EXPLOZIV! Tentativa de “musamalizare” a anchetei DNA in dosarul politistilor de frontiera spagari de la Arad, stopata de Curtea de Apel Timisoara! Instanta a stabilit ca probele au fost obtinute in mod cat se poate de legal si a dispus inceperea judecatii cauzei

Procurorii DNA Timisoara care au instrumentat dosarul politistilor de frontiera spagari de la vamile din Arad au fost repusi in drepturi, astazi, de Curtea de Apel Timisoara, dupa ce, in urma cu trei saptamani, ancheta lor a fost facuta praf de Tribunalul Arad.


Hotararea judecatorului de camera preliminara Vlad Florentin, care a anulat toate probele obtinute de anchetatori, inclusiv pe cele aduse de investigatorii sub acoperire, sub pretextul ca ar fi fost obtinute ilegal, a fost infirmata de Curtea de Apel Timisoara, mai cu seama ca, intre timp, a iesit la iveala faptul ca, pentru obtinerea unei solutii favorabile, inculpatii ar fi pus la bataie suma de 25.000 de euro.

”Constata legalitatea sesizarii instantei cu rechizitoriul nr. 110/P/2016 din data de 03.03.2017 emis de DNA – Serviciul Teritorial Timisoara, a legalitatii administrarii probelor si a efectuarii actelor de urmarire penala. Dispune inceperea judecatii cauzei la Tribunalul Arad”, au decis judecatorii Curtii de Apel Timisoara.

Reamintim ca procurorii DNA Timisoara au reusit sa dezlege, in timp record, misterul solutiei de la Tribunalul Arad. La nici o saptamana dupa ce ancheta in cazul politistilor spagari a fost desfiintata, absolut surprinzator, de judecatorul Vlad Florentin, seful Sectiei Penale de la Tribunalul Arad, fost vames la Vama Nadlac, procurorii DNA au retinut personajele principale implicate in traficarea hotararii, Doru Tica si Stefan Maruntelu, care au si fost arestati preventiv.

Ulterior, trei fosti grei magistrati din Timisoara au fost chemati la audieri la DNA, dupa ce au “picat” pe inregistrari in timpul unor discutii confidentiale privind incercarea de a influenta o hotararea favorabila spagarilor si in apel, la Curtea de Apel Timisoara. Este vorba despre fostii procurori Angelina Tufariu si Pompiliu Stanciu, dar si fostul judecator Cristian Dacu. (G.I.)

Leave a Reply