AVANSARE! Noul sef al Parchetului de pe langa Judecatoria Sannicolau Mare, un procuror care si-ar fi dorit o cariera de judecator! Maria Dana Ionescu s-a inscris la concurs doar pentru a scapa de excesele de autoritate ale sefei sale de la Timisoara

Functia de prim-procuror al Parchetului de pe langa Judecatoria Sannicolau Mare a fost preluata, recent, de Maria Dana Ionescu, magistrat care a participat la concursul pentru numirea in functii de conducere la unitatile de parchet din tara organizat, in perioada 24 martie – 28 iunie, de Institutul National al Magistraturii.


Paradoxal, aceasta avansare profesionala vine la o scurta perioada de timp, dupa ce, in octombrie 2015, Maria Dana Ionescu a solicitat Consiliului Superior al Magistraturii eliberarea din functia de procuror si numirea intr-o functie de judecator la Judecatoria Timisoara.

La vremea respectiva, dupa avizul pozitiv din partea Sectiei pentru judecatori a CSM, care a constatat ca sunt indeplinite conditiile prevazute de lege pentru numirea in functia de judecator, plenul CSM a respins cererea procurorului timisorean, sub pretextul ca toate cele 53 de posturi de judecatori de la instanta locala erau ocupate. Aceasta tentativa de a renunta la roba de procuror, din motive de ordin profesional, a revoltat-o de-a binelea pe Claudia Irina Chivu, prim- procurorul Parchetului de pe langa Judecatoria Timisoara, care a declansat o adevarata “vanatoare” impotriva colegei sale care a poftit la roba de judecator.

Campania de hartuire s-a intetit dupa data de 15 iulie 2016, cand Maria Dana Ionescu a fost numita in functia de prim-procuror adjunct la Parchetul de pe langa Judecatoria Timisoara.

“A mers pana acolo incat i-a luat toate atributiile pe linie manageriala si, de-a lungul timpului, i-a intocmit nu mai putin de 280 de note de atentionare. La un moment dat, procurorul general Ion Brasoveanu i-a atras atentia ca a devenit abuziva in relatia de serviciu cu adjuncta sa si ca risca sanctionarea”, ne-a dezvaluit un magistrat din Palatul Dicasterial.

In aceste conditii, pentru a iesi din vizorul sefei sale, Maria Dana Ionescu s-a inscris la concursul pentru numirea in functii de conducere, concurand pentru functia de prim-procuror la Parchetul de pe langa Judecatoria Sannicolau Mare, dar, ca o mica razbunare profesionala, si pentru functia de prim-procuror la Parchetul de pe langa Judecatoria Timisoara.

Nu a reusit sa o inlature din functie pe sefa sa, Claudia Irina Chivu, care a fost investita pentru un nou mandat, insa a avut un punctaj destul de mare pentru a fi declarata castigatoarea functiei de prim-procuror la Parchetul de pe langa Judecatoria Sannicolau Mare.

Sa mai spunem ca Maria Dana Ionescu, procurorul care, la un moment dat, si-a dorit o cariera de judecator, a intrat in magistratura, prin decret semnat de presedintele Traian Basescu, in data de 15 iulie 2010. (G.I.)

Leave a Reply