BREAKING NEWS! Primaria Timisoara si primarul Nicolae Robu ar putea fi trasi la raspundere penala dupa operatiunea "ghilotina", in urma careia mii de persoane fizice si juridice din centrul orasului au ramas fara internet, semnal TV si telefonie    Solista banateana de muzică populara Liliana Savu Badea trece prin momente cumplite, după ce sotul ei a murit pe o autostrada din Ungaria     Judecatoria Timisoara si-a motivat hotararea de a respinge actiunea civila a prim-procurorului Claudia-Irina Chivu, de la Parchetul Timisoara, impotriva avocatei Carmen Obirsanu    Initiativa Timisoara si alte organizatii civice cer presedintelui Klaus Iohannis ca, in 26 mai, cand romanii sunt chemati la urme pentru alegerile europarlamentare, sa organizeze un referendum pe tema Justitiei     Judecatoarea Corina Corbu ar putea fi acuzata de abatere disciplinara, dupa ce a facut parte din completul care l-a sanctionat pe adjunctul sefului DNA Marius Iacob, desi a fost trimisa in judecata de DNA pe vremea lui Kovesi-Iacob    Comisia Europeana se opune prelungirii apartenentei Marii Britanii la Uniunea Europeana pana la 30 iunie, dupa cum a cerut, miercuri, premierul Theresa May

Milionar de pe piata materialelor de constructii din Timisoara, condamnat la 6 ani de inchisoare! S-a folosit de un om al strazii pentru a face tranzactii fictive de peste 3 milioane de euro

Trimis in judecata pentru evaziune fiscala in forma continuata, dupa ce procurorii DNA au descoperit ca a efectuat sute de tranzactii fictive prin intermediul unui om al strazii, milionarul Cova Ioan (foto), administratorul firmei de materiale de constructii “Cova Ghera & Co” SRL Timisoara, a fost condamnat la nu mai putin de 6 ani de inchisoare si plata catre ANAF a peste un milion de euro, reprezentant TVA, plus dobanzi si penalitati.

De asemenea, complicii sai, Serban Florin si Mona Singur, au primit pedepse cu suspendare pentru complicitate la evaziune fiscala, cei doi trecandu-si in cazierul judiciar cate 1 an si opt luni, respectiv 3 ani si patru luni de inchisoare.

Nu a scapat nepedepsit nici Robitu Cristinel Marius, aflat in arest preventiv, persoana fara adapost si cu un grad de instructie precar (2 clase), condamnat la cinci luni de inchisoare pentru fals in declaratii.

Instanta a constatat ca evaziunea fiscala in forma continuata comisa de Ioan Cova a constat exclusiv din 481 acte materiale de cumparare a unor marfuri de la S.C. Trust & Partner S.R.L., S.C. New Business Klass S.R.L. si S.C. Cici Elen S.R.L si 986 acte materiale de vanzare catre S.C. FMB Investment S.R.L.

Conform rechizitoriului intocmit de procurorii DNA in octombrie 2016, Ioan Cova a incercat sa scape de raspunderea penala, determinand un om al strazii sa declare in fals ca el ar fi fost administratorul societatii evazioniste, SC FMB Investment SRL Berzovia.

“Inculpatul Cova Ioan, beneficiind de ajutorul inculpatilor Serban Florin si Singur Mona, a inregistrat in contabilitatea societatii administrate 603 de operatiuni fictive de achizitie de la 4 societati comerciale si 1.106 operatiuni fictive de vanzare catre societatea administrata de inculpatul Serban Florin, cu scopul de a se sustrage obligatiilor fiscale, cauzand astfel un prejudiciu bugetului consolidat al statului de 5.610.189,69 lei (1.324.001,06 euro). In acelasi context, inculpatul Serban Florin, l-a instigat pe inculpatul Robitu Cristinel Marius, persoana fara adapost si cu un grad de instructie precar (2 clase), sa declare in fata unui notar public aspecte necorespunzatoare adevarului, respectiv faptul ca, inca din luna februarie 2009, el este administratorul societatii prin care s-a derulat circuitul financiar (cu toate ca in acea perioada asociat era Cova Ioan) si ca el a fost acela care a luat toate deciziile referitoare la actele incheiate de societate, privind intreaga activitate a acesteia”, au precizat procurorii.

Pentru ca statul sa-si poata recupera prejudiciul, judecatorul a mentinut sechestrul aplicat pe mai multe proprietati ale inculpatilor, inclusiv pe un imobil situat pe strada C. Brancoveanu nr. 56, achizitionat de Ioan Cova de la fostul sef al SRI Timis, col. Ioan Calin. Sentinta nu este definitiva, putand fi atacata cu apel la instanta superioara. (G.I.)

Leave a Reply

%d bloggers like this: