EXPLOZIV! Puciul vicepresedintilor IPA Sectia Romana! Chestorul (r) Costica Voicu si-a dat demisia din functia de presedinte, iar secretarul general Mircea Gherghita a fost exclus din organizatie

Adunarea Generala Extraordinara a Consiliului National al IPA Sectia Romana, desfasurata in perioada 8-10 iunie, la Poiana Brasov, s-a transformat intr-un adevarat rechizitoriu la adresa a doi dintre membrii aproape inamovibili din conducerea celei mai importante organizatii ale politistilor din Romania.


Presedintele Costica Voicu (foto 1) si secretarul general Mircea Gherghita (foto 2) au fost acuzati ca au transformat asociatia intr-un SRL propriu, ca au o atitudine sfidatoare fata de ceilalti membri ai Comitetului Executiv National, ca ameninta cu excluderea pe oricine face declaratii publice, ca incaseaza indemnizatii fabuloase din cotizatiile politistilor si ale celorlalti membri IPA.

Spre exemplificare, au fost prezentata, comparativ, sumele incasate de Mircea Gherghita si de cei patru vicepresedinti in ultimile luni. Astfel, in ianuarie 2018, in timp ce secretarul general a incasat nu mai putin de 17.000 de lei, vicepresedintii au fost remunerati cu “doar” 8.000 de lei.

Situatia s-a mai remediat in aprilie, spre exemplu, pe fondul nemultumirilor tot mai evidente si a apropierii adunarii generale extraordinare, cand ambele tabere au primit indemnizatii de conducere identice, respectiv suma de 6.000 de lei.

Pentru a mai linisti spiritele, Mircea Gherghita a explicat faptul ca, in ianuarie 2018, a incasat aproape 4.000 de euro, intrucat presedintele Costica Voicu i-ar fi acordat un bonus pentru activitatea zilnica din 2017.

In urma discutiilor aprinse de la Adunarea Generala Extraordinara, la care au participat peste 130 de presedinti ai regiunilor IPA din tara, din cele aproape 160 existente la nivel national, chestorul (r) Costica Voicu si-a prezentat demisia, in timp ce Mircea Gherghita a fost exclus, efectiv, din organizatie.

“Putem spune ca aceasta revolta a pornit de la Timisoara, in toamna anului trecut, cand doi dintre presedintii de regiuni au fost sanctionati disciplinar, sub motivatia ca au propus Bucurestiului primirea in asociatie a mai multor membri onorifici, insa aceasta situatie se regaseste in majoritatea regiunilor, inclusiv in regiunea centrala, unde s-au primit copii de stabi care nu au nicio legatura cu MAI”, ne-a declarat, confidential, presedintele unei regiuni IPA din Timis.

De altfel, scandalul de la varful IPA Romania a fost tratat pe larg de Impact Press, fiind singura publicatie din tara care a prezentat motivul revoltei din sanul organizatiei.

“Am considerat ca se impune a se lua atitudine impotriva celor care considera asociatia noastra o societate comerciala proprie. Atitudinea sfidatoare a unor membri ai Comitetului National Executiv, demonstrata atat prin exprimare, prin comportament, dar mai ales prin actiunile care le intreprind, gestionand defectuos fondurile asociatiei, modul abuziv si constrangerile pe care le practica in stil mafiot, amenintand si santajand direct si telefonic pe unii presedinti regionali, prin modificarea frauduloasa a Statutului IPA Romania, fara a tine cont de prevederile Ordonantei Guvernului nr. 26/2000 privind asociatiile si fundatiile, si mai ales de Statutul International, ne determina sa afirmam ca actiunea noastra este legitima”, a fost instiintat, la vremea respectiva, presedintelui IPA Romania, generalul (r) Costica Voicu, prin intermediul unui document cu circuit intern.

“Pe noi prietenia ne leaga, nu orgoliile, nu ambitiile, nu animozitile si nu datul din coate pentru a ajunge undeva mai sus”, a fost raspunsul chestorului (r) Costica Voicu, care incepuse, deja, sa aiba tot mai putini prieteni in afara Comitetului Executiv National.

Deocamdata, in urma demisiei presedintelui Costica Voicu, conducerea IPA Romania a fost preluata, cu titlu interimar, de vicepresedintele Florin Olaru, care a condus IPA Regiunea 1 Galati, responsabilul cu relatiile internationale, in timp ce functia de secretar general va fi girata de un alt vicepresedinte, respectiv Catalin Balteanu, de la IPA Regiunea 12 Bucuresti.

“Speram sa intram in normalitate!”, este mesajul eliberator care a aparut pe pagina de Facebook a IPA Sectia 3 Galati, un mesaj simptomatic pentru cei aproape 50.000 de membri ai Asociatiei Internationale a Politiatilor, Sectia Romana, care sunt convinsi ca si-au luat inapoi organizatia ce le fusese confiscata de un grup de interese extrem de autoritar si ca vor fi reprezentati, din nou, cu cinste si demnitate in relatia cu colegii lor din intreaga lume. (G.I.)

9 thoughts on “EXPLOZIV! Puciul vicepresedintilor IPA Sectia Romana! Chestorul (r) Costica Voicu si-a dat demisia din functia de presedinte, iar secretarul general Mircea Gherghita a fost exclus din organizatie

  1. Problemele IPA sunt mult mai grave. IPA nu e de mult timp a polițiștilor. La Timis toți șefii sunt pensionari iar seful nu mai lasă funcția din mâna. Polițiștii activi sunt buni doar pentru cotizația. Membrii onorifici țigani si oameni de afaceri la greu. Totul pentru acea legitimație de membru care este folosită in străinătate in cazul încălcării unor reguli , in special la regimul circulației.

  2. Basca se plimba sefii prin tot felul de strainatatzuri pe banii stransi din cotiztiile IPA . Numai hoti s-au bagad la sindicat si la IPA . In goana disperata dupa bani au inscris- gardienii- pompierii si nu se putea fara comunitari. Daca este asociatia politistilor la ce au corcito si cu astia ?

  3. Mare pishicher Gheorghe ! L-a luat si pe Fane manager la bani ! Fane pe unde a trecut a parjolit !

  4. mare castig cu olaru de la galati . mare om . corectitudinea intruchipata . am sarit din lac in put . un profitor ordinar .

  5. Cei 2 au fost sacrificați să mai închidă gura membrilor! Nu vă faceți iluzii că de va schimba ceva in bine! Starea de “normalitate” va fi ca până acum! Din păcate! Anormalitatea pornește de jos, de la secțiile locale IPA! Niciodată IPA nu a fost ce trebuie. Doar o umbrela sub care o mâna de profitori își satisfac interesele proprii! Am cotizat întreaga carieră încă de la înființarea acestei organizații fără să beneficiez decât de acel amarat pachet de dulciuri, dacă ai copii, de la sfârșit de an! Am făcut-o din conștiință profesională, sperând, în zadar, că lucrurile se vor normaliza în timp. Dimpotrivă, s-au agravat! Achiesez la tot ce au comentat mai sus ceilalți colegi.

  6. Toți chestori precum și droaia de colonei ar trebui să fie exclusă din organizatiile sindicale. Ei au fost și vor să fie capidituticapi în continuare. Să stea linistiti la pensie daca nu îi angajez eu la munca cimpului . Am nevoie de Elefanți.

  7. Am fost ales de curind vicepresedinte la Neamt si datorita unor reticiente ,,la schimbare” a presedintelui de aici (lipsa de transparenta in cheltuirea banilor, blocarea accesului la informatie, etc) am solicitat sprijinul Domnului Olaru…dar, surpriza…aceasi atitudine de tip patron SRL, atitudine pe care observ cu mare surprindere ca chiar dumnealui o demasca anul trecut…

Leave a Reply