BREAKING NEWS! Presedintele CECCAR Timis, dr. Ovidiu Constantin Bunget, va fi prezent, luni seara, de la ora 19, la TV Europa Nova, la emisiunea Bursa Afacerilor, pentru a explica efectele perverse ale taxei pe lacomiei     Teza de doctorat a Codrutei Kovesi sustinuta, in 2011, la Facultatea de Drept din cadrul Universitatii de Vest Timișoara, contestata, sub pretextul plagiatului, de o asociatie din Cluj care lupta pentru reforma universitara    Plangere penala impotriva lui Ion Tiriac si a altor vipuri dupa vanatoarea de la Balc, petentul Federatia de Protectia Animalelor si Mediului considerand aceasta activitate "un masacru"    Primarul Nicolae Robu a anuntat demararea in forta a unei campanii de modernizare a cartierului Kuncz, care va incepe cu daramarea gardurilor ilegale construite pe domeniul public    Mitropolia Banatului impreuna cu parohiile si ONG-urile ce sprijina activitatile Bisericii au investit, in 2018, peste 4,6 milioane de lei in actiuni filantropice si de intrajutorare sociala     Judecatorul Florin Motiu, de la Curtea de Apel Timisoara, si-a depus candidatura pentru un post la Inalta Curte de Casatie si Justitie

TEAPA! Jade Turism Timisoara si-a lasat clientii cu ochii in soare. Patroana Ana Nicolae a cerut insolventa firmei si s-a refugiat in SUA

Nici nu s-au stins bine ecourile scandalului provocat de disparitia patronilor agentiei Terra Tourism, din Bucuresti, ca o alta societatea comerciala din “industria viselor” si-a inchis portile in prag de sezon estival si a lasat sute de turisti cu ochii in soare.

SC Jade Turism SRL Timisoara a solicitat Tribunalului Timis, in data de 14.05.2018, intrarea in insolventa, chiar daca in ultimii ani a inregistrat profit. Spre exemplu, in 2017, la o cifra de afaceri de 218.132 de lei, a raportat un profit de 55.784 de lei. Suma aproape identica cu cea din 2016.

Atunci care sa fie cauzele cererii adresate instantei de Ana Nicolae (foto), patroana care nu mai raspunde la telefoane si se zvoneste ca s-a refugiat tocmai in SUA?

In primul rand, trebuie avut in vedere ca, in septembrie 2017, unul dintre colaboratorii de baza ai agentiei, firma de transport Dintrans Timisoara, i-a cerut falimentul, ca urmare a unor datorii neplatite. Instanta a respins actiunea, posibil, dupa achitarea creantei. De asemenea, in 2015, Jade a pierdut un litigiu cu firma de asigurari Omniasig, in ciuda unor acuzatii de suprafata la adresa directorului de sucursala, colonelul SRI in rezerva Costel Mataragiu.

Cu alte cuvinte, in ultimul timp s-au adunat problemele, insa Jade Turism a continua sa ofere excursii si concedii in toata Europa, din Italia si Spania, pana in Muntenegru si Bulgaria, in Israel, insa si sejururi de lux in Thailanda si Dubai.

Oferta bogata de circuite cu autocarul si in 2018 i-a atras pe multi turisti, care se vor vedea nevoiti sa se inscrie la masa credala pentru recuperarea banilor, in conditiile in care la telefoanele agentiei nu mai raspunde nimeni.

De altfel, riscul de teapa in cazul Jade Turism din Timisoara, agentie infiintata in 2003, avand licenta de operator nr. 7345, era evident pentru turistii care si-au achizitionat pachete de vacanta in ultimile luni, in conditiile in care polita de asigurare la insolventa a agentiei, nr. 46928, incheiata la Omniasig, avea termen de valabilitate pana la 30.03.2018.

Cu toate acestea, agentia a promovat o oferta de concediu in Tenerife, plecare cu avionul, din Budapesta, pentru mai 2018, dupa expirarea politei. Or, se stie, amenda pentru lipsa asigurarii este cuprinsa intre 20.000 si 40.000 de lei si retragerea licentei.

In conditiile in care agentia si-a inchis portile, este clar ca Ana Nicolae nu si-a mai prelungit asigurarea pentru insolventa, evaluata la circa 3.000 de euro, si a apelat la Tribunalul Timis pentru a-i constata falimentul si a o proteja de creditori.

Turistilor care s-au trezit cu concediul compromis le mai ramane sansa despagubrilor, care pot ajunge pana la 10.000 de euro, in cazul unor cereri intemeiate adresate Omniasig.

Pentru cei care si-au achizitionat pachete de vacanta dupa termenul de 30.03.2018, teapata este cat se poate de autentica, pentru ca nu mai au acces la niciun fel de despagubire, ci doar la recuperarea banilor de la transfuga Ana Nicolae. In ciuda eforturilor noastre, nu am reusit sa aflam opinia reprezentantilor Jade vizavi de acest scandal in derulare. (G.I.)

3 Responses to TEAPA! Jade Turism Timisoara si-a lasat clientii cu ochii in soare. Patroana Ana Nicolae a cerut insolventa firmei si s-a refugiat in SUA

 1. Ana says:

  In primul rand patroana de la JADE TURISM nu este Ana Nicolae- se poate verifica la Registrul Comerului Timis. In al doilea rand firma JADE TURISM are Asigurare de insolvabilitate- se,poate verifica si aceasta – pana in 2019. A fost reinoita in aprilie 2018. Repet, nu Ana Nicolae a cerut insolventa la JADE TURISM deoarece in mai 2018 cand a fost introdusa cererea nu eram in tara si nici nu aveam vreo functie in firma.
  Poate acestea se pot verifica de catre profesionistii din media, dar se pare .ca aici nu e vorba de profesionisti, ci de barfa de la coltul strazii…
  Pacat de cei care va mai citesc si va mai dau si crezare ?!!!

 2. turist says:

  Eu am rezervare pentru acest concediu, ce ma sfatuiti sa fac, doamna Ana? Vad ca va spalati pe maini ca Pilat din Pont, nu e greu de deslusit ce manevra perversa ati facut. Sa aveti un sejur fara peripetii in America

 3. triff margareta says:

  Nu am crezut ca puteti fi atat de excroaca ! Stiati ca multi dintre noi suntem pensionari si am adunat un an intreg banutii pentru concediu.Nici la asigurari nu putem merge ca nu ne-ati dat factura ! Urma sa ne -o dati “mai incolo “,desi am platit in ianuarie. Si am mers cu firma dv.al treilea an si am avut incrrdere. Dumnezeul in care “credeti” atat de mult va va pedepsi.

Leave a Reply

%d bloggers like this: