BREAKING NEWS! Toni Grebla, secretarul general al Guvernului, este mentionat intr-o declaratie a liderului tiganilor din Lugoj, Iulian Bot, ca fiind cel care a contribuit la numirea comisarului sef Sorin Muntean in functia de inspector sef al IPJ Timis     Domul Catolic din Piata Unirii, Timisoara, urmeaza sa fie inchis pentru public, din 28 ianuarie 2019 pana la 1 iulie 2020, din cauza unor lucrari masive de restaurare evaluate la peste 4 milioane de euro    Luptatori din cadrul Serviciului pentru Actiuni Speciale al IPJ Timis au descins, miercuri dimineata, la domiciliile unor braconieri din Timisoara, Jebel, Liebling si Chisoda, unde au descoperit arme si munitie letala     Organizatorii Diskoteka Festival au descoperit o metoda inedita de promovare: au lipit afise ilegal prin Timisoara, gest sanctionat de Politia Locala cu amenzi in valoare de 7.000 de lei     Facebook este considerat noua tigara a epocii moderne. "Da dependenta, nu este buna pentru tine si sunt oameni care incearca sa te faca sa o folosesti"     Meteorologii au emis o avertizare de cod galben pentru ploi, lapovita, ninsori si viscol, de joi dimineata pana vineri la ora 14, printre judetele afectate fiind si o parte din Banat

CULISE! Cine este procuroarea DNA care l-a “executat” pe Liviu Dragnea si ce spune despre politica si lupta anticoruptie

Procuroarea care instrumenteaza dosarul Tel Drum si care, azi dimineata, l-a “executat” pe Liviu Dragnea cu acuzatiile de constituire de grup infractional organizat, abuz in serviciu si fraudarea de fonduri europene a devenit vedeta zilei, dupa ce s-a aflat ca nu are decat 32 de ani, provine din Teleorman, dintr-o familie de magistrati, este un fan inrait al filmului Caracatita si este convinsa ca politicul nu poate opri lupta anticoruptie.

Alexandra Lancranjan a devenit, oficial, procuror la DNA in data de 2 octombrie 2017, in urma unui concurs, insa isi desfasoara activitatea la parchetul anticoruptie, cu delegatie, inca din toamna anului trecut.

“Ca procuror, mi se pare ca lupta anticoruptie e din ce in ce mai vehementa, iar incetarea acesteia ar putea sa duca societatea inapoi cu foarte multi ani. Nu cred ca vreo schimbare politica ar influenta un corp al magistratilor care este tanar si care a fost crescut in spiritul democratic al statului de drept si al independentei, intrucat Justitia este profund apolitica. In afara de exercitarea drepturilor constitutionale de a merge la vot, nu cred ca exista vreun magistrat care asteapta cu sufletul la gura sa vada ce se va intampla in alegerile prezidentiale, deoarece ele nu influenteaza in niciun fel cursul Justitiei la acest moment”, declara procuroarea, nu cu mult timp in urma, intr-un interviu pentru avocatura.com.

In aceasta dupa-amiaza, Oficiul European Antifrauda (OLAF) a precizat, intr-un comunicat de presa, ca, in cazul Tel Drum, a gasit dovezi care demonstraza relatii nepotrivite intre functionarii publici si firmele contractante, dar si falsificarea de documente in timpul procedurilor de achizitii. Paguba ar fi de 21 de milioane de euro.

Pe de alta parte, purtatorul de cuvant al DNA, Livia Saplacan, a dezvaluit ca prejudiciile constatate pana la acest moment se constituie din doua sume – un prejudiciu din abuz in serviciu, aproximativ 30 de milioane de lei, si un prejudiciu de 20 de milioane de euro, bani obtinuti nelegal, ca urmare a fraudarii fondurilor europene.

“Felul in care se obtineau ilegal banii din finantare europeana presupunea falsificarea unor date insertate in proiectele tehnice. In principal, se trecea o cerinta ca metoda folosita la asfaltarea drumurilor sa fie una anumita, care permitea castigarea licititatiei de catre firma Tel Drum, pentru ca numai aceasta firma detinea un anumit utilaj care era trecut in caietul de sarcini. Este un utilaj care a fost preluat de la Consiliul Judetean. Initial, a fost cumparat din bani publici, dintr-un credit contractat de Consiliul Judetean, si ulterior a fost trecut in proprietatea firmei Tel Drum”, a spus purtatorul de cuvant al DNA. (V.E.)

One Response to CULISE! Cine este procuroarea DNA care l-a “executat” pe Liviu Dragnea si ce spune despre politica si lupta anticoruptie

  1. Despre “fraudarea de bani europeni”, caracatita TelDrum…Dragnea s.a.

    http://mcppress.ro/forum/viewtopic.php?pid=10498#p10498

Leave a Reply

%d bloggers like this: