BREAKING NEWS! Primaria Timisoara si primarul Nicolae Robu ar putea fi trasi la raspundere penala dupa operatiunea "ghilotina", in urma careia mii de persoane fizice si juridice din centrul orasului au ramas fara internet, semnal TV si telefonie    Solista banateana de muzică populara Liliana Savu Badea trece prin momente cumplite, după ce sotul ei a murit pe o autostrada din Ungaria     Judecatoria Timisoara si-a motivat hotararea de a respinge actiunea civila a prim-procurorului Claudia-Irina Chivu, de la Parchetul Timisoara, impotriva avocatei Carmen Obirsanu    Initiativa Timisoara si alte organizatii civice cer presedintelui Klaus Iohannis ca, in 26 mai, cand romanii sunt chemati la urme pentru alegerile europarlamentare, sa organizeze un referendum pe tema Justitiei     Judecatoarea Corina Corbu ar putea fi acuzata de abatere disciplinara, dupa ce a facut parte din completul care l-a sanctionat pe adjunctul sefului DNA Marius Iacob, desi a fost trimisa in judecata de DNA pe vremea lui Kovesi-Iacob    Comisia Europeana se opune prelungirii apartenentei Marii Britanii la Uniunea Europeana pana la 30 iunie, dupa cum a cerut, miercuri, premierul Theresa May

PE SURSE! Fostul sef al SRI Timis, col. Catalin Peptan, scos din sistem pe usa din dos pentru a nu ajunge in fata justitiei. Acuzatii extrem de grave

Fostul sef al SRI Timis, colonelul Catalin Peptan, a decis subit sa se pensioneze, la doar cateva luni dupa ce a fost mutat, strategic, la conducerea SRI Iasi.

Plecarea sa din sistem, in toamna anului trecut, a intervenit la putin timp dupa trecerea in rezerva a generalului Florin Coldea, adjunctul directorului SRI, si a fost pusa pe seama faptului ca ofiterul de informatii plimbat pe la varful sectiilor teritoriale din Gorj, Timis si Iasi ar fi ramas fara inalta protectie si risca inculparea in vreun dosar penal.

Pentru ca niciodata nu poti fi sigur cand statul paralel te ocroteste sau te abandoneaza legilor penale, iar la Timis avem exemplul lt. col. Camelia Toman, care a fost deconspirata si trimisa in judecata in dosarul mortii unui boschetar, in timp ce coloneii Ioan Calin sau Constantin Mataragiu au scapat, pentru acuzatii mult mai grave, doar cu anchete interne si simple destituiri venite pe filiera Diviziei de Contrainformatii.

La un an de la plecarea col. Catalin Peptan de la Timis la Iasi, urmata de scoaterea la pensie, au iesit la iveala informatii deosebit de grave, care contureaza ideea ca ofiterul a fost scos din sistem pe usa din dos pentru a nu ajunge pe mainile justitiei.

Ca si in alte cazuri, ofiterii care au efectuat ancheta interna de la Timisoara au decis sa ascunda sub pres acuzatiile de hartuire sexuala, loviri sau alte violente si conducerea unui autovehicul sub influenta bauturilor alcoolice si sa-l scoata din campul infractional prin trimiterea tocmai la Iasi.

“La ultima petrecere din decembrie 2016, colonelului Peptan i s-a pus pata pe o colega de-a noastra de la SRI Aeroport Timisoara. Frumoasa si extrem de provocatoare. I-a facut o serie de avansuri, in vazul tuturor, fata i-a respins toate propunerile, iar sefu’ s-a enervat si a lovit-o. Colega s-a urcat in masina si a plecat, insa Peptan nu s-a dat batut, a urcat si el in masina si a urmarit-o prin oras. A fost oprit de un echipaj de politie, pentru ca-si conducea masina extrem de riscant pentru ceilalti participanti la trafic. A urmat o ancheta interna, iar colonelul a fost mutat la Iasi. Nu s-a mai auzit nimic despre acel incident, pentru ca dosarul nu a fost trimis catre instantele militare”, ne-a dezvaluit un participant la cheful de chef din decembrie 2016.

In conditiile in care raspunderea penala pentru aceste fapte nu s-a prescris, daca si statul paralel este, indubitabil, un stat de drept, ar fi indicat sa-si ridice scutul protector din jurul fostului sef al SRI Timis pentru ca justita sa-si poata face datoria.

Catalin Peptan a absolvit doua fa­cultati, de Mecanica si Drept, apoi a urmat un doctorat in stiinte tehnice. A intrat in randul cadrelor active ale SRI in anul 1997, iar din 2002 a inceput sa indepli­neasca functii de conducere la unitati teritoriale ale SRI din tara. A iesit din sistem, prin pensionare, in octombrie 2017. (V.E.)

One Response to PE SURSE! Fostul sef al SRI Timis, col. Catalin Peptan, scos din sistem pe usa din dos pentru a nu ajunge in fata justitiei. Acuzatii extrem de grave

  1. Florina says:

    Asta e statul paralel, in care indivizii care comit infractiuni nu raspund in fata legii ! Nu inteleg de ce fatuca hartuita nu a depus o plangere la Parchetul Militar. De fapt, stim rigorile interne ilegale din SRI: nu ai voie sa fii procesoman, pentru ca afectezi imaginea institutiei. Care imagine, tovarasi?

Leave a Reply

%d bloggers like this: