JUDECATORI LA CATEDRA! Magistratii Tribunalului Timis au sustinut cursuri de educatie juridica in scoli, in cadrul unui program organizat de Ministerul Justitiei si Ministerul Educatiei Nationale

Colectivul de judecatori din cadrul Tribunalului Timis s-a implicat in cadrul unui program organizat de catre Ministerul Justitiei, Ministerul Educatiei Nationale, Ministerul Public, Consiliul Superior al Magistraturii si Inalta Curte de Casatie si Justitie, in baza Protocolului de colaborare privind educatia juridica in scoli, protocol la care au aderat uniuni profesionale din domeniul juridic si reprezentanti ai societatii civile.


Programul are ca scop oferirea unor informatii cu caracter juridic din sfera drepturilor, libertatilor si indatoririlor fundamentale si a unor aspecte cu caracter general privind organizarea si functionarea sistemului judiciar, elevilor si cadrelor didactice.

“Astfel, judecatori din cadrul Tribunalului Timis au fost prezenti in scoli, pe baza de voluntariat, pentru a sustine cursuri de educatie juridica pe teme de interes pentru elevi si profesori si – de asemenea – instanta a primit vizite ale elevilor si a gazduit dezbateri si procese simulate, in vederea diversificarii metodelor de promovare a educatiei juridice in mediul scolar preuniversitar”, se mentioneaza intr-un comunicat semnat de presedinta Tribunalului Timis, Adriana Stoicescu, alaturi de purtatorul de cuvant al instantei, judecatorul Ovidiu Calin Roman.

De altfel, programul a si fost coordonat, din partea Tribunalului Timis, de catre judecatoarele Adriana Stoicescu si Madalina Jebelean, totodata beneficiind si de sprijinul Inspectoratului Judetean Scolar Timis.

Raportat la reactiile pozitive primite din partea elevilor si a corpului profesoral proiectul va continua in viitor cu accent pe unitatile scolare rurale din judetul Timis. (I.P.)

Leave a Reply