BREAKING NEWS! Laura Codruta Kovesi, la iesirea de la audierile de la Parchetul General: "Am recuzat procurorul de caz si procurorul sef de sectie!"     Protest pentru sustinerea procurorului Laura Codruta Kovesi in fata atacurilor instrumentate de PSD, vineri, de la ora 18, in Piata Victoriei din Timisoara, organizat sub sloganul „Coruptia poate fi invinsa. Nu abandonati!”.    Rodica Surducan si Radu Bogdan Sperneac, doi dintre candidatii la functii de directori in Primaria Timisoara, au trecut de proba interviului, prin telepatie! Desi nu s-au deplasat la Prefectura Arad, unde, vineri, la ora 10, era programata proba, la 10,03 au aparut cu note de trecere pe site-ul ANFP     Organizatorul de evenimente din Timisoara care se ocupa de promovarea concertului lui Stefan Banica, amendat cu 1.000 de lei pentru lipirea afiselor in locuri neautorizate    Accident de munca la Filarmonica "Banatul" din Timisoara, investigat de inspectorii ITM, dupa ce un violonist a cazut de pe scena in timpul unui concert    Parlamentul a adoptat, in plenul de vineri, 15 februarie, proiectul legii bugetului de stat pe 2019, fiind consemnate 275 de voturi pentru, 122 impotriva si 2 abtineri

Cum raspunde Laura Codruta Kovesi la acuzatia ca l-ar proteaja pe Liviu Dragnea in anchetele DNA? “L-am vazut cu ochii mei cand se ruga de Kovesi si Coldea sa-l ajute cu dosarul penal!”, a dezvaluit Ponta

Procurorul sef al DNA, Laura Codruta Kovesi, considera nefondate afirmatiile cu privire la favorizarea liderului PSD Liviu Dragnea in cazul unor anchete care il vizau, in conditiile in care acesta a fost trimis in judecata de procurorii anticoruptie in doua dosare, intr-unul fiind deja condamnat definitiv.

“Cat priveste inculpatul despre care se face vorbire, sa nu uitam ca a fost trimis in judecata in 2013, dupa ce eu am preluat mandatul la DNA a fost condamnat intr-un dosar, a fost din nou trimis in judecata intr-un alt dosar.

Adica, nu cred ca poate sa spuna cineva ca a fost favorizat intr-un fel sau altul, cel putin nu atata timp cat eu am detinut functia de procuror sef al DNA”, a declarat Kovesi intr-un interviu realizat de Initiativa Romania in parteneriat cu revista Vice Romania, Fundatia Friedrich Naumann pentru Libertate si Ambasada Canadei, in cadrul proiectului Once Upon a Time in Romania.

Sefa DNA a adaugat ca institutia pe care o conduce nu a tinut cont niciodata de functiile pe care le detin sau le-au detinut cei anchetati.

“Pot sa va spun ca orice inculpat, indiferent de functia pe care a avut-o, de notorietatea sau de averea pe care a avut-o, DNA-ul si-a facut treaba si a aplicat legea, fara sa facem deosebiri intre un inculpat care detine o anumita pozitie sau nu detine o anumita pozitie”, a precizat Laura Codruta Kovesi.

Fostul premier Victor Ponta a afirmat recent, intr-o postare publicata pe pagina personala de Facebook, ca a fost martor la interventii ale lui Liviu Dragnea pe langa Laura Codruta Kovesi si pe langa fostul prim-adjunct al directorului SRI, Florian Coldea.

“Mi-am aparat colegii din PSD si cand aveau, si cand nu aveau dreptate! Am cerut eu si am depus marturie in favoarea lui Liviu Dragnea in Dosarul Referendumului / am platit un pret scump in 2014 cand Iohannis a venit cu lista liderilor PSD ‘penali’ de care eu nu am vrut sa ma dezic! Poate asta a fost greseala mea? Un singur coleg din PSD l-am vazut cu ochii mei si l-am auzit cu urechile mele cand se ruga de Kovesi si Coldea sa il ajute cu dosarul penal – Liviu Dragnea! Si in timp ce se lupta pentru el insusi, sigur nu pomenea absolut nimic despre abuzurile contra altor colegi – niciodata! Ca asa e Liviu – doar el conteaza!“, a scris Victor Ponta.

Ponta a declarat ulterior ca Liviu Dragnea a participat la mai multe intalniri formale si informale cu Kovesi si cu Coldea, spunand despre presedintele PSD ca a fost “cel mai apropiat om de sistem”.

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a infirmat informatiile potrivit carora ar fi avut vreo intalnire privata cu cei doi.

“Eu nu am negat ca am fost la intalniri unde au fost si acesti oameni. Au fost intalniri la care eram 70-80, cateodata 100, cateodata 50, intalniri oficiale, la care erau invitati oameni cu functii in statul roman, de la toate partidele, membri ai Guvernului. Care e problema? Eu cu aceasta doamna nu am avut nicio intalnire pana la trimiterea mea in judecata”, a afirmat Dragnea. (V.E.)

 

Leave a Reply

%d bloggers like this: