Lovitura grea pentru FALT Timisoara! Sentinta prin care a fost obligata la plata a peste 40.000 de euro catre asociatiile de locatari fraudate de administratorul condamnat penal Sorina Bucurescu, definitiva si executorie

Curtea de Apel Timisoara a pronuntat decizia finala in dosarul in care Sorina Bucurescu, fost administrator de asociatii de locatari, a fost trimisa in judecata pentru delapidare si fals in inscrisuri sub semnatura privata.


Dupa ce, in prima instanta, fosta jurnalista de la publicatiile locale Renasterea Banateana si Agenda a fost condamnata la 3 ani de inchisoare cu suspendare si plata catre mai multe asociatii de locatari, in solidar cu Federatia Asociatiilor de Locatari din Timisoara (FALT), a peste 175.000 de lei, dar si onorarii catre avocatii partilor civile de aproape 17.000 de lei, sentinta a fost contestata la instanta superioara.

Termenul de judecata din 13 martie a fost cu ghinion atat pentru Sorina Bucurescu, cat si pentru FALT, organizatia fondata de Mihai Olaru (foto) ajungand la o adevarata rascruce financiara.

Judecatorii Curtii de Apel au respins apelul din dosarul fraudarii ca nefondat, astfel ca sentinta Judecatoriei Timisoara a devenit executorie.

Conform Parchetului de pe langa Tribunalul Timis, Sorina Bucurescu ar fi fost imputernicita de FALT sa administreze mai multe asociatii de locatari, de unde a incasat sume importante reprezentand cheltuieli de intretinere, fara a mai plati facturile catre furnizorii de servicii.

“Inculpata a efectuat incasari de la membrii asociatiei, cu titlu de cheltuieli de intretinere, fara a achita in totalitate facturile emise de catre furnizorii de utilitati si in perioada 05.08.2010 – 31.12.2012 a incasat sume de bani de la SC S. A. SRL, in baza unui contract de publicitate, conform fisiei furnizor, fara a inregistra in registrul de casa sumele incasate, creand asociatiilor de proprietari un prejudiciu total de 165.201 lei, insusindu-si sumele nepredate”. (G.I.)

4 thoughts on “Lovitura grea pentru FALT Timisoara! Sentinta prin care a fost obligata la plata a peste 40.000 de euro catre asociatiile de locatari fraudate de administratorul condamnat penal Sorina Bucurescu, definitiva si executorie

  1. Cred ca Sorina are drept la comentariu, sa fie o prezentare corecta, daca tot s-a hotarat. Nu cunosc nimic de caz, o cunosc pe Sorina, care mi-a fpst colega de sectie la Agenda,nici nu stiam ca a colaborat cu domnul Olariu, cu care aveam emisiuni in drect, dialog cu cetatenii ,pe vremea cand lucram la TV analog, inainte de 2000, 1997-1999, au mai fost si atunci astfel de cazuri,dar stirea asta ma uimeste si ma descumpaneste. Nu-mi vine sa cred. Colega pe care o cunosc nu ar fi fost in stare de furt si inselatorie. Stiu ca si-ar fi dorit un copil, o familie,lucra la Directia Copilului, in ultimii 10 ani,parca, mai se implica si in cazul unei familii din curtea unde locuiesc, dar… NU POT SA CRED! SORINA, IMI PARE RAU CA NU TI-AI PUTUT DOVEDI NEVINOVATIA, IN ORICE CAZ, FII TARE!

  2. Mai Liza, dar dreptul la cuvant al colegei tale a fost in fata a două complete de judecata, in total 3 judecatori!! Dar io zic ca ar fi frumos din partea ta Liza sa ne virezi sumele delapidate de pretena ta direct in contul Asociatilor pagubite, ca deh’ nu e mult si atunci te credem pe cuvânt ca iti pare rau de Sorina Bucurescu@
    Copil si soț vă doriti toate e adevarat, la bătrânețe, insa cand era vremea pentru asta ați frecat menta in asteptarea unei partide mai bune si hop intre timp s a dus baba cu colacu’ te pup si astept sa ne virezi banii repede, vb cu Sorina si iti da detalii, altfel e gargara ieftina ceea ce faci tu liza kratoc… pff ce nume pretentios

  3. VEZI CA TE JOCI CU VORBELE SI ACUZATIILE. CITESTE CU ATENTIE>NU STIAM NIMIC, MI-AM EXPRIMAT STUPEFACTIA SI PAREREA DE COLEG. NORMELE JURNALISTICE PREVAD O PREZENTARE COMPLETA, ECHIDISTANTA, FIECARE CETATEAN ARE DREPTUL LA OPINIE. ESTI SI NESIMTIT. MAI BINE NU AI JIGNI SI ACUZA SUB ANONIMAT. CAT DESPRE ADEVARATII PAGUBITI, IMI PARE RAU PENTRU EI, CA SI DE MULTI ALTII FURATI DE ALTI ADMINISTRATORI.

  4. Nu toate colegele din media sunt neserioase, asa cum se deduce din comentariul tau cam misogin. Eu nu am frecat menta, nu am cautat partide mai bune, ci dimpotiva. Mi-am castigat painea din media si cercetare. Mai vezi-ti si de colegii neseriosi si mai uita-te la stirile tv sa te convingi ca intervin si declaratii de-ale inculpatilor,daca vor sa vorbeasca,evident. Si eu, in munca de reporter,inca dinainte de 2000 prezentam cazuri de administratori escroci. Iar escrocii sunt de diverse tipuri, inclusiv sentimentali. Ca sa pricepi> nu tin partea nimanui, dar respectul sa fie respect!

Leave a Reply