BREAKING NEWS! Motiunea de cenzura depusa de Opozitie la adresa Guvernului Dancila, care are nevoie de 233 de voturi pentru a fi adoptata, va fi dezbatuta si votata, astazi, in Parlament. "Nu am nicio emotie, am incredere in colegii mei!", a declarat premierul PSD     Noi dezvaluiri in cazul vilelor ilegale construite de copiii primarului Nicolae Robu: documentele pentru autorizare au fost inregistrate de angajatii Primariei Timisoara "la insistente", fara ca dosarul sa continua 9 avize obligatorii    Procurorii Adina Florea, Sorin Iasinovschi si Bogdan Pirlog, candidatii pentru functia de procuror-sef al Sectiei pentru Investigarea Infractiunilor din Justitie, sustin, astazi, interviurile in fata comisiei CSM     Cod galben de inundatii pentru judetele Timis si Caras-Severin valabil pentru astazi, intre orele 8,30 – 15    Ilie Lazarescu, primarul comunei Cornea, din judetul Caras-Severin, gasit incompatibil de inspectorii ANI    Nationala Romaniei U21 debuteaza, astazi, de la 19,30, la Campionatul European de Fotbal, intr-un meci contra Croatiei

EXPLOZIV! Exista un protocol secret de colaborare intre Curtea de Apel Timisoara si SRI Timis? “Solicit declasificarea acordului dintre judecatori si ofiterii de informatii”, anunta un justitiabil prejudiciat de aceasta colaborare

Scandalul protocoalelor secrete prin care SRI a transformat Justitia din Romania intr-un autentic camp tactic pentru ofiterii de informatii a cuprins, de astazi, si Consiliul Superior al Magistraturii (CSM). Biroul de Informare Publica si Relatii cu Mass-Media din cadrul CSM a dezvaluit ca, in 2012, sub mandatul presedintei Alina Ghica, institutia a semnat un protocol secret de colaborare cu SRI.

“Consiliul Superior al Magistraturii a incheiat, in anul 2012, un protocol institutional cu Serviciul Roman de Informatii. La solicitarea tuturor membrilor Consiliului, formulata de indata ce au luat cunostinta de existenta sa, Protocolul a fost denuntat in cursul lunii martie 2017, prin acordul partilor, iar cu privire la acesta a fost demarata procedura de declasificare”, se mentioneaza intr-un comunicat de presa.

De altfel, la vremea respectiva, Alina Ghica si-a aratat disponibilitatea de a aservi institutia SRI inca de la depunerea candidaturii, cand a mentionat ca e timpul sa se inceapa comunicarea cu alte institutii.

“Obiectivele pe care vrem sa le promovam in ceea ce priveste CSM sunt comune. Independenta magistratilor trebuie sa fie dublata si de responsabilizarea acestora. Vrem sa promovam comunicarea publica a CSM si comunicarea cu celelalte institutii”, si-a anuntat judecatoarea de la Curtea de Apel Bucuresti planul de deschidere catre serviciile secrete al celui mai inalt for de conducere a Justitiei din Romania.

Pornind de la aceasta informatie, care confirma statutul Justitiei de putere in stat subordonata SRI, un important om de afaceri din Timisoara, cu anumite conexiuni in lumea serviciilor de informatii, a anuntat ca va cere public declasificarea protocolului semnat de Curtea de Apel Timisoara cu SRI Timis.

“Dupa parafarea protocolului dintre CSM si SRI, din 2012, avem informatii ca toate curtile de apel din tara au fost obligate sa semneze astfel de protocoale secrete in teritoriu. Voi solicita, in baza Legii 544 de acces la informatiile de interes public, declasificarea protocolului de colaborare dintre judecatori si ofiterii de informatii de la Timisoara. Din cate stim, SRI Timis are acces la toate dosarele in care bugetele primariilor, ale institutiilor deconcentrate sau bugetul national sunt angajate in litigii comerciale sau de alta natura mai mari de 50.000 de euro”, ne-a dezvaluit omul de afaceri.

Acesta spune ca a ajuns la CEDO cu un litigiu in care trebuia sa fie despagubit de catre o institutie a statului cu peste 10 milioane de lei, in baza unei hotarari definitive si irevocabile, insa, in ultimul moment, Curtea de Apel Timisoara a admis o surprinzatoare contestatie in anulare… (G.I.)

2 Responses to EXPLOZIV! Exista un protocol secret de colaborare intre Curtea de Apel Timisoara si SRI Timis? “Solicit declasificarea acordului dintre judecatori si ofiterii de informatii”, anunta un justitiabil prejudiciat de aceasta colaborare

  1. Eusebiu says:

    sa-mi trag piticu’….asta nu seamana cu “statul paralel” despre care vorbea idiotul de dragnea?

  2. Ed says:

    ce poate face un om simplu incomod pt justie daca un ofiter sri la comanda unui judecator csm e eliminat? nu se va cerceta, nimeni nu va fi pedepsit!!!!!!!!!!!!!

Leave a Reply

%d bloggers like this: