INEDIT! Un cunoscut doctor din Timisoara recunoaste: “Am avut onoarea de a fi selectat ca medic al Majestatii Sale si Familiei regale!”

Unul dintre cei mai cunoscuti medici din Timisoara, dr. Dorel Sandesc, care a condus aproape 15 ani Sectia ATI de la Spitalul Judetean, a dezvaluit, in premiera, ca a avut onoarea sa fie unul dintre specialistii care au supravegheat sanatatea Regelui Mihai.


Intr-o postare de suflet pe Facebook, Dorel Sandesc povesteste doua momente emotionante din relatia sa cu fostul monarh al Romaniei.

“In 1996, cu ocazia vizitei Majestatii Sale Regele Mihai in Romania, care a inceput de Pasti la Timisoara si a continuat cu un pelerinaj prin tara, in special pe la manastiri si obiective istorice, am avut onoarea de a fi selectat ca medic al Majestatii Sale si Familiei regale! Am primit pe fax fisa sa medicala, l-am consultat – si am constatat cat era de sanatos! -, am comunicat, l-am cunoscut asa cum putini oameni au privilegiul sa o faca.

Desigur ca dupa aceasta vizita am pastrat legatura cu Casa regala. Ultima data l-am intalnit pe Rege acum vreo 4-5 ani, cand m-am deplasat la Savarsin, impreuna cu colegul Claudiu Macarie, pentru ca nu se simtea bine.

Nu era nimic grav, o usoara ameteala dupa o cursa cu ATV-ul pe coclauri… I-am recomandat sa reduca dozele de antihipertensive, sa bea un pahar de vin rosu seara, iar dimineata o bucata de ciocolata neagra si ceai verde. I-a placut mult si a spus: “Iata un doctor bun: scoate din medicamente si imi da vin si ciocolata!”.

Dar cea mai speciala amintire este de prin anii 2000, cand am organizat la Savarsin o sarbatoare traditionala in onoarea regretatului mare Profesor Petre Dragan. In prezenta Familiei regale si a invitatilor, am jucat Calusarul impreuna cu consatenii mei din Muntii Orastiei.

Spre marea lor surpriza, Regele si Regina si-au recunoscut “doctorul” pe scena si au venit, ne-au felicitat si imbratisat, lasand in sufletele noastre o amintire de neuitat, alaturi de atatea altele.

Dumnezeu sa il odihneasca si sa ocroteasca sufletul Regelui Mihai!” (M.I.)

Leave a Reply