COMUNICAT! Care sunt rugile banatene monitorizate de jandarmii din Gruparea Mobila Timisoara in minivacanta de Rusalii

In conformitate cu masurile stabilite pentru asigurarea climatului de ordine și siguranța publica, pe timpul minivacantei de Rusalii, jandarmii din Gruparea Mobila Timisoara sunt angrenati in misiuni specifice.


Printre aceste misiuni se numara cele de asigurare a ordinii publice la manifestarile cultural-artistice ce au loc in localitatile: Giulvaz, Partos, Mosnita Veche, Sacosu Mare, Tes, Visag, Nadrag, Gad, Nitchidorf, Varias, Gelu, Sacalaz, Checea, Giera, Clopodia, Manastire, Ciresu, Pischia si Remetea Mica, din judetul Timis, si in localitatile Maureni si Varadia, din judetul Caras-Severin, unde au loc rugile banatene, de asemenea, in municipiul Lupeni, la Festivalul berii, si in orasul Anina, la manifestarea cultural-artistica Kirchweihfest.

In aceasta perioada este asigurata ordinea publica si siguranta participantilor la competitia ecvestra de sarituri „Herneacova National Jumping”.

Luni, 28 mai a.c., jandarmii vor asigura masurile de ordine la meciul de fotbal ce va avea loc pe stadionul „Dan Paltinisanu” din Timisoara, intre echipele ACS Poli Timisoara si Dinamo Bucuresti.

Pentru indeplinirea misiunilor ce le revin, jandarmii coopereaza cu inspectoratele de jandarmi judetene, pe linia asigurarii si mentinerii ordinii publice in zona de responsabilitate, cu structurile de politie si politie de frontiera, in baza planurilor incheiate in acest sens.

Pentru a preveni producerea de evenimente ce pot duce la tulburarea ordinii si sigurantei publice, jandarmii recomanda cetatenilor sa evite locurile aglomerate, sa adopte un comportament decent conform normelor de convietuire sociala si sa acorde o atentie deosebita bunurilor personale. Atunci cand sunt martori ai savarsirii unor fapte antisociale, cetatenii pot sesiza acest lucru fortelor de ordine aflate in teren sau apeland numarul de urgenta 112. (I.P.)

 

Leave a Reply