat in PSD, era sustinut doctrinar si profesional de fostul deputat Gheorghe Ciobanu, decedat in iulie 2015.

In aceste conditii, oamenii care au “gravitat” in jurul fostului sef al vamilor din vestul tarii, actualii parlamentari social-democrati Adrian Pau si Adrian Diaconu, fac un lobby sustinut pentru Nicolae Boia, care, avand asemenea sustinatori influenti, il poate depasi usor pe un alt aspirant la functia de inspector sef, comisarul sef Dan Stoicanescu, fost coleg de clasa cu presedintele Consiliului Judetean Timis, Calin Dobra, si simpatizat discret de tripleta de la Bega, Traian Stoia – fratii Cristescu.

Nu este exclus ca, in ultimul tur de pista, unul dintre competitorii despre care nu s-a prea vorbit pana acum, comisarul sef Florin Turnagiu, sa treaca primul linia de sosire spre cabinetul de inspector sef. Vom trai si vom vedea… (V.E.)

3 thoughts on “LOBBY! Candidati surpriza pentru functia de inspector sef al Politiei Timis, printre care si o femeie! Portretul viitorului comandant, “creionat” in laboratoarele politicii locale

  1. DNA si DIPI chiar nu se autosesizeaza si sa-i aresteze pe toti fiindca blatuiesc examenul ptr sefia IPJ Timis! Si la biroul rutier ptr functia de sef a fost o mascarada de concurs iar autoritatile indreptatite stau cu mainile in san. Vi se pare normal ca un sef sa fie numit doar pe pile si relatii?

Leave a Reply