Avocata recidivista trimisa dupa gratii pentru 6 ani si doua luni, dupa ce-a inselat o femeie de afaceri cu peste 120.000 de euro

O avocata mentinuta in barou desi avea o condamnare la inchisoare pentru fraude imobiliare a recidivat, inseland o femeie de afaceri cu peste 120.000 de euro.


Irina Teodorescu, din Baroul Bucuresti, a fost trimisa in judecata, in 2016, dupa ce cunoscuta vedeta Anastasia Soare, supranumita si “regina sprancenelor”, a depus o plangere impotriva sa la parchet, in care a acuzat-o ca a inselat-o cu o mare suma de bani.

Avocata i-ar fi cerut Anastasiei banii respectivi ca s-o reprezinte la cateva licitatii pentru cumpararea unor  spatii comerciale, in Bucuresti.

De aceasta data, judecatorii Curtii de Apel Bucuresti au fost mult mai severi si au decis condamnarea avocatei Irina Teodorescu la 6 ani si doua luni de inchisoare pentru inselaciune. De asemenea, a fost obligata sa-i plateasca Anastasiei Soare suma de 76.285 euro, echivalent in lei la cursul BNR din ziua platii.

Nu in ultimul rand, instanta a stabilit ca avocata Irina Teodorescu, exclusa din barou intre timp, sa execute un rest de 535 de zile de inchisoare ramas de executat dintr-o pedeapsa anterioara de 3 ani si 4 luni inchisoare.

Sentinta Curtii de Apel nu este definitiva, fosta avocata avand la dispozitie 10 zile de la comunicare sa faca apel la instanta superioada. (V.E.)

Leave a Reply