DESCINDERI! Reteaua studenteasca a traficului de droguri din Timisoara, anihilata de procurorii DIICOT. Liderii filierei cannabisului, studenti la Medicina si Drept

Mascatii de la Actiuni Speciale si Jandarmerie, sub indrumarea politistilor de la Crima Organizata si a procurorilor DIICOT, au descins, miercuri dimineata, la domiciliile a zeci de persoane din Timisoara si Resita, suspectate ca fac parte din cea mai mare retea de trafic de droguri de risc si de mare risc care aprovizioneaza mediul studentesc din capitala Banatului.


Dealerii sunt ei insisi studenti la Drept si la Medicina, insa liderii gruparii sunt opt studenți din Targu Jiu, care se ocupau cu aprovizionarea celorlalti distribuitori cu amfetamine si cannabis.

Acestia erau conectati la filierele nationale de trafic de droguri, prin intermediul carora isi procurau marfa, o parte fiind achizitionata chiar de pe internet.

Actiunea procurorilor si politistilor din Banat se incadreaza intr-o ampla operatiune nationala, numita „Ziua Z”, la care participa peste 600 de politisti din structurile de combatere a criminalitatii organizate, inspectoratelor de politie judetene, luptatori ai structurilor de interventii si actiuni speciale ale Politiei Romane, precum si jandarmi, politisti de frontiera si ofiteri ai DGA.

Sunt puse in executare 238 de mandate de perchezitie in Bucuresti si in 28 de judete, urmand sa fie audiate peste 290 de persoane implicate in infractiuni de trafic de droguri, proxenetism, evaziune fiscala si spalare de bani, constituire de grup infractionala organizat, acces ilegal la un sistem informatic si altele.

In urma descinderilor din Timis si Caras-Severin, circa 40 de persoane au fost duse la audieri, majoritatea dintre acestea avand statutul de student. (V.E.)

 

Leave a Reply