BREAKING NEWS! Panoul publicitar prin care timisorenii erau indemnati sa merga la referendum, pentru a-si salva copiii de cuplurile de gay, a fost dat jos de pe cladirea din Piata Victoriei    Premonitie hazardata a rectorului Universitatii de Vest din Timisoara, Marilen Pirtea, cu ocazia deschiderii noului an universitar: pana in 2030, peste 80% dintre meserii vor disparea    Grupul de tigani care a agresat o asistenta medicala chiar in fata Spitalului Judetean din Timisara, inca neidentificat de lucratorii de Politie    Protest in fata Primariei Timisoara, chiar sub geamurile primatului Nicolae Robu, impotriva amplasarii pe locatia fostului liceu de arte a unui bloc turn cu 9 etaje     Jurnalistul Malin Bot, atacat dur de Catavencii, publicatie de satira intrata in corul de aplaudaci a lui Daddy prin consilierii Mircea Dinescu si Doru Buscu     Presedintele PNL, Ludovic Orban a declarat ca liberalii au luat decizia de a demara procedura de demitere a lui Liviu Dragnea din functia de presedinte al Camerei Deputatilor

ALIANTA POLITICA! Liderii PMP si PER din Timis au semnat un protocol de colaborare in cadrul consiliilor locale din judet

Liderii a doua partide de opozitie din Timis au decis semnarea unui protocol de colaborare politico-administrativ, prin intermediul caruia, pana in 2020, isi vor sustine reciproc proiectele comune supuse votului in consiliile locale din judet.

Astfel, in cadrul unei intalniri oficiale, presedintii Partidului Miscarea Populara si Partidului Ecologist Roman din Timis, Cornel Samartinean si Marius Porojan, si-au pus semnaturile pe documentul care parafeaza alianta dintre cele doua formatiuni politice, care impreuna detin 73 de mandate de consilieri locali, in 42 de unitati administrativ teritoriale.

„Se naste azi intre Partidul Miscarea Populara si Partidul Ecologist Timis un protocol ce va incerca sa puna bazele pe termen lung al unui proiect serios, care va incerca sa aduca sprijin, initiative atat pentru programul politic PMP cat si pentru PER. In momentul de fata, PMP are un numar mai mare de consilieri locali si judeteni si din acest motiv o sa facem front comun acolo unde o sa ne suprapunem cu consilierii ecologisti. Vrem sa ridicam nivelul de a face politica acolo unde lucrurile au degenerat foarte tare. Intr-un judet dominat de PNL si PSD, cred ca sunt localitati unde facem diferenta. O sa aducem proiecte in comun si propuneri pe care o sa le sustinem impreuna pentru bunastarea judetului Timis”, a declarat presedintele PMP Timis, Cornel Samartinean.

La randul sau, presedintele PER Timis si-a manifestat increderea ca acest protocol de colaborare vine in sprijininul implementarii proiectelor sustinute de partidul pe care-l reprezinta.

,,Ma bucur ca am semnat aceasta colaborare. Dorim sa  ne sustinem proiectele. Partidul nostru nu are nici consilieri judeteni nici parlamentari. Avem consiliieri locali in judet, iar de multe ori oamenii ne solicita ajutorul. Pentru ei am ales sa facem aceasta colaborare cu PMP. Ne intereseaza proiectele din judet. Avem zece consilieri in Timis si sper ca prin acest parteneriat sa ajungem cat mai sus”, a declarat Marius Porojan, presedintele PER Timis.

Printre obiectivele acestei aliante se numara formarea unei platforme politice la nivelul Consiliilor Locale, avand drept scop colaborarea politico-administrativa in vederea sustinerii proiectelor comune in Unitatile Administrativ Teritoriale din Judetul Timis; cresterea calitatii vietii locuitorilor urbei si administrarea sa performanta; sustinerea initiativelor si proiectelor de consiliu local decise de cele doua partide, in urma consultarilor reciproce, iar promovarea lor sa fie facuta proportional de catre PMP-PER.

“Reprezentantii partidelor politice semnatare ale prezentului PROTOCOL vor colabora unitar in cadrul Consiliilor Locale din cadrul Unitatilor Administrativ Teritoriale din Judetul Timis, pentru indeplinirea obiectivelor comune. In acest sens, consilierii locali ai celor doua partide vor actiona unitar si vor duce la indeplinire deciziile luate de comun acord, de catre formatiunile politice semnatare”, se mai mentioneaza in protocolul semnat de cei doi lideri ai politicii banatene. (Mara Ion)

Leave a Reply

%d bloggers like this: