BREAKING NEWS! Toni Grebla, secretarul general al Guvernului, este mentionat intr-o declaratie a liderului tiganilor din Lugoj, Iulian Bot, ca fiind cel care a contribuit la numirea comisarului sef Sorin Muntean in functia de inspector sef al IPJ Timis     Domul Catolic din Piata Unirii, Timisoara, urmeaza sa fie inchis pentru public, din 28 ianuarie 2019 pana la 1 iulie 2020, din cauza unor lucrari masive de restaurare evaluate la peste 4 milioane de euro    Luptatori din cadrul Serviciului pentru Actiuni Speciale al IPJ Timis au descins, miercuri dimineata, la domiciliile unor braconieri din Timisoara, Jebel, Liebling si Chisoda, unde au descoperit arme si munitie letala     Organizatorii Diskoteka Festival au descoperit o metoda inedita de promovare: au lipit afise ilegal prin Timisoara, gest sanctionat de Politia Locala cu amenzi in valoare de 7.000 de lei     Facebook este considerat noua tigara a epocii moderne. "Da dependenta, nu este buna pentru tine si sunt oameni care incearca sa te faca sa o folosesti"     Meteorologii au emis o avertizare de cod galben pentru ploi, lapovita, ninsori si viscol, de joi dimineata pana vineri la ora 14, printre judetele afectate fiind si o parte din Banat

SRI face recrutari la un targ de joburi! Varsta nu este un impediment, iar salariul de baza pentru un debutant este de aproximativ 2.500 de lei

Serviciul Roman de Informatii face, in premiera, recrutari la un targ de joburi din Bucuresti, reprezentantii institutiei fiind in cautare de “oameni talentati”. In jur de 500 de candidati si-au depus CV-ul, unii sperand ca vor fi selectati, altii dorind doar sa afle detalii despre munca ofiterilor.

Unul dintre candidati spune ca se poate califica pentru unul dintre posturile oferite, fiind capabil sa deschida imediat orice bancomat, relateaza Mediafax.

Inca de la deschiderea targului, la stand-ul SRI s-a facut coada. Pe tot parcursul zilei, in jur de 500 de persoane, de toate varstele si din toate categorii sociale, au venit sa isi depuna CV-ul in speranta ca vor fi selectate. Este si cazul lui Eduard Braun, un tanar de 28 de ani. Chiar daca este la a doua incercare de a isi gasi un loc de munca la SRI, este convins ca are calitatile necesare pentru a deveni ofiter de informatii mai ales ca, sustine el, accesul la informatii nu este greu.

“Eu consider ca as putea fi agent de informatii, sunt un om normal, care ma pot integra in multime usor si pot afla destul de repede chestii. Am practicat ca inginer de mediu, am trei ani experienta, acum sunt administrator baza de date la o firma care se ocupa cu transportul de valori si am facut cam de toate in viata. M-as putea infiltra intr-o companie. De exemplu, ei te trimit la o firma, te angajezi si ramai in cadrul firmei pentru a afla informatii, sau urmaresti anumite persoane. Accesul la informatii intr-o firma e usor, eu lucrez deja la o firma si am acces la foarte multe informatii, deci e plin. Deci eu pot sa desfac aproape fiecare bancomat din zona alocata, deci informatia, daca vrei sa ajungi la ea, exista”, explica barbatul, care e la a doua incercare de a se angaja la SRI.

Un alt tanar dornic de a lucra in cadrul SRI este Radu. Spune ca a luptat pe meleaguri straine timp de cinci ani, iar acum ar vrea sa combata terorismul in Romania.

“Am luptat in Legiunea Straina cinci ani de zile si am venit pe meleagurile noastre, ca sa zic asa. Despre SRI, sincer, nu stiu prea multe, de-aia am venit sa aflu, de-aia sunt aici. Din ce am vazut, ei sunt si pe la aeroport si sunt pe acolo in lupta contra terorismului, cu ochii in patru”, spune Radu, in timp ce sta la rand pentru a-si depune CV-ul.

Un alt candidat, o femeie de aproape 50 de ani, se bazeaza pe cunostintele pe care le are in domenii care, considera ea, pot fi de ajutor institutiei: economie, filozofie si istoria religiilor.

“Ma gandesc ca le pot fi de folos cu aceste cunostinte ale mele, sunt foarte bine pregatita in economie, in management, cunosc religiile si acum urmeaza sa finalizez doctoratul in filosofie. Am adus toate diplomele cu mine, sa le arat ce stiu si ce pot face”, spune femeia, dupa ce si-a depus CV-ul.

Conform pliantelor cu oferte de munca, SRI doreste sa recruteze oameni talentati pentru domeniile de informatii-operatiuni, analiza de intelligence, IT&C, Limbi straine, psihologie, juridic si antiterorism. Salariul de baza pentru un debutant, spun reprezentantii Serviciului Roman de Informatii, este de aproximativ 2.500 de lei, dar poate creste destul de repede, in functie de performantele obtinute.

“Cautam oameni talentati! Ne dorim diversitate si credem ca diversitatea este una dintre cheile de a obtine performanta, motiv pentru care am identificat si o alta metoda de cautare. Nu cautam dintr-un domeniu anume oameni talentati, de-aia am mentionat diversitatea, important este sa aiba studii in domenii care ar putea fi relevante pentru securitatea nationala, sa fie dispusi sa se dezvolte nu doar profesional ci si personal, sa aiba potential de a obtine performanta in domeniul in care au si pasiuni si sa isi mai descopere noi talente pe care n-ar crede ca le-ar avea sau le-ar putea dezvolta. Nu este suficient sa fie foarte buni, trebuie sa fie exceptionali. Trebuie sa fie oameni dedicati profesiei si dau totul pentru a se dezvolta in permanenta. Acolo sunt oameni care abordeaza ceea ce fac nu ca pe o profesie si sa obtina rezultate foarte bune, ci abordeaza ceea ce fac ca pe o pasiune, ca sa obtina rezultate excestionale. Varsta nu este un impediment”, spune Andrei Bala, unul dintre angajatii SRI care se ocupa de recrutari in cadrul targului de joburi.

Targul de job-uri ,,Angajatori de top” se desfasoara vineri si sambata, la Sala Palatului din Bucuresti, iar 100 de companii ofera peste 5.000 de locuri de munca celor interesati. SRI nu a precizat care este numarul de locuri disponibile. (Vlad Enciu)

Leave a Reply

%d bloggers like this: