Senatorul timisorean Nicu Falcoi, singurul vot impotriva numirii PSD-istului Gabriel Vlase la sefia SIE! “Cred ca pe aceasta functie ar fi trebuit numita o persoana independenta”

Senatorul USR Nicu Falcoi, membru al Comisiei parlamentare pentru controlul activitatii Serviciului de Informatii Externe, a declarat, luni, ca a votat impotriva numirii lui Gabriel Vlase la sefia SIE pentru ca el considera ca pe aceasta functie ar trebui desemnata o persoana independenta.


“A fost o discutie interesanta. Domnul Vlase ne-a expus parerea lui si viziunea dumnealui in ceea ce priveste Serviciul de Informatii Externe, a primit un vot favorabil in comisie cu exceptia mea care am votat impotriva.

Este o numire politica clar, oricat ar fi de nepolitica aceasta functie, numirea este politica. Eu, cel putin, cred ca pe aceasta functie ar fi trebuit numita o persoana independenta. Presedintele ar fi putut sa faca si o astfel de numire, poate ca si PSD ar fi cazut de acord cu o astfel de numire si ar fi votat pentru.

In acest moment, decizia luata de mine si probabil va fi si decizia USR este sa dam un vot impotriva acestei numiri”, a precizat Falcoi, dupa audierea lui Gabriel Vlase in comisie.

El a adaugat ca USR nu trebuie neaparat sa fie de acord cu propunerea presedintelui Romaniei in aceasta privinta.

“Suntem USR, suntem un partid de sine statator, nu totdeauna parerile noastre coincid cu parerile presedintelui Romaniei. Poate presedintele a avut motivele dansului sa faca aceasta numire, noi avem motivele noastre sa votam impotriva. Cam asa functioneaza”, a aratat Falcoi.

Comisia parlamentara comuna pentru controlul activitatii Serviciului de Informatii Externe l-a avizat favorabil, luni, pe Gabriel Vlase pentru a ocupa functia de director al SIE. Vlase a fost propus pentru preluarea acestei functii de presedintele Klaus Iohannis. (Mara Ion)

One thought on “Senatorul timisorean Nicu Falcoi, singurul vot impotriva numirii PSD-istului Gabriel Vlase la sefia SIE! “Cred ca pe aceasta functie ar fi trebuit numita o persoana independenta”

  1. Se pare ca dl. Falcoi, fost apevist, mai crede ca barza aduce copii si mos Craciun cadouri copiilor buni…desteapta-te USR…

Leave a Reply