BREAKING NEWS! Toni Grebla, secretarul general al Guvernului, este mentionat intr-o declaratie a liderului tiganilor din Lugoj, Iulian Bot, ca fiind cel care a contribuit la numirea comisarului sef Sorin Muntean in functia de inspector sef al IPJ Timis     Domul Catolic din Piata Unirii, Timisoara, urmeaza sa fie inchis pentru public, din 28 ianuarie 2019 pana la 1 iulie 2020, din cauza unor lucrari masive de restaurare evaluate la peste 4 milioane de euro    Luptatori din cadrul Serviciului pentru Actiuni Speciale al IPJ Timis au descins, miercuri dimineata, la domiciliile unor braconieri din Timisoara, Jebel, Liebling si Chisoda, unde au descoperit arme si munitie letala     Organizatorii Diskoteka Festival au descoperit o metoda inedita de promovare: au lipit afise ilegal prin Timisoara, gest sanctionat de Politia Locala cu amenzi in valoare de 7.000 de lei     Facebook este considerat noua tigara a epocii moderne. "Da dependenta, nu este buna pentru tine si sunt oameni care incearca sa te faca sa o folosesti"     Meteorologii au emis o avertizare de cod galben pentru ploi, lapovita, ninsori si viscol, de joi dimineata pana vineri la ora 14, printre judetele afectate fiind si o parte din Banat

SPAGA! Politist detasat la DIICOT Timisoara, condamnat la ani grei de inchisoare pentru coruptie! A pretins 15.000 de euro de la un suspect pentru a-l “influenta” pe procurorul de caz

Dupa trei amanari succesive a pronuntarii sentintei in dosarul in care a fost judecat politistul de frontiera Nicu Fiat Mihaitoaia, prins in flagrant de luare de mita in perioada in care era detasat la DIICOT Timisoara, magistratii Tribunalului Timis au reusit, in sfarsit, sa imparta dreptatea.

In ciuda relatiilor sale sus-puse, Nicu Mihaitoaia a fost condamnat la 6 ani de inchisoare, in timp ce iubita sa, Florentina Mariscas, trimisa in judecata pentru complicitate la luare de mita, a primit o pedeapsa mult mai usoara. Doar 3 ani de inchisoare cu suspendare si efectuarea a 100 de zile de munca in folosul comunitatii, la DSP Timis sau SC Piete Timisoara, dupa ce tanara a decis sa-si recunoasca vinovatia si sa colaboreze cu procurorii.

De asemenea, instanta a decis confiscarea a 5.600 de euro de la Mihaitoaia si 400 de euro de la Mariscas, dar si mentinerea sechestrului asigurator pe doua terenuri apartinand inculpatului, unul de 3000 mp situat in Teregova, judetul Caras-Severin, si altul de 2100 mp, aflat in localitatea Circea, judetul Dolj.

Potrivit rechizitoriului intocmit de procurorii DNA Timisoara, in perioada septembrie – octombrie 2016, inculpatul Mihaitoaia Fiat Nicu, in calitate de agent de politie in cadrul Inspectoratului Teritorial al Politiei de Frontiera Timisoara, delegat sa desfasoare acte de urmarire penala intr-o cauza penala a DIICOT Timisoara, a pretins de la o persoana cercetata in dosarul respectiv, prin intermediul inculpatei Mariscas Florentina, suma de 15.000 euro. Banii au fost pretinsi pentru ca, in schimb, agentul de politie sa faciliteze obtinerea unei situatii favorabile pentru persoana cercetata. Dupa mai multe negocieri, suma finala a fost stabilita la 13.000 euro, din care inculpatul Mihaitoaia Fiat Nicu a primit in mai multe transe 5.600 euro.

Pe langa influenta pe care sustinea ca o are asupra procurorului de caz, inculpatul Mihaitoaia Fiat Nicu a pretins si a primit banii respectivi si in virtutea propriilor atributii de serviciu, fiind delegat in dosarul DIICOT pentru indeplinirea unor acte procedurale.

Concret, agentul de politie a facilitat persoanei cercetate, printre altele, restituirea telefoanelor ridicate cu ocazia unei perchezitii, a intocmit procesul verbal de restituire a aparatelor, i-a adus la cunostinta expirarea masurii arestului la domiciliu si a redactat ordonanta prin care s-a dispus instituirea controlului judiciar.

La data de 17 octombrie 2016, inculpatul Mihaitoaia Fiat Nicu a primit o alta transa de 7.000 euro, moment in care s-a procedat la constatarea infractiunii flagrante. Conform intelegerii anterioare, persoana cercetata in dosarul penal aflat pe rolul D.I.I.C.O.T. urma sa mai remita inculpatului si restul de 400 euro, pâna la suma negociata de 13.000 de euro.

Sentinta Tribunalului Timis nu este definitiva, putand fi atacata cu apel in 10 zile de la comunicare. (G.I.)

 

3 Responses to SPAGA! Politist detasat la DIICOT Timisoara, condamnat la ani grei de inchisoare pentru coruptie! A pretins 15.000 de euro de la un suspect pentru a-l “influenta” pe procurorul de caz

  1. Angelis says:

    Păi stau si mă gandesc, procurorul ce mai făcea? Era plecat cu sorcova?

  2. Gică says:

    YoYocescu cu lindicu, MichuPichu cu ursu

  3. Nea Gica says:

    Mai e unul la ipj Timis de-i zic astia nea Sorin , care e in asteptare de vreo 3 ani – tot pentru spaga si care arde gazul si freaca tiparul , pe bani publici, respectiv pe vreo 6.000 lei pe luna, de- i dispera pe colegii lui de la sectie care muncesc pe branci pe jumatate din suma. Rusine nea Sorine ! Pe vremea cand erai la butoane, nu acceptai ca altii in situatia ta de acum, sa mai ramana in sistem Eu zic sa faci si tu un gest de onoare. Uite eu de exemplu, m-au prins, am recunoscut si am luat doar cateva luni. Invata si tu ceva din asta !

Leave a Reply

%d bloggers like this: