Cine sunt politistii anului 2016? Niciun angajat al IPJ Timis nu face parte de pe lista “oscarurilor” profesionale acordate de Politia Romana

Politia Romana a decernat, cu prilejul aniversarii a 195 de ani de atestare documentara, premiile “Politistul anului” – editia 2017.


Potrivit unui comunicat al IGPR, remis duminica AGERPRES, premiile sunt acordate in semn de apreciere pentru rezultatele deosebite obtinute in activitate, pe parcursul anului 2016, si sunt impartite in 5 domenii specifice muncii de politie, la care se adauga un premiu special.

La categoria ,,ordine si siguranta publica” a fost desemnat castigator subcomisarul de politie Ujica Petru – Daniel, din cadrul Sectiei Regionale de Politie Transporturi Brasov. In urma activitatilor investigative desfasurate de politist, au fost indisponibilizate, in august anul trecut 38 de vagoane cu material lemnos, fara documente legale.

Castigatorul categoriei ,,investigarea si combaterea criminalitatii” a fost desemnat comisarul-sef de politie Andreica Paul-Leon (foto), din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean Bistrita-Nasaud. Desi a fost impuscat in brat pe parcursul misiunii de prindere a autorilor jafului de la Raiffeisen Bank, “politistul a reusit localizarea si prinderea unui infractor violent, autorul unei talharii armate”.

La categoria ,,combaterea criminalitatii organizate”, premiul a fost castigat de un politist care s-a remarcat in instrumentarea unui dosar penal privind savarsirea infractiunilor de constituire a unui grup infractional organizat, evaziune fiscala si spalarea banilor, fapte prin care s-a cauzat un prejudiciu de peste 13.500.000 de euro.

La categoria ,,suport operativ” castigator a fost desemnat agentul sef adjunct de politie Apetrei Emanuel, Politia Sector 5 Bucuresti. Politistul este unul dintre cei mai buni specialisti in domeniul examinarii imaginilor si inregistrarilor video de tip ,,recunoastere faciala”, avand un rol important in asigurarea materialului probator intr-un volum impresionant de cauze.

Categoria ,,suport misiuni si activitati” a fost castigata de Directia Management Resurse Umane, care “a gestionat in mod eficient situatia rezultata din pensionarea unui numar insemnat de politisti, specialistii acesteia asigurand desfasurarea in conditii de legalitate, transparenta si echidistanta a concursurilor de incadrare de personal”.

Premiul Special a fost acordat Directiei de Combatere Criminalitatii Organizate, care a realizat cea mai mare captura de droguri inregistrata in Romania, respectiv 2,6 tone de cocaina bruta, disimulata in podeaua a 4 containere trimise din Columbia, cu destinatie finala Olanda. In urma operatiunii au fost arestate 6 persoane si au fost confiscati 1.500.000 de euro. (G.I.)

 

 

Leave a Reply