Ce pedepse definitive au primit bodyguarzii din clubul Molly Malone Timisoara care au batut doi ofiteri de politie. Claudiu Iures, de la DGA, si Dan Bulgaru, de la Investigatii Criminale, calcati efectiv pe cap

Condamnarea la inchisoare a bodyguardului de la Clubul Heaven care a salvat o tanara de la o agresiune sexuala iminenta, imbrancind un agent de politie aflat in timpul liber, a readus in atentia publica un alt caz, in care doi politisti au fost efectiv calcati pe cap de agentii de paza de la un club de fite.


Incidentul s-a petrecut in noaptea de 9/10 februarie 2013, la clubul “Molly Malone” din Timisoara, local ultracentral patronat de muzicianul DJ Dino Manzotti, iar victime au fost inspectorul Dan Bulgaru, de la Biroul de Investigatii Criminale, si comisarul Claudiu Iures, de la DGA Timis. In urma unei dispute cu o chelnerita, Dan Bulgaru a fost imobilizat de bodyguarzi si trantit la podea, unde a fost efectiv calcat pe cap si lovit de mai multe ori cu picioarele in plex.

De acelasi tratament a avut parte si Claudiu Iures, care a incercat sa aplaneze conflictul, dezvaluindu-si identitatea de politist. A fost atacat din spate, prins de gat si trantit la podea, unde a incasat o serie de lovituri dure la nivelul capului.

Ambii politisti au fost tinuti la “respect” minute bune, imobilizati cu genunchiul pe gat, pana au fost salvati de alti colegi.

In iunie 2014, Parchetul de pe langa Curtea de Apel Timisoara i-a trimis in judecata pe Giosu Pavel Gabriel, Giura Radu Dorel si Rusandra Andrei Pavel pentru lipsire de libertate in mod ilegal si purtare abuziva, iar in aprilie 2016, Judecatoria Timisoara i-a trimis dupa gratii pe toti cei trei. In timp ce Giura a fost condamnat la 3 ani si zece luni de inchisoare, Giosu a primit 1 an, sase luni si 20 de zile de inchisoare, iar Rusandra – 1 an, noua luni si 10 zile de inchisoare.

Toate pedepsele au fost cu executare efectiva. De asemenea, cei trei bodyguarzi in solidar cu firma unde era angajati, S.P.I. Security SRL, au fost obligati sa le plateasca celor doi politisti cate 2.000 de euro, reprezentand daune morale. Sentinta instantei de fond a fost atacata cu apel atat de inculpati, cat si de procurori.

La sfarsitul anului 2016, Curtea de Apel Timisoara a decis sa-i achite pe cei trei pentru infractiunea de lipsire de libertate in mod ilegal si, in consecinta, a diminuat pedepsele.

Astfel, Radu Giura a fost trimis la inchisoare pentru o perioada de 3 ani si sase luni, iar ceilalti doi batausi de politisti s-au ales cu cate 1 an, 2 luni si 20 de zile de inchisoare (Giosu), respectiv 10 luni si 20 de zile de inchisoare (Rusandra). Valoarea despagubirilor a ramas aceeasi, cate 2.000 de euro pentru fiecare om al legii batut. In februarie 2017, Curtea de Apel a respins si apelul Rusandra Andrei Pavel, ca nefondat.

Revenind la incidentul de la clubul Heaven, nu putem sa nu observam ca bodyguardul Alin Ursu a incasat o pedeapsa comparabila cu cea a colegului sau de breasla de la clubul Molly Malone, Gabriel Giosu, chiar daca a intervenit sa salveze o tanara de la o agresiune, nu sa calce pe cap si sa loveasca un politist recalcitrant… (V.E.)

 

4 thoughts on “Ce pedepse definitive au primit bodyguarzii din clubul Molly Malone Timisoara care au batut doi ofiteri de politie. Claudiu Iures, de la DGA, si Dan Bulgaru, de la Investigatii Criminale, calcati efectiv pe cap

  1. Se poate observa ca politisti care bat, trantesc oamenii pe jos, sparg usi, judecatorii care inchid oameni pe nedrept etc nu platesc aproape deloc ce sa mai zicem de daune morale la victime dar invers totul e posibil la cea mai mica insulta, lovire, greseala daunele sunt generoase etc! nu avem nevoie de astfel de justitie https://abuzuri-in-justitie.blogspot.com/p/culpa-medicala.html si eu protestez impotriva abuzurilor din justitie!

  2. Nu te-a intrebat nici dracu pe tine ce si cum…vezi sa nu protesteze ai tai cand vad cat esti de prost ca au cheltuit bani grei sa te creasca…si esti ceva de speriat.

  3. cand oi face o distrugere de mil de euro sau un macel cu mi de morti pt aceste abuzuri ai sa mai vorbesti cu tonul asta despre mine?!

  4. Acestia 3 de la Moly au primit pedepse cu executare, iar Ursu a primit cu suspendare… e mare diferenta specialistule

Leave a Reply