DEFINITIV! Politistul de la Sectia 1 care s-a aliat cu hotii de lux din Timisoara, condamnat definitiv la 1 an si jumatate de inchisoare! Curtea de Apel a decis ca doi dintre inculpatii “cu coada” din dosar, Stefan Emanuel si Dan Ciuca, sa se intoarca dupa gratii

Politistul de la Sectia 1 Timisoara care furniza “ponturi” din anchetele IPJ Timis unei grupari infractionale de spargatori de locuinte de lux, in schimbul carora pretindea un anumit procent din prada, va fi dat afara din sistem.


Curtea de Apel Timisoara a decis sa-i respinga contestatia in dosarul spargatorilor de lux, astfel ca agentul sef principal Lucian Maxin, zis si Max, a ramas cu condamnarea primita de la Tribunalul Timis, in iulie 2016, respectiv 1 an si patru luni de inchisoare cu suspendare, situatie care nu-i mai permite sa mai ramana angajatul Ministerului Afacerilor Interne.

Conform procurorilor DIICOT, agentul Max nu numai ca era “sifonul” hotilor de calibru, oferindu-le informatii despre locuintele in care se aflau sume mari de bani, aflate din dosarele politiei, ci participa chiar si la filarea victimelor. Judecatorii instantei de apel nu s-au lasat sedusi de pledoariile avocatilor angajati de inculpatii Stefan Emanuel si Dan Ciuca, doi dintre condamnatii care aveau “coada” din dosarul crimei de pe strada Odobescu, astfel ca au decis sa-i trimita, inapoi, in spatele gratiilor.

Citeste si: http://www.impactpress.ro/2016/10/dosarul-spargatorilor-politistul-sifon-care-dadea-ponturi-hotilor-din-locuinte-de-lux-din-timisoara-condamnat-la-inchisoare-cu-suspendare/

In aceste conditii, Stefan Emanuel a fost condamnat la 3 ani si sase luni de inchisoare, la care se adauga un rest de pedeapsa de 2.175 de zile din dosarul Odobescu, iar Dan Ciuca a ramas cu condamnarea din prima instanta, de 2 ani inchisoare, la care s-a adaugat un rest de pedeapsa de 1.854 de zile ramas din dosarul 8414/1998.

Asta, in ciuda faptului ca a incercat sa-l salveze, pe langa alti aparatori de rasunet, si Adriana Ivan, cunoscuta si sub pseudonimul de “avocata lui Iskandarani”, o tanara pe cat de simpatica, pe atat de influenta pe langa judecatorii din Palatul Dicasterial. Tot cu condamnarea de la instanta de fond, respectiv 3 ani de inchisoare, a ramas si Barth Laurentiu.

In acelasi dosar, spargatorul de lux Stefan Bondar, cel ce opera efectv in teren, a fost condamnat la 4 ani si patru luni de inchisoare, dupa ce in prima instanta a primit 5 ani si sase luni, in timp ce Gabriel Dragan si Ion Oanta au fost achitati, desi Tribunalul Timis le aplicase cate 1 an si jumatate de inchisoare cu suspendare.

Reducerea pedepsei in cazul lui Stefan Bondar poate fi pusa pe seama faptului ca a colaborat cu procurorii si a obtinut probe importante impotriva politistului Maxin Marcel Lucian.

Procurorii DIICOT Timisoara au reusit sa anihileze aceasta gruparea infractionala in vara anului 2012, iar ancheta care a urmat a scos la iveala informatii extrem de interesante despre conexiunile politistului cu indivizi din lumea interlopa care dadeau numai lovituri de zeci de mii de euro.

In 19 iulie, au avut loc 11 descinderi la mai multe persoane din Timis, suspectate de furturi din locuinte si talharii, pagubele reclamate fiind de aproximativ 100.000 de euro, plus 1,5 kilograme de aur.

Anchetatorii au dezvaluit ca, initial, inainte de a fi pus in fata unor inregistrari edificatoare, politistul Lucian Maxin nu a vrut sa recunoasca fapta. “Nu a recunoscut nimic, ci a incercat sa ne spuna ca el urmarea de fapt sa faca pe justitiarul, sa destructureze singur reteaua de hoti de lux”, a povestit unul dintre anchetatori. (G.I.)

Leave a Reply