BREAKING NEWS! 5 avocati din Baroul Timis au fost admisi in magistratura, urmand sa fie repartizati la judecatorii sau unitati de parchet din tara    Primarul Nicolae Robu trimite 100 de voluntari de la PNL pe strazile Timisoarei pentru a-i raporta problemele cu care se confrunta cetatenii     Asociatia pentru Promovarea si Dezvoltarea Turismului Timis a achizitionat o ambarcatiune cu 10 locuri, care a costat 20.000 de euro, cu care se vor face plimbari gratuite pe lacul Surduc     C.D. Loga, Informatica, Pedagogic si Colegiul Banatean, topul liceelor din Timisoara unde s-a intrat cu cele mai mari medii la admitere (intre 9,59 si 9,15)    Nicolae Robu isi ridica singur mingea la fileu si spune ca, in PNL, exista o regula ca primarii in functie sa fie propusi si sustinuti pentru un nou mandat     Accident mortal pe DN6, in apropiere de Gavojdia, dupa ce un barbat a intrat in coliziune cu un camion condus de un sofer care avea o alcoolemie 1,28 mg/l

Primele masuri luate impotriva procurorului banatean acuzat de hartuire sexuala! Parchetul de pe langa Curtea de Apel Timisoara a inceput audierile in dosar, in paralel cu controlul Inspectiei Judiciare

Procurorii Curtii de Apel Timisoara au chemat-o la audieri, astazi, pe Monica Bojin, tanara care l-a acuzat pe George Bucurica, prin-procurorul Parchetului de pe langa Judecatoria Oravita, de hartuire sexuala.

Aceasta a relatat faptul ca, totul a inceput anul trecut, cand a intrat in conflict cu o femeie, din cauza unor probleme de ordin sentimental. A fost luata cu forta de pe strada, dusa intr-o padure de la marginea orasului, unde a fost batuta de doua femei si apoi i s-a turnat vopsea industriala in par.

A depus o plangere penala pentru lipsire de libertate si loviri sau alte violente, agresoarele au fost retinute de politie, iar dosarul a ajuns la procurorul George Bucurica.

In toamna anului trecut, acesta a cautat-o pe victima si a inceput sa-i faca avansuri. A acceptat sa-l intalneasca pentru ca procurorul era recunoscut ca un om razbunator si putea sa tergiverseze dosarul. La primele doua intalniri, a dezvaluit tanara, a fost dusa pe o sosea de centura, unde magistratul a inceput sa o pipaie si sa o sarute.

In afara de hartuirea sexuala la care a fost supusa, Monica Bojin a fost instigata sa afla informatii despre patronul hotelului la care lucra, nimeni altcineva decat fratele primarului din Oravita, Dumitru Ursu, cu care procurorul era in relatii de dusmanie. Inregistrat in timp ce discuta cu victima, George Bucurica a declarat ca nu el este barbatul din conversatia telefonica si ca totul este o inscenare.

Tot astazi, Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie a anuntat primele masuri dispuse fata de procurorul Bucurica Radu George, din cadrul Parchetului de pe langa Judecatoria Oravita, in urma aspectelor semnalate de mass-media cu privire la conduita sa, dar si ca urmare a plangerilor inregistrate la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie in cursul lunii ianuarie 2018.

„Prin ordin al procurorului general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie s-a dispus efectuarea unui control in vederea verificarii mai multor aspecte referitoare la conduita si activitatea magistratului in cauza.

In cursul zilei de astazi, 25 ianuarie 2018, procurorul general al Parchetului de pe langa Inalta de Curte de Casatie si Justitie a dispus incetarea delegarii din functia de prim-procuror al Parchetului de pe langa Judecatoria Oravita a domnului Bucurica Radu George, urmand ca acesta sa revina la Parchetul de pe langa Tribunalul Caras-Severin.

Totodata, procurorul general al Parchetului de pe langa Inalta de Curte de Casatie si Justitie a dispus sesizarea Inspectiei Judiciare cu privire la savarsirea de catre magistratul in cauza a abaterilor disciplinare prevazute de art. 99 lit.a si lit.c din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor, respectiv manifestarile care aduc atingere onoarei sau probitatii profesionale ori prestigiului justitiei, savarsite in exercitarea sau in afara exercitarii atributiilor de serviciu si atitudinile nedemne in timpul exercitarii atributiilor de serviciu fata de colegi, celalalt personal al instantei sau al parchetului in care functioneaza, inspectori judiciari, avocati, experti, martori, justitiabili ori reprezentantii altor institutii.

Precizam faptul ca la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie se efectueaza in continuare verificari cu privire la cauze instrumentate de procurorul Bucurica Radu George, dar si cu privire la cauze inregistrate la Parchetul de pe langa Curtea de Apel Timisoara avand ca obiect plangerile penale formulate impotriva acestuia”. (G.I.)

Leave a Reply

%d bloggers like this: