BREAKING NEWS! Toni Grebla, secretarul general al Guvernului, este mentionat intr-o declaratie a liderului tiganilor din Lugoj, Iulian Bot, ca fiind cel care a contribuit la numirea comisarului sef Sorin Muntean in functia de inspector sef al IPJ Timis     Domul Catolic din Piata Unirii, Timisoara, urmeaza sa fie inchis pentru public, din 28 ianuarie 2019 pana la 1 iulie 2020, din cauza unor lucrari masive de restaurare evaluate la peste 4 milioane de euro    Luptatori din cadrul Serviciului pentru Actiuni Speciale al IPJ Timis au descins, miercuri dimineata, la domiciliile unor braconieri din Timisoara, Jebel, Liebling si Chisoda, unde au descoperit arme si munitie letala     Organizatorii Diskoteka Festival au descoperit o metoda inedita de promovare: au lipit afise ilegal prin Timisoara, gest sanctionat de Politia Locala cu amenzi in valoare de 7.000 de lei     Facebook este considerat noua tigara a epocii moderne. "Da dependenta, nu este buna pentru tine si sunt oameni care incearca sa te faca sa o folosesti"     Meteorologii au emis o avertizare de cod galben pentru ploi, lapovita, ninsori si viscol, de joi dimineata pana vineri la ora 14, printre judetele afectate fiind si o parte din Banat

Milionar de pe piata materialelor de constructii din Timisoara, condamnat la 6 ani de inchisoare! S-a folosit de un om al strazii pentru a face tranzactii fictive de peste 3 milioane de euro

Trimis in judecata pentru evaziune fiscala in forma continuata, dupa ce procurorii DNA au descoperit ca a efectuat sute de tranzactii fictive prin intermediul unui om al strazii, milionarul Cova Ioan (foto), administratorul firmei de materiale de constructii “Cova Ghera & Co” SRL Timisoara, a fost condamnat la nu mai putin de 6 ani de inchisoare si plata catre ANAF a peste un milion de euro, reprezentant TVA, plus dobanzi si penalitati.

De asemenea, complicii sai, Serban Florin si Mona Singur, au primit pedepse cu suspendare pentru complicitate la evaziune fiscala, cei doi trecandu-si in cazierul judiciar cate 1 an si opt luni, respectiv 3 ani si patru luni de inchisoare.

Nu a scapat nepedepsit nici Robitu Cristinel Marius, aflat in arest preventiv, persoana fara adapost si cu un grad de instructie precar (2 clase), condamnat la cinci luni de inchisoare pentru fals in declaratii.

Instanta a constatat ca evaziunea fiscala in forma continuata comisa de Ioan Cova a constat exclusiv din 481 acte materiale de cumparare a unor marfuri de la S.C. Trust & Partner S.R.L., S.C. New Business Klass S.R.L. si S.C. Cici Elen S.R.L si 986 acte materiale de vanzare catre S.C. FMB Investment S.R.L.

Conform rechizitoriului intocmit de procurorii DNA in octombrie 2016, Ioan Cova a incercat sa scape de raspunderea penala, determinand un om al strazii sa declare in fals ca el ar fi fost administratorul societatii evazioniste, SC FMB Investment SRL Berzovia.

“Inculpatul Cova Ioan, beneficiind de ajutorul inculpatilor Serban Florin si Singur Mona, a inregistrat in contabilitatea societatii administrate 603 de operatiuni fictive de achizitie de la 4 societati comerciale si 1.106 operatiuni fictive de vanzare catre societatea administrata de inculpatul Serban Florin, cu scopul de a se sustrage obligatiilor fiscale, cauzand astfel un prejudiciu bugetului consolidat al statului de 5.610.189,69 lei (1.324.001,06 euro). In acelasi context, inculpatul Serban Florin, l-a instigat pe inculpatul Robitu Cristinel Marius, persoana fara adapost si cu un grad de instructie precar (2 clase), sa declare in fata unui notar public aspecte necorespunzatoare adevarului, respectiv faptul ca, inca din luna februarie 2009, el este administratorul societatii prin care s-a derulat circuitul financiar (cu toate ca in acea perioada asociat era Cova Ioan) si ca el a fost acela care a luat toate deciziile referitoare la actele incheiate de societate, privind intreaga activitate a acesteia”, au precizat procurorii.

Pentru ca statul sa-si poata recupera prejudiciul, judecatorul a mentinut sechestrul aplicat pe mai multe proprietati ale inculpatilor, inclusiv pe un imobil situat pe strada C. Brancoveanu nr. 56, achizitionat de Ioan Cova de la fostul sef al SRI Timis, col. Ioan Calin. Sentinta nu este definitiva, putand fi atacata cu apel la instanta superioara. (G.I.)

Leave a Reply

%d bloggers like this: