Dosarul traficului de migranti prin Filiera Araba a trecut de procedura camerei preliminare. Tribunalul Timis a dispus inceperea judecatii

Magistratii Tribunalului Timis au dispus inceperea judecatii intr-unul dintre cele mai complexe dosare de trafic de migranti, respectiv Filiera Araba, trimis pe rolul instantei doar in urma cu o luna si jumatate.


Trecerea rapida peste procedura camerei preliminare denota faptul ca probele administrate de procurorii Parchetului de pe langa Tribunalul Timis sunt destul de solide si dovedesc infractiunile retinute in seama inculpatilor, cum importanta in economia dosarului a fost si prezenta in sala a interpretului de limba kurda, Alshahnazi Murtadha Karwan Fathi, platit din fondurile Ministerului Justitiei cu suma de 200 de lei.

Este vorba despre Hashem Abdullah Blend, cetatean suedez, Hamu Mohamad Nour, cetatean sirian, Zifceac Lucian-Vince, Pispeczki Pavel Ionel si Aibou Kaiss, cetateni romani, care sunt acuzati de racolarea, indrumarea, calauzirea, transportarea, transferarea sau adapostirea unei persoane, in scopul trecerii frauduloase a frontierei de stat a Romaniei.

“Hashem Abdullah Blend coordona intreaga activitate de trafic a migrantilor, obtinea locatiile in care se aflau grupurile de migranti dupa ce acestia reuseau trecerea frauduloasa a frontierei in Romania, pe care le transmitea inculpatului Hamu Mohamad Nor, care avea rolul de a prelua grupurile de migranti din zona de frontiera”, se precizeaza intr-un comunicat al Parchetului de pe langa Tribunalul Timis, semnat de prim-procurorul Mihaela Pop.

Acesta transmitea mai departe prin intermediul aplicatiei Whatsapp locatiile soferilor care transportau grupurile de migranti de la locatia primita pana in municipiul Timisoara. Decizia de incepere a judecatii nu este definitiva, dreptul de contestatie avand un termen de 3 zile de la comunicare. (G.I.)

 

Leave a Reply