SCANDALOS! Curtea de Apel Timisoara a retras gradul de ofiter unui politist din cadrul IPJ Caras-Severin. “Unii judecatori nu au nicio treaba cu principiile de drept, fiecare are codul lui, legea lui!”

Curtea de Apel Timisoara a decis sa fie de partea Politiei Romane, ca posibil efect al protocoalelor secrete care inca functioneaza, si sa retraga gradul de ofiter unui politist din cadrul IPJ Caras-Severin.


Petentul Cosmin Serediuc, de la Politia Orasului Otelu Rosu, obtinuse o sentinta curajoasa la Tribunalul Caras-Severin, in noiembrie 2017, instanta obligand IGPR si MAI sa emita un  ordin de numire a sa in functia de ofiter la Serviciul de Investigare a Criminalitatii Economice si sa-i plateasca drepturile salariale la zi.

Acesta castigase concursul pentru intrarea in corpul ofiterilor, insa MAI refuzase emiterea ordinului pe motiv ca politistul nu indeplinise conditiile de participare, in sensul ca este absolvent de Stiinte Economice, specializarea Marketing si nu Economie.

In recurs, perceptia judecatorilor asupra litigiului din acest dosar s-a schimbat cu 180 de grade.

“Admite recursul formulat de recurentii parati Inspectoratul de Politie al Judeţului Caras-Severin si Ministerul Afacerilor Interne impotriva sentintei civile nr. 1811/09.11.2017 pronuntata de Tribunalul Caras-Severin in dosar nr. 3340/115/2017, in contradictoriu cu reclamantul intimat Serediuc Cosmin. Caseaza sentinta atacata si, in rejudecare, respinge actiunea reclamantului”, se precizeaza, sec, in decizia definitiva a Curtii de Apel Timisoara.

Pierderea procesului in apel l-a scandalizat de-a binelea pe avocatul politistului, Alin Socol, care a anuntat ca va merge mai departe in acest dosar, pana la CEDO.

“Cu certitudine, voi formula revizuire si nu ma opresc aici, mai ales ca am inceput sa ma distrez la Strasbourg cu unii care cred ca au pus coada la lopata in justitie. Nu mi-am facut nici o problema, in sensul in care toate probele erau in favoarea clientului, iar o alta solutie ar fi condus la incalcarea principiului previzibilitatii legii, precum si a separarii puterilor in stat. Si totusi, solutia data a fost una de noaptea mintii, argumentata pe Ordinul 140/2016 care nu avea aplicabilitate in speta. Se pare unii judecatori nu au nicio treaba cu principiile de drept, fiecare are codul lui, legea lui care difera de la persoana la persoana”, acuza avocatul intr-un mesaj postat pe pagina sa de Facebook.

In opinia sa, nu se putea da o solutie fundamentata pe un Ordin 140/2016, care nu are aplicabilitate in speta, iar din 08.05.2018 acest lucru este statuat si de Curtea Constitutionala. (G.I.)

One thought on “SCANDALOS! Curtea de Apel Timisoara a retras gradul de ofiter unui politist din cadrul IPJ Caras-Severin. “Unii judecatori nu au nicio treaba cu principiile de drept, fiecare are codul lui, legea lui!”

  1. Se pare ca in instantele din Timisoara mai functioneaza “protocoalele secrete ale statului de drepti”…altfel cum putem explica faptul ca spete similare castigate de simpli cetateni la alte instante din tara (Constanta, Brasov, Suceava, etc) impotriva statului roman, la instantele timisorene n-ai nicio sansa….

Leave a Reply