EXCLUSIV! Un avocat din Timisoara va imbraca roba de procuror. Ines-Biliana Zarcula a fost admisa in magistratura cu cea mai mare medie din tara

Singurul candidat din Timis care ramas in cursa pentru admiterea directa in magistratura, Ines-Biliana Zarcula (foto), a confirmat toate pronosticurile admiratorilor si ale colegilor de barou si, nu numai ca este unul dintre fericitii castigatori ai concursului, ci a reusit chiar o performanta notabila: sa treaca primul linia de sosire.


Conform listei cu rezultatele definitive publicata de INM, avocata Ines-Biliana Zarcula a obtinut nota finala 8,518, cu care s-a clasat pe prima pozitie in clasamentul national al candidatilor admisi direct in magistratura.

Au mai reusit sa urce pe podium Veronica Jalba, din Bucuresti, cu nota 8,483, si Rengle Bianca-Ioana, din Bihor, notata cu 8,223.

Din cei 118 candidati care au trecut de proba scrisa obligatorie, adica mai putin de o zecime din cei inscrisi initial si care au sustinut testul grila, doar 79 vor imbraca robe de magistrati. Reamintim ca, la acest concurs, au participat nu mai putin de 25 de candidati din Timis.

In conditiile in care, pentru instantele si unitatile de parchet de pe raza Curtii de Apel Timisoara, au fost scoase la concurs doar 5 posturi de procuror, este foarte posibil ca Ines-Biliana Zarcula sa fie repartizata la Parchetul de pe langa Judecatoria Timisoara.

Pana atunci, este asteptata la Parchetul de pe langa Tribunalul Timis pentru a-si depune actele in vederea verificarii conditiilor de buna reputatie – printre care si o recomandare de la barou si o adeverinta de la Primarie din care sa rezulte, daca este cazul, natura si tipul contraventiilor comise si a sanctiunilor primite in ultimii 3 ani -, urmand ca in data de 6 iulie sa se prezinte la examinarea medicala.

Felicitari noului magistrat timisorean si speram ca va reprezenta nou generatie de procurori (new generation), care vor reusi sa fie independenti la modul real si isi vor desfasura activitatea in afara protocoalelor mai mult sau mai putin secrete… (G.I.)

 

2 thoughts on “EXCLUSIV! Un avocat din Timisoara va imbraca roba de procuror. Ines-Biliana Zarcula a fost admisa in magistratura cu cea mai mare medie din tara

Leave a Reply