BREAKING NEWS! Comitetului Executiv Judetean al PSD Timis a decis ca alegerile in organizatie sa aiba loc in data de 1 martie; 25 dintre primarii social-democrati din judet, din 55, au absentat de la sedinta     Parchetul de pe langa Tribunalul Timis isi suspenda activitatea in perioada 25 februarie - 1 martie, in semn de protest fata de ultimele modificari legislative ce vizeaza Justitia     Primarul Nicolae Robu, despre liderii USR Timis: "Niste bieti veleitari, ajunsi acolo propulsati, in valtoarea vremurilor pe care le traim, de singura lor calitate fiind tupeul fara margini"    Cristi Danilet, fost membru al CSM, a anuntat ca magistratii ar putea protesta fata de ultimele doua ordonante prin care se modifica grav legile justiei, refuzand sa mai intre in salile de judecata    Deputatul Alfred Simonis se anunta ca un candidat cu sanse reale la sefia PSD Timis, in conditiile in care este la un pas de a prelua presedintia grupului PSD din Camera Deputatilor    Malin Bot a pierdut definitiv procesul cu antenistii Mircea Badea, Radu Tudor si Mugur Ciuvica, fiind obligat sa le plateasca suma de 4.522 lei cu titlu de cheltuieli de judecata

ALIANTA POLITICA! Liderii PMP si PER din Timis au semnat un protocol de colaborare in cadrul consiliilor locale din judet

Liderii a doua partide de opozitie din Timis au decis semnarea unui protocol de colaborare politico-administrativ, prin intermediul caruia, pana in 2020, isi vor sustine reciproc proiectele comune supuse votului in consiliile locale din judet.

Astfel, in cadrul unei intalniri oficiale, presedintii Partidului Miscarea Populara si Partidului Ecologist Roman din Timis, Cornel Samartinean si Marius Porojan, si-au pus semnaturile pe documentul care parafeaza alianta dintre cele doua formatiuni politice, care impreuna detin 73 de mandate de consilieri locali, in 42 de unitati administrativ teritoriale.

„Se naste azi intre Partidul Miscarea Populara si Partidul Ecologist Timis un protocol ce va incerca sa puna bazele pe termen lung al unui proiect serios, care va incerca sa aduca sprijin, initiative atat pentru programul politic PMP cat si pentru PER. In momentul de fata, PMP are un numar mai mare de consilieri locali si judeteni si din acest motiv o sa facem front comun acolo unde o sa ne suprapunem cu consilierii ecologisti. Vrem sa ridicam nivelul de a face politica acolo unde lucrurile au degenerat foarte tare. Intr-un judet dominat de PNL si PSD, cred ca sunt localitati unde facem diferenta. O sa aducem proiecte in comun si propuneri pe care o sa le sustinem impreuna pentru bunastarea judetului Timis”, a declarat presedintele PMP Timis, Cornel Samartinean.

La randul sau, presedintele PER Timis si-a manifestat increderea ca acest protocol de colaborare vine in sprijininul implementarii proiectelor sustinute de partidul pe care-l reprezinta.

,,Ma bucur ca am semnat aceasta colaborare. Dorim sa  ne sustinem proiectele. Partidul nostru nu are nici consilieri judeteni nici parlamentari. Avem consiliieri locali in judet, iar de multe ori oamenii ne solicita ajutorul. Pentru ei am ales sa facem aceasta colaborare cu PMP. Ne intereseaza proiectele din judet. Avem zece consilieri in Timis si sper ca prin acest parteneriat sa ajungem cat mai sus”, a declarat Marius Porojan, presedintele PER Timis.

Printre obiectivele acestei aliante se numara formarea unei platforme politice la nivelul Consiliilor Locale, avand drept scop colaborarea politico-administrativa in vederea sustinerii proiectelor comune in Unitatile Administrativ Teritoriale din Judetul Timis; cresterea calitatii vietii locuitorilor urbei si administrarea sa performanta; sustinerea initiativelor si proiectelor de consiliu local decise de cele doua partide, in urma consultarilor reciproce, iar promovarea lor sa fie facuta proportional de catre PMP-PER.

“Reprezentantii partidelor politice semnatare ale prezentului PROTOCOL vor colabora unitar in cadrul Consiliilor Locale din cadrul Unitatilor Administrativ Teritoriale din Judetul Timis, pentru indeplinirea obiectivelor comune. In acest sens, consilierii locali ai celor doua partide vor actiona unitar si vor duce la indeplinire deciziile luate de comun acord, de catre formatiunile politice semnatare”, se mai mentioneaza in protocolul semnat de cei doi lideri ai politicii banatene. (Mara Ion)

Leave a Reply

%d bloggers like this: